OPINIONS

Προπόνηση

Προπόνηση
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Ο Ολυμπιακός θα δυσκολευόταν περισσότερο στο… οικογενειακό διπλό, αλλά ο Παντελής Διαμαντόπουλος βρήκε κάποια κέρδη από τον περίπατο με τον Πανιώνιο.

Θα μπορούσαμε και να μη συζητήσουμε για αυτό το παιχνίδι. Είναι τόση και τέτοια η διαφορά δυναμικότητας Ολυμπιακού-Πανιωνίου, που όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη καλό είναι και για τους δυο να ξεχαστούν. Οι Πειραιώτες πήραν απειροελάχιστη βοήθεια, αλλά και οι Νεοσμυρνιώτες δε θα πρέπει να τα βάψουν μαύρα για αυτή την ήττα. Ο δρόμος και για τους δυο είναι ανηφορικός.

Ο ένας συνεχίζει στο ρετιρέ και θέλει να κρατηθεί εκεί μετά και το πέρας των playoffs. Ο άλλος είναι στο… υπόγειο και προσεύχεται να βγει από εκεί. Η αλήθεια είναι ότι μια τεράστια απάντηση για το αν έχει πιθανότητα να το καταφέρει θα την πάρει ο Πανιώνιος σε λίγες ημέρες όταν επισκεφθεί το Αγρίνιο για να παίξει στο σπίτι του προτελευταίου Παναιτωλικού.

Περίπατος, λοιπόν, για έναν Ολυμπιακό που μετά από αυτή την υποχρέωση έχει δυο "βαριά" 90λεπτά. Πρώτα στην έδρα του με την Άρσεναλ και μετά στην Τούμπα. Εκεί θα βγουν άλλου τύπου ζυγαριές όπως καταλαβαίνετε. Η μια για να ξέρουν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του αν αντέχουν τα κιλά τους στο Europa League και απέναντι σε μια καλή aγγλική ομάδα. Η άλλη, για να δούμε πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα και πως θα μπουν στα playofss οι δυο διεκδικητές του τίτλου. Όποιος πήγε στο Καραϊσκάκη, λοιπόν, ήξερε το αποτέλεσμα από πριν. Αυτό που δε γνώριζε ήταν η εξέλιξη και ο τρόπος που θα ερχόταν η κόκκινη νίκη.

TO EKANAN ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ

Τελικά, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού το έκαναν πιο εύκολο από τα εύκολα. Πριν καν προλάβουν οι δυο προπονητές να δουν αν τα πλάνα τους είναι σωστά, πριν ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές, πριν καν αράξουν οι αναπληρωματικοί, πριν ανοίξουν το σακουλάκι με τα πατατάκια τους οι πιτσιρικάδες, όλα είχαν κριθεί. Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά όμορφο γκολ από τον Χασάν (σερβίρισμα από Ματιέ… Σπανούλη), δυο τέρματα από τον "εκτελεστή" Ελ Αραμπί και ανάμεσα σε αυτά ένα γκολάκι made by Φορτούνης στην πρώτη εύστοχη εκτέλεση μετά την επιστροφή του. Όλα είχαν κριθεί και καμία ανάλυση δε θα σας κάνει σοφότερους. Οι "μηχανές χαμήλωσαν", δεν υπήρχε λόγος εξάλλου να καταναλωθούν δυνάμεις. Οι "ερυθρόλευκοι" παρ’ όλα αυτά σε τούτη την προπόνηση κατάφεραν να πάρουν κάποια πραγματάκια. Χρήσιμα για το εγγύς μέλλον και ανάλογα πως θα λειτουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς:

Η ομάδα όπως συνήθως αγωνιζόταν τα περισσότερα χρόνια της ιστορίας της, βρέθηκε ξανά μετά από πάρα πολύ καιρό με δυο φορ από την αρχή. Και Ελ Αραμπί και Χασάν, όπως γουστάρει ο κόσμος του Ολυμπιακού να βλέπει την ομάδα του μέσα στο σπίτι της. Το σύστημα "που σε πονεί και που σε σφάζει" άλλωστε, ήταν το λατρεμένο για αυτή την ομάδα και για αυτόν τον κόσμο ολάκαιρες δεκαετίες μέσα στο Καραϊσκάκη. Τα γκολ λοιπόν ήρθαν από τους φορ…

Ο κόσμος ευχαριστήθηκε μπαλίτσα και αυτό είναι σημαντικό. Κάθε φορά που μπορείς να ικανοποιήσεις τον πελάτη, κάθε φορά που έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις κάτι περισσότερο από τακτική, κάντο. Κακό δεν είναι… Όταν σε μισή ώρα, η ομάδα έχει δέκα τελικές, οι επτά στην εστία και οι τέσσερις γκολ, ελάτε τι να συζητήσουμε; Το διασκέδασαν και οι ίδιοι οι "ερυθρόλευκοι". Είχε καιρό να απαλλαγεί από πίεση και άγχος η ομάδα. Ούτε στα δυο ματς με την Λαμία δε το πέτυχαν αυτό. Και πριν από τα δυο "καυτά" ματσάκια, ένα ποδοσφαιρικό ξεσάλωμα ήταν αναγκαίο.

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Πήραν χρόνο ο Παπαδόπουλος και ο Χριστοδουλόπουλος. Στα ρεπορτάζ μόνιμα οι δυο Έλληνες είναι "στην απ’ έξω". Καλό είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές να έχουν ρυθμό (όσο γίνεται). Να είναι παιγμένοι, να νιώθουν και οι ίδιοι καλά με τους εαυτούς τους. Ο Μαρτίνς τους έδωσε χρόνο και χώρο στο ματς και πήρε πραγματάκια.

Εξάλλου δοκίμασε και 3- 5- 2 παρακαλώ. Βέβαια αυτό το πρόσφερε και ο Πανιώνιος που ήταν παντελώς αδύναμος. Ο Πορτογάλος κόουτς όμως είχε την ευκαιρία να δει πράγματα, να σκεφτεί ενδεχόμενα και να λειτουργήσει όπως όλοι οι συνάδελφοί του, που έχουν κάτι να φτιάξουν στο μυαλό τους όταν υπάρχει μια εύκολη υποχρέωση.

Δόθηκε ρυθμός και στον Ραντζέλοβιτς. Δε ξέρω πότε θα ξαναπαίξει ο Σέρβος, αλλά ήταν τυχερός. Μπήκε αναγκαστικά ως μπακ, αλλά ποτέ δε χρειάστηκε να υπηρετήσει τη θέση με τις πραγματικές της ανάγκες. Ο Πανιώνιος μέχρι το 80’ δε ξεμυτούσε. Ο Ραντζέλοβιτς με σωστή δουλειά στις προπονήσεις, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

Ο Κώστας Φορτούνης έβαλε γκολ, αλλά πάνω απ’ όλα κέρδισε χρόνο και… μέτρα. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι "σκάει" παίζοντας συνέχεια. Ο προπονητής, όμως, του δείχνει όχι απλά ότι τον υπολογίζει, αλλά τον έχει ανάγκη. Και ήταν ευκαιρία με τέτοιο αντίπαλο να κερδίσει ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Η γνώμη μου λοιπόν είναι πως αν κάποιοι μπορεί να παραξενεύονται που ο Μαρτίνς δίνει συνέχεια χρόνο στον Φορτούνη, καλά του κάνει.

Ήταν ένα απλό και ήρεμο βράδυ στον Πειραιά. Θα ‘ρθουν πιο δύσκολα και σκληρά. Για τον Πανιώνιο, όπως σας είπα ο… τελικός πλησιάζει (στο Αγρίνιο). Καλό παικτάκι ο Χρήστος Ρέτσος (ξάδερφος του Παναγιώτη) που χρησιμοποιήθηκε από τον Παπαβασιλείου. Τα λέμε Τσικνοπέμπτη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0: Σαρωτικός
Super League: Η βαθμολογία μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ
Έτσι περιέγραψε ο Sport24 Radio 103,3 τα γκολ στο Ολυμπιακός - Πανιώνιος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ