OPINIONS

Καλάθης και Ολυμπιακός

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος ξεκαθαρίζει όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τα σενάρια για τον πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού.

Ειδικά τους μήνες που δεν έχει δράση, είναι λογικό να επικρατεί «πανικός» με την μεταγραφολογία. Αφήστε δε, που έφτασε και η εποχή για κάτι τέτοιο, παρότι η Ευρωλίγκα δεν έχει αποφασίσει αν θα διακόψει οριστικά (24/5 ανακοινώνει). Ο μπασκετικός Ολυμπιακός κάθε καλοκαίρι είναι στους πρωταγωνιστές, ειδικά τούτη την εποχή που τα ονόματα των υποψηφίων δεν είναι και λίγα, καταλαβαίνετε πως τα σενάρια οργιάζουν.

Ο Νικ Καλάθης μπήκε και αυτός στην... κόκκινη ιστορία. Θα αναρωτηθεί κάποιος δικαιολογημένα «μα πως μπορεί ένας παίκτης με συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό να πάει στον Ολυμπιακό;» Πολύ σωστή απορία. Και απόλυτα δικαιολογημένη. Όσο θα ισχύει αυτό το συμβόλαιο, δεν υπάρχει και ...στόρι. Όχι για τον Ολυμπιακό. Για καμία ομάδα! Αν όμως υπάρξει διαζύγιο του Νικ με το «τριφύλλι», τότε όλοι παίζουν.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, θεωρώ αναγκαίο να αναφέρουμε επιγραμματικά κάποια δεδομένα που δεν... ταράζονται ούτε με σεισμό 8 ρίχτερ. Γιατί αποτελούν τη βάση και την πραγματικότητα όλων των συνθηκών. Και όποιος πάει να ανοίξει μεταγραφική συζήτηση, αυτά θα πρέπει να τα έχει καλά στο μυαλό του. Φύγαμε:

  • Καταλαβαίνω ότι είναι σπαστικό, αλλά είμαι υποχρεωμένος να σας το επισημάνω από την αρχή. Τα νερά είναι αχαρτογράφητα. Όλοι περιμένουν το financial fair play. Αν, λέω αν ένα παράδειγμα, πουν στον Ολυμπιακό «βάσει εσόδων θα 'χεις 5 εκατομμύρια για μεταγραφές» τι θα κάνουν οι Πειραιώτες; Το γράφω πρώτο- πρώτο, για να μην τρελάίνεται ο κόσμος με την... καταιγίδα ονομάτων.

  • Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επι της ουσίας στην περιφέρεια θέλει δυο χειριστές της μπάλας και ένα ψηλό γκάρντ να μπορεί υπό προϋποθέσεις να πηγαίνει και στο «3» (αυτό θα κριθεί και από το ποιοι θα είναι οι δυο πιο... κοντοί).

  • Ρωτάτε πολλοί «θα μπορούσε να πάρει και Καλάθη και Σλούκα;» Η απάντηση είναι απλούσταση: Φυσικά και θα μπορούσε, αν έβγαιναν τα λεφτά! Βγαίνουν; Μιλάμε για ένα μπάσκετ που κανείς δε ξέρει πως θα παίζεται μετά την πανδημία και σε μια εποχή που αλλάζουν πάρα πολλά.

  • Ο Καλάθης αν «χωρίσει» με τον Παναθηναϊκό, ναι, ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, όμως διαβάστε, το αμέσως από κάτω γιατί είναι και το «κλειδί» και η ουσία της ιστορίας.

  • Οι δυο διεθνείς παίκτες έχουν τον ίδιο μάνατζερ. Και είναι σίγουρο και λογικό και δίκαιο από κάθε πλευρά (και κυρίως για την δίψα που έχει ο Κώστας για τίτλους και ταιριάζει με αυτή του Ολυμπιακού), όταν ο Παναγιώτης Καπάζογλου συναντηθεί με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Γιώργο Σκινδήλια, να μιλήσουν πρώτα για τον Σλούκα. Αν η κουβέντα οδηγηθεί σε αδιέξοδο (τρίτη φορά που θα 'ναι και η φαρμακερή) ε τότε, μετά θα μπορούν να μιλήσουν για τον Καλάθη.

  • Μέχρι τώρα που διαβάζετε αυτές τις αράδες, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημα συζητήση. Μια διερευνητική προ πανδημίας, όπως σας είπα και στο πρώτο Show must go on εδώ στο Sport24.gr.

  • Είναι απόλυτα κατονοητό , ο κόσμος να «καίγεται», να γουστάρει μεταγραφές, όμως αυτή τη φορά δυστυχώς δεν θα γράψω «ναι αλλά ας πάνε και στο γήπεδο». Γιατί πολύ απλά, κανείς μα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο εγγύς μέλλον. Και αν μπορεί να πάει κόσμος στο γήπεδο και πότε θα πάει. Η κατάσταση στον αθλητισμό πλέον είναι διαφορετική για όλα τα επίπεδα.

  • Και ποτέ μα ποτέ μη ξεχνάμε, ότι υπάρχουν και ομάδες στο εξωτερικό, που θέλουν και να ενισχυθούν και έχουν και μεγαλύτερη οικονομική άνεση από τις ελληνικές.

  • Ο χρόνος θα δείξει πολλά, το σίγουρο και αυτό που δε θα πρέπει να ξεχνάτε, είναι αυτό που σας έγραψα αρχές Απρίλη στο Sport24.gr. Θα σκάσουν βόμβες παντού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ