OPINIONS

Φτιάξε αυτό που αγάπησες

Φτιάξε αυτό που αγάπησες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που πιάνει λιμάνι και πως θα ξαναδώσει στον Ολυμπιακό τη ψυχή που έχασε.

Τελικά με τον Ολυμπιακό δε βαριέσαι ποτέ. Εντελώς ποτέ. Και ας τραβάει τόσα στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Απέναντι στην Φενέρ η ήττα καλύφθηκε από τον μεγάλο ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη.

Η νίκη στη Βαλένθια για την οποία θα πούμε και δυο λογάκια στο τέλος του κειμένου επισκιάζεται από την επικείμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργος Μπαρτζώκα. Τον άνθρωπο που πήρε την τρίτη EuroLeague στο Λονδίνο και αυτόν που έφυγε εκείνο το βράδυ της ήττας από τα "δεύτερα" του Παναθηναϊκού σε αγώνα κυπέλλου και των όσων διαδραματίστηκαν μετά στο Ειρήνης και Φιλίας.

Βέβαια όλος ο μπασκετόκοσμος γνώριζε και είχε διαγνώσει ότι ο Μπαρτζώκας είχε φτιάξει μια ομάδα για να φτάσει στο φάιναλ-φορ, κάτι που το έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δίνοντας πνοή , δύναμη και… άλλο αέρα στα κόκκινα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός είχε στα "καπάκια" δυο εξαιρετικούς προπονητές και η κατάντια του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πόνεσε απολύτως δικαιολογημένα τον κόσμο. Έναν κόσμο που έκανε υπομονή και ποτέ μα ποτέ "δεν τα έβαλε" με την ομάδα του, αρνούμενος να ξεχάσει τις τόσες επιτυχίες. Τα "πρέπει" είναι πολλά σε αυτό το σωματείο, σε όλα τα αθλήματα. Και πολλά είναι τα "πρέπει" που πρέπει να κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

-Πρώτα απ' όλα, να δώσει -αν και εφόσον αναλάβει επίσημα- όσο μπορεί νέα πνοή στη φετινή ομάδα. Όσο γίνεται. Όλοι ξέρουν ότι η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη. Φαίνεται. Μια παίζουν, δυο δε παίζουν.

-Ο Μπαρτζώκας πρέπει να ξεκινήσει σιγά- σιγά να φτιάχνει την επόμενη χρονιά. Να μιλήσει με ατζέντηδες, με παίκτες και να ετοιμάσει τον επόμενο Ολυμπιακό.

-Θα πρέπει να πάρει τα πάντα πάνω του. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι το καλύτερο είναι να αντιμετωπίσουν τον Μπαρτζώκα ως προπονητή αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου, όχι βέβαια σαν της αγαπημένης του Γιουνάιτεντ η οποία παραπαίει και αυτό έχει κάνει τον Έλληνα τεχνικό να κρύβεται. Να κάνει ό,τι θέλει γιατί ξέρει. Και πάνω απ’ όλα ξέρει τι είναι ο Ολυμπιακός.

-Αν χρειαστεί να αλλάξει και τα… χερούλια από τις πόρτες του ΣΕΦ να το κάνει. Ο Ολυμπιακός έχει πιάσει… πάτο. Πιο χαμηλά δε γίνεται. Η ομάδα πρέπει να τρομάζει και όχι να χλευάζεται. Δεν υπάρχουν φιλίες, δεν υπάρχουν γούστα, δεν υπάρχουν σχέσεις. Όποιος εργάζεται και αντέχει από το πόστο του να υπηρετήσει την ομάδα, ας το κάνει.

-Ο Ολυμπιακός υπέφερε από τα… πειράματα. Πλέον είναι ώρα σοβαρότητας και σωστής διαχείρισης.

-Ο Μπαρτζώκας έχει την υποχρέωση και να περάσει στο μεταβατικό στάδιο, αλλά και να εμφανίσει μια ομάδα που θα ξαναπαίξει μπάσκετ με διάρκεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

-Η αυτοπεποίθηση των περισσότερων βουλιάζει όταν ο αντίπαλος προσπερνάει. Στη Βαλένθια το πολέμησαν. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο Ολυμπιακός να ξαναγίνει αυτό που ήταν.

-Ο Γιώργος καλείται να διαχειριστεί τον Βασίλη Σπανούλη. Όλοι γνωρίζουν ότι οι σχέσεις τους προς το τέλος της συνεργασίας τους δεν ήταν οι καλύτερες. Μιλάμε όμως για τον Βασίλη Σπανούλη που ηγήθηκε στις Ευρωλίγκας, που πρέπει να κλείσει την καριέρα του όπως του αξίζει με τα κόκκινα ρούχα. Και αυτός θα κληθεί να βρει ρόλο, απλό είναι και μακριά από ίντριγκες και συνωμοσίες άσχετων.

-Γενικά ο Ολυμπιακός έχει πάντα βάση τις παλιές καραβάνες και το έδειξαν και στην Ισπανία. Με αυτούς πρέπει να "χτιστεί" μια ισχυρή ομάδα. Με καλούς ξένους και όχι «τσόντες». Να μπορούν να κάνουν πράγματα και όχι κλασικά να συμπληρώνουν και να ψάχνονται.

-Επειδή θέλω να τα λέω όλα, θα χαρώ αν το καινούργιο προπονητικό τιμ καθίσει και "διαβάσει" και τους τωρινούς ξένους που έμειναν. Είναι δίκαιο, αυτά τα παιδιά έχουν ακούσει τόσα, μπορεί κάποιος ή κάποιοι να "κουμπώνει". Θα κριθούν…

-Υπάρχει το θέμα του Μιλουτίνοβ και θα πρέπει να τελειώσει όσο γίνεται πιο νωρίς είτε έτσι , είτε αλλιώς. Ώστε να ξέρει και ο Μπαρτζώκας αν πρέπει να πάει σε πενταδάτο ψηλό.

-Η έξτρα ελληνοποίηση είναι δεδομένη. Ξέρει τους περισσότερους που ήδη υπάρχουν, αυτός πήρε στη Μπάρτσα και τον τρομερό στην Βαλένθια Βεζένκοβ, θα εμφανιστούν κι άλλοι! Αλλά το ξαναλέω, οι ξένοι να μην είναι απλά για να… είναι. Και το καλύτερο απ όλα θα ήταν και η επιστροφή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος δεν είναι αρνητικός να πιάσει λιμάνι. Αν μάλιστα φύγει ο Ομπράντοβιτς από τη Φενέρ για τον οποίο αποκλειστικά και μόνο έμεινε στην Τουρκία, τότε ίσως να είναι και πιο εύκολο αν και τον Κώστα τον θέλουν όλοι. Και είναι λογικό…

-Βέβαια, μεγάλο ρόλο παίζει το… μαρούλι. Γιατί σας γράφω εγώ αλλά και εσείς με το δίκιο σας θα λέτε «τι μπάτζετ θα υπάρχει;» Αυτά θα οριστούν από διοίκηση και προπονητή. Τις ημέρες των εορτών μπήκε χρήμα στους λογαριασμούς, σίγουρα αναλαμβάνοντας ο Μπαρτζώκας έχει συζητήσει για το πόσα θα χρειαστούν, τώρα που έπεσε και η εφορία.

-Σημασία θα έχει και η παρουσία του Ολυμπιακού μόνο ή όχι στην EuroLeague. Για αυτό και θέλουν να μπει η αναπτυξιακή ομάδα στα πλέι- οφ

-Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει να φτιάξει αυτό που αγάπησε. Πρέπει να φτιάξει αυτό που όλοι ήξεραν. Αυτό που είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα που παίζει και ο κόσμος τη χαίρεται και την απολαμβάνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γιατί της αναγνωρίζει ότι παλεύει ως το τέλος και δεν γίνεται έρμαιο των αντιπάλων της, όπως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο των "πειραμάτων" και της γενικής καταστροφικής αλαζονείας.

Όσο για το διπλό στην Ισπανία; Χρειαζόταν ο κόσμος να χαλάσει. Γιατί έρχονται δυο ματς έδρας με Γερμανούς. Δε θα σας ζαλίσω. Πάλεψαν, ήταν καλύτερη, άξιζαν, κέρδισαν δίκαια. Μπράβο στον Μιλουτίνοβ που πήγε σακατεμένος να παίξει. Η δικαίωση του Βεζένκοβ για την δουλειά του και ο σωστός τρόπος που αντιμετώπισε ο Κεμζούρα το λίγο που μπορούσε να δώσει ο Νίκολα. Ο Σπανούλης ήταν οξυδερκής και οδήγησε με ασφάλεια την ομάδα. Όταν ζόρισαν τα πράγματα μπήκαν μπροστά ο Πρίντεζης με τον Παπανικολάου και σημαντική ήταν η παρουσία του Πολ. Όσοι έπαιξαν έδωσαν πράγματα. Όσοι μπήκαν στη μάχη πολέμησαν και δε τρόμαξαν ούτε στο ξέσπασμα ευστοχίας του Σαν Εμετέριο, ούτε στο σερί 7- 0 των Βαλενθιάνων που τους έφερε μπροστά στο 35’. Ο Ολυμπιακός είχε χαρακτήρα και την διαβολοβδομάδα θα ‘χει και πιο πολύ κόσμο δίπλα του, αφού αν ανακοινωθεί ο Μπαρτζώκας ε, θα είναι ζεστό το καλωσόρισμα. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος του Ολυμπιακού φίλες και φίλοι, θα ξεκινήσει από τώρα. Και έτσι πρέπει να γίνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ