OPINIONS

Ομάρ πού να πας;

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος δε βαριέται να λέει και να γράφει για τον Oμάρ Ελαμπντελαουί που καλό θα ‘ταν να μην σαλπάρει απ’ το λιμάνι.

Δε θα είναι όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού εκθαμβωτικά. Δε γίνεται. Ειδικά όταν έχει προηγηθεί η αποχή (όλων των ομάδων), όταν οι Πειραιώτες παίζουν συνεχόμενα και φυσικά όταν αλλάζουν και την ενδεκάδα. Γιατί ναι, καλό είναι το ροτέισον, καταλαβαίνω απόλυτα όσους υποστηρίζουν πως "είναι ευκαιρία να παίξουν όλοι", όμως όταν μια μηχανή είναι καλοκουρδισμένη, αν της αλλάξεις τέσσερα-πέντε εξαρτήματα, θα προσπαθήσει να δουλέψει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνει και με τον ίδιο τρόπο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε σωστά αλλαγές (αν δε τις έκανε και μέσα με τον ΟΦΗ ο άνθρωπος, πότε να τις έκανε;), ο ΟΦΗ επίσης σωστά αντιστάθηκε αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε το 5/5 στα playoffs και τους 81 βαθμούς, στους 22 η διαφορά από τη δεύτερη θέση! Ο Χασάν έβαλε τα δυο γκολ, αλλά ο αρχηγός της ομάδας έλαμψε ξανά. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, εμφανίστηκε από τον πάγκο και "έπεσε γκάζι".

EΛΕΙΠΕ Ο ΟΜΑΡ

Ήταν λογικό λοιπόν να γίνουν αλλαγές και ήταν επίσης λογικό ο Ολυμπιακός να μην έχει την εικόνα των προηγούμενων αγώνων του. Οι Πειραιώτες μπορεί να βρήκαν γκολ με σχετικά εύκολο τρόπο, αλλά είχαν στερηθεί σε όλο το πρώτο μέρος, στοιχεία του παιχνιδιού τους, που έχουν γίνει… τατουάζ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Και μόνο που έλειπε από το αρχικό σχήμα ο Ελαμπντελαουί, έφτανε και περίσσευε, παρότι ο Γκασπάρ είχε την ασίστ στον Χασάν για να ανοίξει το σκορ. Ο Νορβηγός κάνει ένα σωρό δουλειές και σα… σατανάς κάνει όλες τι απέναντι αριστερές πλευρές να υποφέρουν. Εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος και η δεξιά πλευρά άρχισε να "φορτώνεται".

Αυτό έγινε και με την είσοδο τόσο του Βαλμπουενά, όσο και του Ελ Αραμπί. Είχε δηλαδή χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του λιμανιού να θυμηθεί και να ξαναβρεί τον εαυτό της. Αυτό κι έγινε. Όμως πριν συνεχίσω για την μορφή του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος, να γράψω ότι ο Ολυμπιακός έφαγε ένα γκολ (όμορφη εκτέλεση του Σακόρ) από αυτά που δε τρώει. Η άμυνά του, πιάστηκε βιδωμένη, με κακή ισορροπία, άσχημες αποστάσεις και λάθος αντίδραση. Ο Αλέν είδε τη μπάλα να ταξιδεύει στην αριστερή του γωνία.

Το τελευταίο ημίωρο του ματς, ήταν -αναμενόμενο- πολύ δύσκολο για τους Κρητικούς. Με δυο φορ πλέον η ομάδα του λιμανιού , με Φορτούνη, με Βαλμπουενά , με τον Καμαρά που δε κωλώνει να πατάει αντίπαλη περιοχή (ακόμη κι ο Γκιλιέρμε δοκίμασε το πόδι του) και τα δυο μπακ (Γκασπάρ από αριστερά πλέον) κλασικά να ανεβαίνουν. Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να σκοντάψει μέσα στο άδειο σπίτι του, από τη στιγμή μάλιστα που τα είχε πάει τόσο καλά με όλους τους άλλους των πλέι- οφ. Ο ΟΦΗ είχε καλό στήσιμο, σωστή κυκλοφορία (για τα κυβικά του) και όταν του δινόταν η ευκαιρία δεν δίσταζε να ξεθαρρέψει και να απειλήσει.

ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Ο Χασάν στην κορυφή με τον Ελ Αραμπί να κινείται πιο περιφερειακά. Όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές του Σίμου μαζεύονταν σα μέλισσες έξω από την περιοχή τους. Μια μεγάλη διαγώνια μπάλα στην πλάτη της άμυνας λοιπόν, προς τον (ποιον άλλο;) Ελαμπντελαουί, έφτανε για να φέρει άλλο ένα χαμένο πέναλτι. Ο ΟΦΗ όλα τα ‘χε σχεδιασμένα, εκτός από το παιχνίδι στις πλάτες των αργών αμυντικών του. Ο Νορβηγός κέρδισε το πέναλτι αλλά ο Βαλμπουενά βρήκε δοκάρι. Και μετά από λίγο ο Ελ Αραμπί, αντί να πλασάρει όμορφα τον Σωτηρίου , προσπάθησε να τον "σκοτώσει" (κόρνερ).

Ο Ελαμπντελαουί είχε αποφασίσει να μη χάσει η ομάδα του. Το πέναλτι που κέρδισε μπορεί να πήγε στα σκουπίδια, αλλά η σέντρα που έβγαλε, έδωσε την ευκαιρία στον Χασάν για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Δεν έχω πολλά να γράψω για το ματς με τον ΟΦΗ. Γιόρτασαν οι ερυθρόλευκοι, κάτι που δεν είχαν κάνει κόντρα στην ΑΕΚ και θα συνεχίσουν την δουλειά και για να μείνουν αήττητοι (αν μπορούν) και για τον τελικό κυπέλλου, αλλά και για τους Γούλβς. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι παραπάνω από απαραίτητος.

Πέρα από το ότι είναι ποδοσφαιριστής κλάσης (δεν υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα), έχει πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, ξέρει την ομάδα, ξέρει τις απαιτήσεις, γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν έχει πολλά συναισθήματα. Δουλειά είναι κι αυτή, αλλά ο Ομάρ την κάνει πάρα πολύ καλά… Όπως την κάνουν πολύ καλά όλοι στον Ολυμπιακό. Αυτά όμως θα τα ακούσετε αναλυτικότερα, στο Show Must Go On, το Podcast εδώ στο Sport24.gr την ερχόμενη Τρίτη 7 Iουλίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1: Γλέντι τίτλου με Χασάν
Ολυμπιακός: Οι παίκτες μπουγέλωσαν τον Μαρτίνς
Ολυμπιακός: Το "είμαστε όλοι ίσοι" του Χασάν μετά το 1-0
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ