OPINIONS

Τελειώστε τους ανίκανους

BASKET LEAGUE / 3ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος περιμένει από την Πολιτεία -επιτέλους- να "βάλει χέρι" στο μπάσκετ, για να τελειώσουν κάποια στιγμή οι κωμωδίες.

Η είδηση της επιστολής των αδελφών Αγγελόπουλων στον Αλέξη Τσίπρα, δεν έκανε εντύπωση. Θα έλεγα ότι άργησε κιόλας, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια να πάει κόντρα σε όλους και σε όλα.

Οι πρόεδροι της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ βέβαια, αντιμετωπίζονται με ποικίλους τρόπους. Οι αντίπαλοί τους, τους χλευάζουν, μερίδα των φίλων του Ολυμπιακού, τους έχει κατηγορήσει για σοφτ πολιτική. Η αλήθεια είναι, ότι οι Αγγελόπουλοι κάνουν αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι πιο σωστό και όχι αυτό που νομίζουν όλοι οι άλλοι. Το ίδιο εξάλλου εφαρμόζουν και σε θέματα της ομάδας τους. Είτε στις πληρωμές, είτε στην διαχείριση.

Ο Ολυμπιακός (πέρα από τους Αγγελόπουλους) είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ότι έχει πρόβλημα με τους φορείς του μπάσκετ! Οι νέοι δε θυμούνται ιστορίες και ο περισσότερος κόσμος κατευθυνόμενος από την οπαδική αρρώστια, τα μεταφράζει όλα σε Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Στην προκειμένη περίπτωση οι κόκκινοι βλέπουν παντού εχθρούς και οι "πράσινοι" -κακώς- αισθάνονται την ανάγκη να υπερασπιστούν την Ομοσπονδία, την ΚΕΔ και όλους αυτούς που κινούν τα νήματα. Κι όμως, τα προβλήματα είναι μακριά από τον οπαδισμό (άσχετα αν δε το καταλάβουν πολλοί).

Ο Ολυμπιακός έχει αναγκαστεί να «ψαχτεί» ακόμη και για την εθνική ομάδα (θυμάστε υπόθεση ασφαλιστηρίων αλλά και παράθυρα ΦΙΜΠΑ;), δεν πήγαινε για καιρό σε κληρώσεις, τραβάει δικό του δρόμο στον ΕΣΑΚΕ, γενικά είναι στην κόντρα. Αν θέλετε τη γνώμη μου, επειδή τόσα χρόνια έχω γράψει πάρα πολλά, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δίκιο. Η αντιμετώπιση προς αυτούς είναι κάκιστη. Από διαιτητές- εφευρέτες, από νεαρούς με σφυρίχτρες που στον βωμό του ότι θα γίνουν διεθνείς, παίζουν με τα νεύρα παικτών και φιλάθλων. Δεν είναι αυτό το θέμα μου σήμερα όμως. Ας ασχοληθούμε λίγο με την ουσία. Και αυτή δεν είναι άλλη, από το ότι έφτασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός να "ενοχλήσει" τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο Τσίπρας μπορεί και να είπε "Θεέ μου έχω το ποδόσφαιρο, προέκυψε και το μπάσκετ;" Αν το σκέφτηκε έτσι, λάθεψε κι αυτός. Πάντα ήταν το μπάσκετ πρόβλημα. Πάντα! Απλά άλλοι μιλούσαν για "φάρους", άλλοι για… ακρογιαλιές και άλλοι για "καταπληκτικά πρωταθλήματα". Φυσικά και έχει κατακτήσει τίτλους η ομάδα του λιμανιού με την ίδια ΕΟΚ και την ίδια ΚΕΔ! Όμως το πρόβλημα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, αν δεν αλλάξει αυτή η Επιτροπή. Πεισματικά το ΔΣ της Ομοσπονδίας, κρατάει αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη και ένας αφελής αναρωτιέται «μα γιατί επιμένουν και δε τους αλλάζουν;» Απάντηση σοβαρή δε θα πάρει.

Ένας φίλος του Παναθηναϊκού, μου είπε το πιο σωστό προχθές: "Μα γιατί δεν αλλάζουν την ΚΕΔ; Θα το πάρουμε το πρωτάθλημα με όποιον και να ορίσει διαιτητές". Φυσικά και ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Έχει καλή ομάδα, καλό προπονητή, καλούς παίκτες, ένα γήπεδο που γεμίζει και "σπρώχνει" τους "πράσινους". Δίκιο έχει ο φίλος, αλλά ούτε αυτός θα πάρει απάντηση. Ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να δει πολύ σοβαρά (μέσα στα τόσα σοβαρότερα ομολογουμένως) την επιστολή του Ολυμπιακού. Δε ξέρω αν η διακοπή των πλέι- οφ είναι λύση (δεν είναι), ούτε αν εμφανιστούν ξένοι διαιτητές όπως στον ποδοσφαιρικό τελικό του κυπέλλου. Η λύση είναι πολύ πιο απλή: Ψάχνεις (γιατί όλα βρίσκονται) τη σχέση ΕΟΚ και ΚΕΔ! Όταν στο ποδόσφαιρο προκλήθηκε… τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, γιατί στο μπάσκετ δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ; Αν οι Αγγελόπουλοι δε πήγαιναν με τον "σταυρό στο χέρι" όπως τους κατηγορούν οι Ολυμπιακοί και ακολουθούσαν άλλες μεθόδους, θα ‘ταν καλύτερα; Θα ‘χε ασχοληθεί η Πολιτεία; Δηλαδή να δεχθούμε ότι σε αυτή τη χώρα, αν "δε γυρίσει το μάτι σου" δε βρίσκεις το όποιο δίκιο σου;

Άποψη θα ‘χουν όλοι. Θα πάρουν φόρα και άσχετοι με το άθλημα. Λογικό. Είδαν "αίμα" , θα χιμήξουν. Κι ας μην ξέρουν ένα σύστημα ή στα πόσα φάουλ βγαίνει ένας παίκτης. Η "Μασονική Στοά" που έλεγαν μεταφορικά το συγκεκριμένο άθλημα και όσους ασχολούνται με αυτό, λειτουργούσε πάντα για να καλύπτει καταστάσεις. Και προβλήματα. Αυτή η κάλυψη βοήθησε, στην κατάκτηση τίτλων. Όμως πλέον τα πάντα έχουν ξεφύγει. Καταστρατηγήθηκαν νόμοι. Δικαστικές αποφάσεις γράφτηκαν εκεί που δε πιάνει μελάνι. Οι καλοί διαιτητές δε σφυρίζουν. Και όχι γιατί βοηθάνε κάποια ομάδα! Απλά γιατί δε τους ορίζουν, αυτοί που είναι στην ΚΕΔ! Που την ίδια ώρα, κύριε υφυπουργέ μου, ορίζουν τα παιδιά τους, τα ανίψια τους και τους φίλους τους. Και πιστέψτε με, καλοί μου φίλοι, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζετε, ειλικρινά πιστέψτε με, κάποιοι από αυτούς είναι τραγικοί διαιτητές.

Ξεχάστε τους "αιώνιους". Δε μπορούν να σφυρίξουν ούτε μικρότερες ομάδες. Όλο αυτό κατάντησε αηδία και αυτή η αηδία, θα πρέπει να σταματήσει. Την ώρα που ο κύριος Βασιλειάδης σχεδιάζει να βάλει μια τάξη στο ποδόσφαιρο (του το εύχομαι, αν και με μπέρδεψε με τους πέντε ομίλους, που γίνονται δυο και πάει λέγοντας), δεν είναι κακό να ρίξουν και μια ματιά στο άθλημα με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα! Είναι η ώρα, να μάθουμε αν η Ομοσπονδία (και ο Βασιλακόπουλος) έχουν λόγους που δεν αλλάζουν την ΚΕΔ! Να μάθουμε, τα πάντα για τα μέλη της ΚΕΔ , αλλά και με ποια κριτήρια σφυρίζουν ορισμένοι διαιτητές. Ελάτε δεν είναι κακό. Μπορεί να ‘χει και πλάκα (που δε θα ‘χει).

Οι Αγγελόπουλοι που για κάποιους δεν ασχολούνται και τα ‘χουν παρατήσει, απ’ ότι φαίνεται ασχολούνται και παραασχολούνται. Για να δούμε λοιπόν, θα τελειώσουν οι ανίκανοι από το μπάσκετ; Και το ξαναλέω, υπάρχουν άνθρωποι στην ΕΟΚ, όπως για παράδειγμα ο γενικός της γραμματέας ο Τάκης Τσαγκρώνης αλλά και άλλοι, που έχουν την ίδια γνώμη για την ΚΕΔ! Τη γνώμη που έχει όλη η Ελλάδα. Δε γίνεται λοιπόν, μια Επιτροπή να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, να βασανίζει ένα άθλημα και να προωθεί κάκιστους τύπους με σφυρίχτρες στο λαιμό.

Όλα όσα διαβάσατε δεν έχουν σχέση με το αγωνιστικό σκέλος των τελικών. Ο καθένας εκεί παικτικά ας αναλάβει τις ευθύνες του. Η δικαιολογία διαιτησία, κάποιες φορές γίνεται και... καραμέλα. Οι Αγγελόπουλοι έπραξαν σωστά που "χίμηξαν", αλλά θα πρέπει να πείσουν τους προπονητές τους και τους παίκτες τους, ότι μέσα στο γήπεδο, θα πρέπει να παίξουν μπάσκετ και όχι να σκέφτονται ότι θα αδικηθούν για να ‘χουν έτοιμη δικαιολογία. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, απλά από την δική του πλευρά θα πρέπει να το αποδείξει κιόλας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ