OPINIONS

Ολυμπιακός: Την πάρτη του και μόνο

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το πανεύκολο πέρασμα από τη Λιβαδειά και το πως πρόκειται να πορευτεί ο Ολυμπιακός στο… μισό πρωτάθλημα που απομένει.

Το ξέσπασμα των προπονητών και των παικτών του ΠΑΟΚ στη λήξη του ματς στην Τρίπολη, δείχνει και το πόσο έχει «ανάψει» η υπόθεση τίτλος μετά τα μισά ματς του μαραθωνίου.

Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν από μια έδρα που συνήθως πατούσαν μπανανόφλουδα και ο Ολυμπιακός έμεινε τούτη τη Κυριακή με τη δική του χαρά για το διπλό στη Λιβαδειά, αλλά δίχως δώρο από το νομό Αρκαδίας. Η ζωή συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η μάχη.

Για τους «ερυθρόλευκους» δεν έχει κριθεί κάτι, οι οχτώ βαθμοί δεν είναι μικρό πράγμα (μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι Πρέμιερ), αλλά ούτε πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα. Αυτό με το οποίο πρέπει να ασχολούνται (σάμπως μπορούν να κάνουν και κάτι άλλο;) είναι η πάρτη τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Διοίκηση, προπονητές, παίκτες, κόσμος. Όλος ο οργανισμός. Μια ομάδα με άπειρους τίτλους, πρέπει να το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Ο Ολυμπιακός πήρε 44 πρωταθλήματα με όλους τους άλλους να τον κυνηγούν. Ε, φέτος υπάρχει μια βαθμολογία, στην οποία καλείται να κυνηγήσει ο ίδιος. Και συνάμα να προχωρήσει στο κύπελλο και κυρίως στο Γιουρόπα Λίγκ, αφού είναι η μόνη ομάδα της χώρας που συνεχίζει να έχει στη ντουλάπα της και ευρωπαϊκή φορεσιά.

ΤΟΝ ΑΡΠΑΞΕ ΑΠ' ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ

Όσον αφορά στο ματσάκι της Βοιωτίας; Δεν είναι η ομάδα που θα σε τρομάξει ο Λεβαδειακός και σε καμία περίπτωση δε θα 'χεις πρόβλημα, αν τον αρπάξεις από τον… λαιμό. Ακριβώς αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός μόλις άρχισε ο αγώνας.

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν στη Βοιωτία, λες και είχαν δώσει άλλα δυο ματς πρωταθλήματος το τελευταίο δεκαήμερο. Για τέτοιο ρυθμό μιλάμε. Και μπήκαν διαβασμένοι μέχρι αηδίας. Βομβάρδισαν την αριστερή πλευρά της Λιβαδειάς ανελέητα.

Μέχρι να μπει το γκολ του Φορτούνη, θα μπορούσαν να ‘χαν βάλει άλλα δυο. Θεωρώ ότι αν ο Χριστοδουλόπουλος δεν είχε τόσο μεγάλη αποχή θα 'χε βάλει γκολ στο 5λεπτο, αφού η μπάλα τον ήθελε τόσο πολύ και τον έβρισκε σε κάθε μπάλα εντός περιοχής.

Δε του «έκατσε», όμως οι Πειραιώτες δεν πρόλαβαν να αγχωθούν και να σκεφτούν πιθανή τιμωρία από τον άγραφο νόμο του αθλήματος. Και αυτό γιατί, ο Φορτούνης έκανε σωστά την προβολή, πήρε την κόντρα, βρήκε δίχτυα και όλα έγιναν πιο εύκολα. Το μοναδικό κακό για τους Πειραιώτες, ήταν, πως δε «καθάρισαν» από το 45λεπτο.

Τους αδικεί το 0-1 σε αυτό το διάστημα, έπρεπε και μπορούσαν να βάλουν κι άλλο (άλλα) γκολ. Όσον αφορά στα δεδομένα; Η άμυνα ήταν ψηλά, έβγαλε δυο- τρεις μπάλες ο Λεβαδειακός, αλλά ουδείς μπορεί να αδικήσει τον Σισέ ή τον Βούκοβιτς που έπαιρναν μέτρα.

Έδινε τόσα δικαιώματα ο Λεβαδειακός. Μια ομάδα που μπήκε να εφαρμόσει διπλή ζώνη. Και δε πρόλαβε. Πήγε να παίξει με πέντε και τιμωρήθηκε. Θα βλέπουν εφιάλτες στην Βοιωτία με πρωταγωνιστή τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή στη χώρα -εδώ και μήνες- που δεν είναι άλλος, από τον Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ο Νορβηγός – θα το γράψω όσο πιο χύμα γίνεται- κάνει ό,τι γουστάρει. Καταπίνει χιλιόμετρα, δίνει στηρίγματα, βγάζει τελικές μπάλες. Είναι μπροστά, είναι και πίσω. Και κάτι άσχετο με το παιχνίδι, αλλά θέλω να το γράψω: Είναι λίγα τα λεφτά που δίνει η Σέλτικ γι' αυτόν τον Ελαμπντελαουί, όπως παίζει φέτος. Άποψή μου και δε μου την αλλάζει κανείς.

Ο Μαρτίνς γενικά, είδε τους παίκτες του να 'χουν διάθεση και με εξαίρεση το διάστημα 20'–30' που χαλάρωσαν, να βγάζουν ολόσωστα το ημίχρονο.

ΝΑ "ΞΕΒΓΑΛΕΙ" ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ

Ο Λεβαδειακός έπαθε τα ίδια, καρμπόν, με το που άρχισε το δεύτερο μέρος. Το πλάνο του Ολυμπιακού ήταν να «ξεβγάλει τη μπουγάδα». Ο Μπουχαλάκης έχασε ένα εύκολο γκολ (από σερβίρισμα του Φορτούνη που στη Λιβαδειά πάσαρε τόσο εύκολα, λες και έδινε τη μπάλα με τα χέρια και όχι με τα πόδια), αλλά στα «καπάκια» ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Γκερέρο.

Εκεί τελείωσαν όλα. Ο κόσμος που ακολούθησε την ομάδα ζητούσε ένα τρίτο τέρμα, αλλά η πραγματικότητα είναι, πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν δυνάμεις για την δύσκολη συνέχεια, να βάλουν στην εξίσωση και τον Μασούρα και πάνω απ’ όλα, να μην… τρομοκρατηθούν από τον αντίπαλό τους.

Έβαλε δυο τέρματα δίχως να δεχθεί η ομάδα του λιμανιού, μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα για το 2019 και έχει άλλες δεκαπέντε αγωνιστικές μπροστά της, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Κλείνω όπως άρχισα: Πολλοί έχουν στείλει την κούπα στον ΠΑΟΚ, αλλά με μισό πρωτάθλημα μπροστά, το μόνο που έχουν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να μην ασχολούνται με τέτοιου είδους προβλέψεις και να κοιτάζουν αποκλειστικά και μόνο την δουλειά τους. Τα λέμε μετά τα Γιάννενα…

ΥΓ. Στη Βοιωτία τουλάχιστον καταλάβαμε τι είδαμε, γιατί την ίδια ώρα στην Αχαΐα εμφανίστηκαν καινούργιοι κανονισμοί με γραμμές, επιθετικά φάουλ και χρονόμετρα. Σιγά μη δε το 'γραφα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ