OPINIONS

Πεντάρα και πετεινοί

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Τετάρτη είναι ξεχωριστή μέρα για τον Ολυμπιακό και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον τρόπο που οι Πειραιώτες διέλυσαν ξαφνικά τον Βόλο.

Ήταν όλο το «πακέτο» περίεργο για τον Ολυμπιακό αυτό το Σαββατόβραδο. Ο αντίπαλος ενθουσιώδης και σφριγηλός. Επιστροφή μετά από διακοπή πρωταθλήματος και πάνω απ’ όλα, η αντίστροφη μέτρηση για την αναμέτρηση της Τετάρτης.

Και όσο και να φωνάζουν οι προπονητές, όσα και να λένε οι δημοσιογράφοι, όσα και να προσμένουν οι φίλαθλοι, όταν έρχεται ένας ματς Champions League, οι ποδοσφαιριστές δε μπορούν να κλείσουν μάτι.

Σε όλη την Ευρώπη οι περισσότερες εκπλήξεις για τους λεγόμενους μεγάλους, μπορεί να σκάσουν, πριν από παιχνίδια του Champions League. Ε και μετά σε μικρότερο ποσοστό.

Ο Ολυμπιακός είχε να τα διαχειριστεί όλα αυτά και κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Και να βάλει πέντε γκολ!!! Δίχως τρομερή μπάλα, δίχως μαγεία, αλλά και ποιος νοιάζεται για αυτό; Ο παίκτης θέλει κατά σειρά, να κερδίσει, να μη σπαταλήσει δυνάμεις και να μην τραυματιστεί. Αφήστε που και με την «μηχανή σβηστή», ο δείκτης του σκορ ξέφυγε με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι Ιταλοί λένε κάτι που έχει και λογική και εξήγηση στο βάθος των χρόνων του αθλήματος. Αν ο αντίπαλος σε στημένη φάση, καταφέρει να πάρει τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι, τότε κάνε τον σταυρό σου. Οι αυξημένες πιθανότητες, είναι, ο ποδοσφαιριστής που θα «τσιμπήσει» το τόπι είτε με κεφάλι, είτε με πόδι θα… μπουρδουκλώσει την άμυνα και θα βρει έναν συμπαίκτη του έτοιμο να σκοράρει.

Άλλες πάλι φορές, οι λιγότερες πιθανότητες, φέρνουν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να χρίζεται αυτομάτως σκόρερ. Έτσι έκανε το 1- 0 ο Ολυμπιακός και ο άγραφος ιταλικός νόμος βρήκε «θύμα» του, τον Βόλο. Ο Βαλμπουενά έβγαλε το κόρνερ, ο Γκιλιέρμε έκανε εξαιρετική κίνηση και ο κόσμος του Ολυμπιακού χάρηκε νωρίς.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν είχαν άλλη ευκαιρία να χαμογελάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο 45λεπτό, αλλά αν κάτι αποτέλεσε την «σφραγίδα» σε αυτό το κομμάτι του ματς, ήταν η υπεροχή και η απόλυτη κατοχή. Μια φάση στο 18' έκανε η ομάδα της Μαγνησίας και τίποτ' άλλο, μέχρι να ‘ρθει το σουτ του Γέντρισεκ στο 50' για να αποτρέψει ο Σα την ισοφάριση.

Διστακτικοί οι νεοφώτιστοι, που μπήκαν δυναμικά στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά όχι και στο Καραϊσκάκη. Δε τους αδικώ και στην τελική δεν είχαν κανέναν λόγο να προπονήσουν τον Ολυμπιακό, ενόψει Τότεναμ. Κοίταζαν την πάρτη τους και αυτό έπρεπε να κάνουν. Επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να δοκιμάζουν τα πόδια τους από απόσταση, ενώ την ίδια ώρα είχαν καταφέρει να μη δουν πολλές φορές στην πλάτη τους, τους πλάγιους της ομάδας του Πειραιά.

Άλλαξε πλευρές στα χαφ ο Μαρτίνς με το που άρχισε το δεύτερο μέρος, το συνηθισμένο, για να μπερδευτεί και λίγο ο αντίπαλος. Δεν έγινε τόσο αυτό που περίμενε ο Πορτογάλος , ωστόσο η επιμονή της ομάδας του έφερε δεύτερο τέρμα με τον Ελ Αραμπί, που δεν πέταξε στα σκουπίδια το δώρο της… αντίπαλης ασίστ.

Δεν ήταν απλό το ματς και πιστεύω ότι ο Βόλος μέχρι να φάει το δεύτερο, απέδειξε ότι είναι μια καλοδουλεμένη για αυτή την εποχή ομάδα (έχει τα δίκια του και ο Μαρτίνς που τους εγκωμίασε). Απλά, θεωρώ απαράδεκτο για οποιαδήποτε ομάδα, μόλις τρώει ένα δεύτερο τέρμα να παρουσιάζει εικόνα αγωνιστικής διάλυσης. Οι νεοφώτιστοι στο 2- 0 ήταν σα να θέλουν να φύγουν από το γήπεδο.

Σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν δούλεψε σε ρυθμούς Τότεναμ, όμως για μεγάλη διάρκεια του ματς, οι ποδοσφαιριστές του «στριμώχτηκαν», απέναντι στην κλεισούρα των αντιπάλων, αλλά και την καθυστέρηση του διπλασιασμού των τερμάτων. Στην τελική, όσο και να μη σε απειλεί ο αντίπαλος, όταν το σκορ είναι 1-0, πάντα έχεις και μια πίσω σκέψη.

Ο Βόλος όσο έφτανε το ματς προς το τέλος «έσκαγε». Εκεί που κάποιοι θεωρούσαν αυτό το 1-0 λογικό, εκεί που άλλοι είχαν αρχίσει να λένε την κλασική (και βαρετή) ατάκα «επαγγελματική νίκη», ο Κούτρης μπλέχτηκε σε τρεις φάσεις, που έφεραν ισάριθμα τέρματα.

Ο Μαρτίνς έβαλε και τον Μπενζιά για να πάρει και αυτός την πρώτη ερυθρόλευκη γεύση, να τον δούμε λίγο και εμείς με τη νέα του ομάδα! Συμπερασματικά, οι «ερυθρόλευκοι» είτε με τον Ποντένσε, είτε με τον Βαλμπουενά που συνεχίζει να διαπρέπει μοιράζοντας ασίστ και σκοράροντας, αλλά και τους υπόλοιπους (Γκιλιέρμε- τείχος) έριξε πέντε γκολάκια στον Βόλο, χωρίς καλά- καλά να το καταλάβουμε.

Εκτοξεύτηκαν οι τελικές προσπάθειες, έγιναν για πλάκα οι επισκέψεις στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και πέντε διαφορετικοί σκόρερ παρακαλώ. Τώρα; Οι φιναλίστ του Champions League την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη. Για να δούμε…

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ