OPINIONS

Τον βαθμό τον κέρδισε ο Διούδης

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που έλαβαν το μήνυμα αλλά δεν νίκησαν τον Διούδη και ο Αγιούμπ που αποτελεί σημαντική προσθήκη για τον Παναθηναϊκό. Ο Τσάρλυ γράφει για το 0-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο Διούδης κράτησε μέχρι το 57ο λεπτό όρθιο τον Παναθηναϊκό, πραγματοποιώντας 7 επεμβάσεις και επέτρεψε στον Γιώργο Δώνη να βοηθήσει τους παίκτες του στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με το κοουτσάρισμα του και να τους επιτρέψει να πάρουν το καλύτερο αποτέλεσμα που βάση εικόνας μπορούσαν να κατακτήσουν, τη λευκή ισοπαλία.

ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν να έχουν λάβει το μήνυμα που πήραν από τον ιδιοκτήτη στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα φετινά τους ημίχρονα και δεν βρήκαν προβάδισμα καθαρά λόγω των επεμβάσεων του Διούδη.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δοκίμασε μία τακτική με τον Εσίτι στην θέση "6" και τρεις δημιουργούς στο γήπεδο, τους Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκα. Σε μεγάλο βαθμό, είχε ένα ξεκίνημα ανάλογο με την ρεβάνς του Κυπέλλου, όταν και με την πίεση ψηλά, είχε δημιουργήσει προβλήματα στην κατοχή μπάλας στον Παναθηναϊκό και βρήκε ένα γρήγορο τέρμα.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Ήταν άδικο που δεν πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ σε ένα ημίχρονο που είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε πολλά πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Η πίεση ψηλά και η ένταση που έβγαζε στο πρέσινγκ, οδήγησε σε λάθη τους ποδοσφαιριστές του Δώνη, έδωσε απόλυτη κυριαρχία στον χώρο του κέντρου, έβγαλε εκτός αγώνα τον Μακέντα και κατάφερε να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες με πολλούς τρόπους.

Ο ΠΑΟΚ είχε τελικές, μετά από κλεψίματα μπάλας, μετά από δημιουργία του Πέλκα, ελευθερώνοντας ο Ακπόμ τους συμπαίκτες του, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα που υπήρχε στην πλευρά που ο Μπουζούκης, έπρεπε να καλύπτει τα ανεβάσματα του Γιαννούλη. Όλα αυτά έφεραν καλές ευκαιρίες και οδήγησαν μέχρι το 57ο λεπτό τον Διούδη σε 7 επεμβάσεις. Αυτός ο πόντος μέχρι το 57ο λεπτό κρατήθηκε από τον Διούδη, στη συνέχεια τον κλείδωσε ο Δώνης με το κοουτσάρισμα του.

ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήθελε να παρατάξει μία ομάδα με ταχύτητα στα άκρα και για αυτόν τον λόγο, η ενδεκάδα που δήλωσε είχε δύο εξτρέμ. Τελικά την άκρη την βρήκε, με σχήμα χωρίς κανέναν ακραίο επιθετικό. Ας τα πάρουμε με την σειρά.

Ο Δώνης ήθελε τον Νάγκι στο βασικό σχήμα για να έχει ταχύτητα στην επίθεση, να μπορεί να χτυπά στον χώρο αλλά και να κρατήσει χαμηλά μέτρα τον Γιαννούλη. Ο Νάγκι έπαθε θλάση στο ζέσταμα και στα δεξιά πήγε ο Μπουζούκης. Σε μία θέση, που τον έχει ταλαιπωρήσει ολόκληρη την χρονιά. Θυμίζω πως απέναντι στον ΠΑΟΚ είχε και μία προβληματική εμφάνιση στο παιχνίδι κυπέλλου στην Τούμπα.

Στο πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό τίποτα δεν λειτουργούσε καλά. Δεν είναι η πρώτη φορά, που παρουσιάζεται πρόβλημα, όταν ο αντίπαλος πιέζει ψηλά στην προσπάθεια αρχικής ανάπτυξης. Οι κεντρικοί χαφ δεν μπορούσαν να στηρίξουν το χτίσιμο του παιχνιδιού, από ένα σημείο και μετά οι Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Μπουζούκης έμοιαζαν να φοβούνται να ζητήσουν την μπάλα.

Από χαμένες μπάλες, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τις ευκαιρίες στο 3ο και στο 6ο λεπτό, στην συνέχεια άρχιζε να φωνάζει πως ήταν αδύνατον για τον Μπουζούκη να αντιμετωπίσει τα ανεβάσματα του Γιαννούλη. Από την συγκεκριμένη πλευρά, ο ΠΑΟΚ έχτισε τις ευκαιρίες στο 27ο, στο 31ο και στο 34ο λεπτό.

Επαναλαμβάνω στο πρώτο 45λεπτό, η ομάδα του Φερέιρα ήταν το απόλυτο αφεντικό, είχε κερδίσει τις μάχες σε όλους τους χώρους, εκτός από τη μάχη με τον Διούδη.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥΜΠ

Στην επανάληψη ο Φερέιρα προσπάθησε να δώσει ακόμα περίστερο ορμή στην ομάδα του βάζοντας τον Λάμπρου στην θέση του Μπίσεσβαρ και πηγαίνοντας σε σχήμα με δύο καθαρά εξτρέμ. Στο 47ο λεπτό ο Ακπόμ έβγαλε σε ένα καθαρό τετ α τετ τον Πέλκα, αλλά νικήθηκε ξανά από τον Διούδη, αυτή ήταν η τελευταία και η μεγαλύτερη καθαρή ευκαιρία του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να χάνουν δυνάμεις, όσοι έμπαιναν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού έδιναν περισσότερα πράγματα από τους παίκτες που αντικαθιστούσαν και ο Δώνης βοήθησε την ομάδα του και γεμίζοντάς την χαφ, της επέτρεψε να ελέγξει το παιχνίδι.

Ειδικά ο Αγιούμπ πρόσφερε πολλά, κατάφερε να κερδίσει μάχες από τους χαφ του ΠΑΟΚ, να γίνει ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού, που θα κάνει την μπάλα δική του, να προσφέρει χρόνο κατοχής που δεν υπήρχε και να ανοίξει σωστά το παιχνίδι της ομάδας του. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία σπουδαία ενίσχυση, που είναι δεδομένο πως την επόμενη χρονιά, κάνοντας προετοιμασία με την ομάδα, θα βοηθήσει σημαντικά.

Ο τρόπος παιχνιδιού του βοηθά σε ένα κομμάτι που έχει σημαντικό πρόβλημα ο Παναθηναϊκός τα δύο χρόνια που δουλεύει με τον Δώνη. Στο κράτημα της μπάλας, στην προστασία της κατοχής, όταν ο αντίπαλος μπορεί να πιέσει ψηλά και να πηγαίνει επιθετικά στον παίκτη που λαμβάνει την πάσα. Ο Αγιούμπ κατάφερε να κάνει πολλές μπάλες δικές του, να δώσει κατοχή στην ομάδα του και το γεγονός αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση και στους υπόλοιπους.

Βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και ο Μπουζούκης. Ο νεαρός στο πρώτο ημίχρονο είχε μία άθλια εικόνα, όπως συνηθίζει την φετινή χρονιά. Το γράφω συνέχεια, το παιδί έχει προσόντα αν όμως δεν δουλέψει με τα πετάγματά του και αν δεν μάθει να προστατεύει την μπάλα, σύντομα δεν θα δικαιούται να παίρνει ευκαιρίες. Στην επανάληψη πάντως, ζήτησε περισσότερο την μπάλα, κέρδισε φάουλ, ήταν αισθητά πιο μέσα στον αγώνα και βοήθησε στο να κερδηθεί ο βαθμός.

ΜΕ 5 ΧΑΦ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ

Η επιλογή του Δώνη, να παίξει από το 57ο μέχρι το 73ο λεπτό με τους Ανουάρ, Κουρμπέλη, Δώνη στον άξονα και να φέρνει πολύ κλειστά τους Αγιούμπ, Μπουζούκη έδεσε την ομάδα. Της έδωσε κατοχή, κερδήθηκαν σε αυτό το διάστημα φάουλ, σταμάτησαν τα λάθη και έγινε πιο δυναμικός ο Παναθηναϊκός στο αμυντικό του παιχνίδι. Στο 73 ο λεπτό πέρασε ο Ανουάρ στην θέση του Δώνη, ο Καμπετσής πήγε λίγο πιο αριστερά. Στο 87ο λεπτό επανεμφανίστηκε ο Κολοβός, βγήκε ο Μακέντα και το παιχνίδι έκλεισε με φορ τον Καμπετσή.

ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός στα 7 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, που έπαιξε ο Καμπετσής φορ, κατάφερε και πάτησε τρεις φορές περιοχή και είχε και την μοναδική του ευκαιρία, δείχνει πως θα έπρεπε ο Δώνης, να έχει βγάλει τον Μακέντα νωρίτερα.

Ο Ιταλός ήταν σπουδαίος την περασμένη Κυριακή με την ΆΕΚ, απέναντι στον ΠΑΟΚ όμως ήταν εξαφανισμένος, ακούμπησε ελάχιστες φορές την μπάλα και δεν έχει ούτε μία θετική προσπάθεια. Το λίγο χρόνο που έπαιξε ο Καμπετσής στην θέση του, ακούμπησε τρεις φορές η μπάλα πάνω του και μπόρεσαν οι υπόλοιποι να κερδίσουν μέτρα, ήταν αδύνατον να συμβεί αυτό, όσο χρόνο ήταν στο γήπεδο ο Μακέντα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Η λήξη του παιχνιδιού, έχω την αίσθηση πως αφήνει και στις δύο ομάδες ένα θετικό συναίσθημα. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε και κινδυνεύει να πέσει σήμερα από την δεύτερη θέση αν περάσει η ΑΕΚ από την Κρήτη. Η εικόνα του όμως ήταν πολύ βελτιωμένη, σε σχέση με αυτήν της περασμένης εβδομάδας. Προερχόταν από ένα παιχνίδι που έμοιαζε παραδομένος στην μοίρα του, ανήμπορος να προσπαθήσει. Στο ΟΑΚΑ έδειξε πως μπορεί να κάνει μία τελευταία προσπάθεια. Είχε περισσότερη θέληση και υπήρχαν τρεξίματα.

Για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό που σε αυτήν τη δύσκολη πραγματικότητα, έβγαλε δεύτερο ντέρμπι χωρίς να ηττηθεί, μπορεί να ήταν κατώτερος από τον ΠΑΟΚ, αλλά σε αυτό το πακέτο των δύο πρώτων παιχνιδιών δημιουργεί μία αίσθηση πως διαφορά, με τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό υπάρχει αλλά δεν είναι χαοτική. Το παιχνίδι βοήθησε για να γίνει αντιληπτό πως ο Αγιούμπ είναι μία σπουδαία μεταγραφή και διαθέτει χαρακτηριστικά που έλειπαν από την ομάδα και η απουσία τους κόστιζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε
Γκολκίπερ, επιπέδου Eθνικής ομάδας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ