OPINIONS

Όχι άλλο κωλόχαρτο

A woman carries her shopping including bags of toilet paper, in downtown Frankfurt, Germany, Wednesday, March 18, 2020. Because of the spread of the coronavirus, bars, cinemas, theatres, museums, and many shops are now closed. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms. For some it can cause more severe illness. (Arne Dedert/dpa via AP)
A woman carries her shopping including bags of toilet paper, in downtown Frankfurt, Germany, Wednesday, March 18, 2020. Because of the spread of the coronavirus, bars, cinemas, theatres, museums, and many shops are now closed. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms. For some it can cause more severe illness. (Arne Dedert/dpa via AP) AP

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος απαιτεί απόλυτη ατομική υπευθυνότητα, ώστε να νικήσουμε την πανδημία, να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα που είναι μπροστά μας.

Κουράγιο, δύναμη και ψυχραιμία. Μεγάλες αρετές. Ανέκαθεν... Θα πρέπει να τις έχεις στο πλευρό σου σε όλους τους τομείς της ζωής. Προσωπικά, επαγγελματικά και πάει λέγοντας. Μας πλάκωσε μια πανδημία. Όσο πιο έτοιμοι και δυνατοί είμαστε, τόσο πιο εύκολα θα ανταπεξέλθουμε.

Και προσεκτικοί. Και πάνω απ' όλα καλοί... συμπαίκτες. Συμπαίκτες για τους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους. Από 'κει και πέρα, είναι λογικό στον αθλητισμό, να επικρατεί πανικός. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Ούτε μπορεί να γίνει εύκολη. Οι λύσεις αναζητούνται σε όλα τα επίπεδα.

Μπορεί να είδαμε πέντε Γιαπωνέζους να χειροκροτούν χαρούμενοι στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας, αλλά κατά βάθος δεν ξέρουν κι αυτοί αν πραγματοποιηθούν Ολυμπιακοί Αγώνες. Και αναφέρομαι στο τοπ των αθλητικών εκδηλώσεων. Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Και δυστυχώς όσοι βρισκόμαστε και ζούμε για τον και από τον αθλητισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά.

Φτάνει το κωλόχαρτο στα social. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα 'πρεπε να το 'χουν κόψει. Μια ηλιθιότητα της εποχής που -και καλά- κλεισμένοι σπίτι έχουν αντικαταστήσει την μεγάλη τους αγάπη που τους δίνει και ψωμί με ένα ρολό χαρτί που είναι για να σκουπίζουν τον κώλο τους. Δεν είναι όλα πλάκα το ξαναλέω. Οι επαγγελματίες πρέπει να βγαίνουν μπροστά και να δίνουν παραδείγματα.

Στη πόλη που μένουν πλέον, υπάρχει μια κηδεία. Υπάρχουν κρούσματα. Υπάρχει κόσμος που ανησυχεί και πονάει. Δεν είναι όλα χαβαλές. Οι ίδιοι αυτοί που τώρα κλωτσάνε το κωλόχαρτο (ναι ναι ξέρω, πλάκα κάνουν) θα βγαίνουν σε λίγους μήνες και θα λένε "είμαστε απλήρωτοι". Θα γκρινιάζουν, θα βάζουν τους μάνατζερ να κάνουν φασαρία.

Θα πηγαίνουν σε προέδρους και θα λένε ό,τι να'ναι. Ξεκινάω με τους αθλητές (δεν αναφέρομαι σε ποδοσφαιριστές μόνο) γιατί ξέρετε όλοι, ότι τους έχω ιδιαίτερη συμπάθεια και τους θεωρώ απόλυτους και μοναδικούς πρωταγωνιστές. Και σε αυτή την περίοδο λοιπόν, θα πρέπει να είναι τα πρώτα παραδείγματα ηρεμίας.

Θα μου άρεσε να τους βλέπω να απευθύνονται στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους και να τους παροτρύνουν να ακολουθήσουν τους κανόνες. Και όχι να ποστάρουν φωτογραφίες όταν ήταν πιτσιρίκια, αντιγράφοντας απλά την καταπληκτική ιδέα – μάρκετινγκ του Γρηγόρη Μπάτη και της αρμόδιας ομάδας της 24media για τον sport24 radio.

Γιατί αυτό έγινε στην Ελλάδα. Συνεχίζω λοιπόν και λέω ότι σε ώρες πολύ σημαντικές για όλους ας καθίσουμε λίγο να αναλογιστούμε υπεύθυνα και σοβαρά όλοι μας τι αντιμετωπίζουμε. Ο κάθε επαγγελματίας στο δικό του είδος. Στον τομέα του. Εμείς με τον αθλητισμό. Και επειδή πολλοί με ρωτάτε τη γνώμη μου για την τελική ευθεία των διοργανώσεων, θα σας πω το εξής μήπως και σας βοηθήσω να απαλλαγείτε από την μπουρδολογία και τις κοτσάνες της εποχής.

Το πρώτο μέλημα είναι να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Δε μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι και να κλείσουν οι αγωνιστικές. Γιατί αν δε γίνει, δε χαλάει μόνο η τρέχουσα σεζόν, αλλά και η επόμενη. Με δυο λόγια, μπαρούφες και ηλιθιότητες του στυλ "να μπει παύλα", δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να 'σαι "φελλός" και άσχετος να το βλέπεις ως μοναδική λύση.

Προσοχή: Δε λέω να παίξουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή ό,τι άλλο εν καιρώ πανδημίας. Όμως επειδή το πρόβλημα είναι νωπό, να κάνουμε υπομονή και αν πρέπει να καλοκαιριάσουμε με μπάλα, ε, ας το πάθουμε. Τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν για να ρολάρει το σύστημα. Το Euro ας μεταφερθεί, εξάλλου όπως το εμπνεύστηκαν να γίνει σε... εκατό χώρες θα ήταν και ο πιο εύκολος διασκορπισμός ιού στην Ευρώπη!!!

Γενικά όποια διοργάνωση γίνεται σε εθνικό επίπεδο, μπορεί να "κουνηθεί". Οι διοργανώσεις των χωρών και κυρίως τα πρωταθλήματα, πρέπει να τελειώσουν. Για να υπάρξει βάση και για την επόμενη περίοδο και να κυλήσει και η οικονομία. Μη γελιέστε, η οικονομική καταστροφή είναι κοντά, αν όχι δεδομένη. Τα μπάτζετ που ξέρατε ξεχάστε τα, οι διαφημίσεις μετρημένες, τα έσοδα πεσμένα.

Οι διαπραγματεύσεις θα είναι διαφορετικές. Θα ισχύσει το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντως και οι φίλοι μου που τώρα κλωτσάνε κωλόχαρτα θα δίνουν ρεσιτάλ μίρλας. Είμαστε μπροστά σε μια περίεργη κατάσταση που είναι άγνωστο -ακόμα- τι φινάλε θα μας φέρει. Η ατομική ευθύνη θα δείξει τον δρόμο και στην ομαδική.

Μείνετε όλοι σπίτι και ακούστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τους επιστήμονες. Κανέναν άλλο. Και όσοι μπορείτε επηρεάστε ευεργετικά και με νόημα τους διπλανούς σας. Όχι με ηλιθιότητες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ