OPINIONS

Διδακτικό και ύπουλο

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε θετικό αποτέλεσμα στην Τσεχία, επιβάλλεται να γίνει καλύτερος και ο Παντελής Διαμαντόπουλος περιμένει δυο πάσες της προκοπής και μαζί την πρόκριση.

Δε θα γράψω ότι "γλίτωσε" ο Ολυμπιακός στην Τσεχία κι ας είχε η Βικτόρια δοκάρι και δυο-τρεις φάσεις για γκολ. Και δε το κάνω γιατί απλά, οι Τσέχοι δε με ενθουσίασαν, δε με τρόμαξαν. Αν οι Πειραιώτες ήταν έτοιμοι θα μπορούσαν και να είχαν κερδίσει. Όμως τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.

Ο Μαρτίνς δικαιούται να είναι ανακουφισμένος, αλλά και προβληματισμένος. Ορισμένοι δεν απέδωσαν όπως ήθελε ο προπονητής. Κάποιοι άλλοι, κατέβαλαν αξιόλογη προσπάθεια. Φάση φοβερή και τρομερή για γκολ δεν έκανε η ομάδα. Ο Μπουχαλάκης είχε ένα σουτ λίγο άουτ και ο Καμαρά ένα "γεμάτο" που βρήκε σε αντίπαλο. Θέλει περισσότερη φαντασία, θέλει δημιουργία και πάνω απ’ όλα, πρέπει όταν βρίσκουν ανοιχτό" γήπεδο με υπεραριθμία, να μπορούν να συνεργαστούν σωστά. Απλά πράγματα που θα τα φέρει ο χρόνος και η προπόνηση.

ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ

Στις 23 του Ιούλη είναι και άδικο να ‘χεις σκληρές απαιτήσεις από μια ομάδα που ξέρει ότι πρέπει να περάσει και έχει και την ατυχία να την κυνηγάει με τραυματισμούς. Την ώρα λοιπόν που στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης, η μπάλα από το πόδι του κακού -στο πρώτο μέρος- Γκιλιέρμε πάει στο δοκάρι, το σημάδι της μοίρας χαμογελάει στον Ολυμπιακό. Η μπάλα πραγματικά θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε, αλλά προτίμησε να αναπαυθεί στην αγκαλιά του Σα. Κι όμως, τρεις παίκτες της Πλζέν ήταν έτοιμοι για ένα από το πιο εύκολο γκολ της καριέρας τους.

Το πρώτο μέρος κύλησε περίεργα για τους γηπεδούχους, υποφερτά για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός που λόγω Κόπα Άφρικα βρέθηκε χωρίς Μεριά και Σισέ, έχασε ξαφνικά στο 20’ και τον Αβραάμ. Για να πω την αλήθεια, ο Μπα, μπήκε στο παιχνίδι και όχι μου έβγαλε περισσότερη σιγουριά από τον Έλληνα συμπαίκτη του, αλλά πιστεύω ότι ήταν τρομερά "μέσα" στις ανάγκες του ματς κι ας μπήκε δίχως ζέσταμα. Θέλετε η νιότη; Το πάθος; Η πρόκληση να δείξει; Μια χαρά μπήκε στο ματς ο νεαρός και μάλιστα σε ένα διάστημα που οι Τσέχοι προσπαθούσαν να πιέσουν.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ ΚΑΙ Ο ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν απλό. Η άμυνα με τον Μπουχαλάκη κυκλοφορούσε μπάλα και ως εκεί. Η μοναδική απειλή προς την αντίπαλη άμυνα, ήταν ο Ποντένσε και κανείς άλλος. Ο Βαλμπουενά μπερδεμένος, ο Μασούρας μακριά από τις φάσεις (χωρίς απαραιτήτως δική του ευθύνη) και ο Γκερέρο να παλεύει να βρει μπάλα στην πλάτη των κεντρικών αμυντικών της Πλζέν. Δεν ήταν φόβητρο ο αντίπαλος του Ολυμπιακού και αυτό προσωπικά το περίμενα. Για αυτό και έχω ξεκαθαρίσει ότι τυχόν αποκλεισμός θα ‘ναι αποτυχία. Βάλτε μέσα σε όλα αυτά και το ότι βρισκόμαστε στα τέλη του Ιούλη. Και για τις δυο ομάδες, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να προκρίνεται με απουσίες στο βασικό σχήμα για την ώρα. Ενός καλού στόπερ, του βασικού επιθετικού και φυσικά πρέπει να μάθει να παίζει και χωρίς τον Φορτούνη.

Το πρώτο ...στοίχημα για τον Μαρτίνς στο δεύτερο μέρος, ήταν να ανέβει λίγο ο Γκιλιέρμε. Και να βρουν χώρους ώστε να κινηθούν σωστά οι μεσοεπιθετικοί. Η εικόνα της ομάδας ξεκάθαρα άλλαξε προς το καλύτερο όταν μπήκε ο Καμαρά. Ανάσανε ο Γκιλιέρμε και ηρέμησε και ο Μπουχαλάκης. Μπορεί το 4-3- 3 να μη το δούλεψε πολύ στην προετοιμασία ο Μαρτίνς (γιατί πολύ απλά δε φανταζόταν τι θα του ξημέρωνε με τον Φορτούνη), αλλά θεωρώ ότι μπορεί αυτό το σύστημα να του δώσει πραγματάκια. Όπως είμαι σίγουρος από την πρώτη στιγμή, ότι ο Ραντζέλοβιτς θα προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά. Και για αυτό θεωρούσα απαράδεκτα τα "περί δανεισμού" που ακούγονταν για τον νεαρό Σέρβο. Και μπορεί με το "αν" να μη γίνεται συζήτηση στη μπάλα, αλλά εγώ θα το γράψω: Με το που μπήκε ο Ραντζέλοβιτς στο ματς, πήγε να... ξεφτιλίσει όλη την Βικτόρια. Και θα το έκανε αν δεν τον έκοβε ο... Τσιμίκας (!) που βρέθηκε μπροστά του, την ώρα που ο συμπαίκτη του είχε περάσει δυο Τσέχους και ετοιμαζόταν να "αδειάσει" άλλους δυο.

Ο ΒΡΜΠΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Ο προπονητής των Τσέχων, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό επιπέδου Ρόζενμποργκ και Κοπεγχάχης. Ε, θα ‘χει την ευκαιρία να μπει στο Καραϊσκάκη και μετά να δούμε πως θα του φανεί η... Σκανδιναβία στην Ελλάδα! Συμπερασματικά, θα πρέπει οι τόνοι να παραμείνουν χαμηλοί. Το πρώτο επίσημο 90λεπτο ήταν και τίποτα περισσότερο. Η αναγκαστική αλλαγή του Παπαδόπουλου, από τη μια έδωσε την ευκαιρία στον Μπα να πάρει παραστάσεις και να βοηθήσει την ομάδα του, από την άλλη στέρησε τους "ερυθρόλεκους" να κάνουν πιο γρήγορες παρεμβατικές κινήσεις από τον πάγκο.

Η Πλζέν δεν είναι φόβητρο, σας το έγραψα και στην αρχή του κειμένου. Ένας καλός Ολυμπιακός μπροστά στον κόσμο του, πρέπει να την περάσει. Η ισορροπία ακόμη αναζητείται. Λογικό... Ο Σεμέδο που ‘ναι άρχοντας στην άμυνα μπήκε τελευταίος στην προετοιμασία. Η (για πολύ καιρό) απουσία του Φορτούνη αλλάζει πλάνα και σχηματισμούς. Ο Ελ Αραμπί προορίζεται για βασικός φορ. Και υπάρχουν κι άλλα που υποχρεώνουν όσους βλέπουν και κρίνουν, να διατηρηθούν ψύχραιμοι και υπομονετικοί.

Απλά, ο χρόνος είναι αδίστακτος, οι υποχρεώσεις οι άτιμες δεν περιμένουν και πλέον οι ομάδες (όλες) κρίνονται. Για αυτό δυο-τρεις πάσες της προκοπής χρειάζονται τούτη την εποχή, να γίνει η δουλειά και μετά όλα θα είναι καλύτερα και ήρεμα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να περάσει στην επόμενη φάση, να εξασφαλίσει και τους ομίλους του Europa League. Και στην τελική, μην ασχολείστε με διοργανώσεις. Είναι και θέμα πρεστίζ. Το 0- 0 είναι ύπουλο σκορ. Στο Καραϊσκάκη θα πρέπει και να σκοράρει ο Ολυμπιακός, αλλά και να μην φάει. Σε λίγα 24ωρα τα λέμε...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πλζεν - Ολυμπιακός 0-0: Η πρόκριση στο χέρι του
Πλζεν - Ολυμπιακός: Η κριτική των ερυθρόλευκων
Νοκ άουτ ο Αβραάμ, επίσημο ντεμπούτο ο Μπα
Ολυμπιακός: Στο Πλζεν και ο Μαρινάκης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ