OPINIONS

Η κωμωδία συνεχίζεται...

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το ελληνικό μπάσκετ, την πανδημία, την πρέφα, το ποπ κορν του Ολυμπιακού, τον Μάρκο Σεφερλή και σας προσκαλεί να το απολαύσετε.

Πριν από λίγες ημέρες το... Κονκλάβιο του ΕΣΑΚΕ, μαζεύτηκε και πήρε αποφάσεις. Που κατέληξαν; Καθίστε μη κουράζεστε. Ήταν Παρασκευή 10 Απριλίου όταν έγραψα αυτό το άρθρο, μπορείτε να το ξαναδιαβάσετε και μετά να δείτε τι ακολούθησε. Όχι τίποτ' άλλο, υπήρχαν και κάποιοι που προσπάθησαν να με πείσουν για το αντίθετο των όσων έγραφα.

Τέλος πάντων, είναι δικαίωμα των φορέων να έχουν υπαλλήλους να τους πληρώνουν, απλά να μη μας ενοχλούν και να σεβαστούν όλα όσα έχουμε ζήσει προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν καμία σχέση με την... επιθεώρηση που παρακολουθούμε. Καθόλου δεν θα σας παιδέψω αυτή τη φορά. Κάθε άλλο. Για αρχή θα αφήσω δυο άλλους να μιλήσουν. Σας παρακαλώ όμως, δώστε βάση. Θα ξεκινήσω με έναν άνθρωπο με όραμα. Τον ιδιοκτήτη του Ρεθύμνου τον κ. Τζομπανάκη.

Τι είπε πρόσφατα; "Δέκα με δώδεκα ομάδες μπορούν να καλύψουν τα μπάτζετ που χρειάζεται η κατηγορία. Εγώ πιστεύω ότι είναι εντάξει, διότι και πληθυσμιακά δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα περισσότερες. Αν δείτε, χώρες με το δικό μας πληθυσμό δεν έχουν περισσότερες ομάδες. Και κάτι άλλο. Όταν κάθε χρόνο σκάνε οι τέσσερις από τις 14 ομάδες, αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τελικά οι ομάδες πρέπει να είναι δέκα; Απλά μαθηματικά".

Ελάχιστες ημέρες πριν, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πάνω στο ίδιο θέμα είχε τονίσει: "Θα πρέπει να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί. Πρέπει να μείνουν όλες οι ομάδες της Α1 και να ανέβουν από την Α2 αυτές που προβιβάζονται. Ο Βασιλακόπουλος έχει μία πορεία μακρόχρονη, δεν θα αποτολμήσω να σβήσω μία ιστορία που έχω γράψει. Για μένα, αυτό που κάνω είναι τίμιο. Η Α1 θα πρέπει να έχει 16 ομάδες του χρόνου. Τις απόψεις μου τις ξέρει κι ο ΕΣΑΚΕ". Καλά, ότι τις απόψεις του ισχυρού άνδρα του αθλήματος τις ξέρει ο ΕΣΑΚΕ, είναι το μόνο σίγουρο. Συμβιβασμοί λοιπόν. Που πήγαινε αυτό; Έλα ντε... Οι τυχεροί της υπόθεσης ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης που έμειναν στην Α1. Και σου λένε και αυτοί από την πλευρά τους "γιατί να πέσουμε; Στην τελική ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα;". Δίκιο έχουν...

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει από 'δω και στο εξής. Ο Βασιλακόπουλος πρότεινε 16 ομάδες. Μάλιστα... Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν πρώτος στην Α2 και γουστάρει να ανέβει. Μαγκιά του. Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων δε τη θέλει τη θέση. Και εδώ αρχίζει το δεύτερο μέρος της... παράστασης. Η ΕΟΚ πρέπει να αποφασίσει για το τι θα... στείλει στον ΕΣΑΚΕ. Ή πρωτάθλημα 15 ομάδων ή θα μπει άλλη ομάδα βάσει κριτηρίων. Η πλάκα είναι ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση οι ομάδες της Α2 είπαν να βάλουν κάτω τα κριτήρια και να δουν αν υπάρχει ομάδα που θέλει να ανέβει ως δεύτερη. Κάποιοι από την Ομοσπονδία το θεωρούν σωστό, ώστε να μην είναι και... κολοβή η επόμενη Α1, αλλά και στην τελική να τηρηθεί και η διαδικασία βρε αδερφέ.. Κάποιοι άλλοι στην ΕΟΚ σκούζουν να μη γίνει.

Ο Βασιλακόπουλος (που έχει μαζέψει 15 γραφεία Τύπου και παράγοντες που θα 'ταν καλοί στην πρέφα μόνο) δεν έχει πάρει επίσημη θέση. Και δε καταλαβαίνει ότι στο τέλος αυτός τα ακούει. Επειδή σίγουρα θα ρωτήσετε, ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει την στάση του... Αχιλλέα στον Τρωικό πόλεμο, όταν ¬τα 'χε πάρει στο κρανίο με τον Αγαμέμνωμα». Είναι σε μια γωνία και παρακολουθεί τους άλλους να "σκοτώνονται". Τη στιγμή που εσείς διαβάζετε αυτό το κείμενο οι Πειραιώτες επιμένουν στο "δεν ανεβαίνουμε, μαλλιοτραβηχτείτε, περνάμε καλά, έχουμε και ποπ κορν". Αυτά αλλάζουν βέβαια από τις εξελίξεις, με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» αισθάνονται και δικαιωμένοι που αποχώρησαν.

Εξάλλου, όλοι αυτοί που τους παρακαλάνε να αλλάξουν στάση, είναι αυτοί που μέχρι πέρυσι σε όλες τις ψηφοφορίες του ΕΣΑΚΕ ήταν εναντίον του Ολυμπιακού, πριν καν ακουστεί η γνώμη του. Το 13- 1 ήταν ένα φοβερό αποτέλεσμα στα ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Και οι Αγγελόπουλοι αυτά δε τα ξεχνάνε. Η παράσταση συνεχίζεται, το ελληνικό μπάσκετ σε μια εποχή πολύ δύσκολη για την κοινωνία, απογοητεύει, πληγώνει, στενοχωρεί όλο τον κόσμο που το αγαπάει ανεξαρτήτως προτιμήσεων. Το χειρότερο όμως είναι, ότι απειλεί ευθέως την επιτυχία του Μάρκου Σεφερλή...

* Ένα από τα επόμενα podcast ( The show must go on) θα είναι αφιερωμένα στη λειτουργία των φορέων του ελληνικού μπάσκετ. Θα σας παρακαλέσω να το ακούσετε στην παραλία με ένα δροσερό ποτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ