OPINIONS

Ζήτω η κυνικότητα

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, χειροκροτεί Αβραάμ-Τόρο και εξηγεί γιατί δεν ήθελε τακουνάκια και μπαλάρα στο "Κλ. Βικελίδης".

Επιστροφή στην κανονικότητα για τον Ολυμπιακό. Για όλους! Για προπονητή και παίκτες. Μεγάλο το κέρδος από το διπλό στο "Κλ. Βικελίδης". Πρώτα απ’ όλα και πάνω από τους βαθμούς, είναι η ηρεμία. Τα όσα συνέβησαν στο Βελιγράδι, τάραξαν το κλίμα, μην κοροϊδευόμαστε. Την είχε ανάγκη την επικράτηση η ομάδα για να ησυχάσουν όλοι.

Πρώτα απ’ όλα λοιπόν, ηρεμία. Μετά βαθμολογία. Καθισιό στο ρετιρέ και έχει ο Μεγαλοδύναμος. Ο δρόμος είναι μακρύς, καμία ομάδα μέσα στις τέσσερις γραμμές δεν δείχνει καλύτερη των Πειραιωτών για την ώρα και αν παίζουν με λογική, δεν έχουν λόγο και να ανησυχούν. Όμως πάνω απ’ όλα λογική. Επιπλέον κέρδος, η συμμετοχή ποδοσφαιριστων. Πολύς λόγος τελευταία για τον Αβραάμ και τον Τοροσίδη. Άδικα. Και μεταξύ μας, είναι και ντροπή για ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να εμφανίζονται και διάφοροι, να αμφισβητούν τις ικανότητές τους. Στην τελική για πείτε μου, αφού αυτοί οι δυο δεν κάνουν, ξέρετε πολλούς να παίζουν μετά από καιρό και να μην έχουν άγχος (Αβραάμ) ή πολλούς να βγάζουν σε τέτοια ηλικία ματς έντασης (Βελιγράδι και Βικελίδης όσο έπαιζε ο Τόρο);

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Όλα είναι σχετικά λοιπόν και σε αυτό το ρημάδι το ποδόσφαιρο, ο καθένας έχει μια άποψη όπως του περνάει από το κεφάλι. Ο Μαρτίνς σίγουρα ηρέμησε και αυτός. Μετά τα λάθη που έκανε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, είχε μεγάλη ανάγκη αυτή την κανονικότητα. Κι ο Ολυμπιακός τα έβγαλε πέρα, βρισκόμενος ξανά πίσω στο σκορ. Και σε δύσκολο γήπεδο. Και με καλό αντίπαλο. Μη κοιτάτε τα αποτελέσματα του Άρη μόνο. Να βλέπετε τον ρυθμό του και τον τρόπο που αγωνίζεται. Οι Θεσσαλονικείς έχουν καλή ομάδα και απλά τους έχουν "στραβώσει" κάποια παιχνίδια.

Το τρίποντο αυτό που πήρε ο Ολυμπιακός είναι σημαντικότατο και για άλλον έναν λόγο. Οδηγεί την ομάδα στη διακοπή των υποχρεώσεων με κλίμα ηρεμίας και στόχο να τα βάλουν ξανά κάτω και κάνουν υπολογισμούς. Να… ζυγίσει και ο Πορτογάλος τεχνικός δίχως πίεση το ρόστερ του και να αποφασίσει αν θα επιμείνει ή θα αναθεωρήσει. Όπως θα κάνουν άλλωστε και όλοι οι προπονητές ομάδων στην Ευρώπη. Άλλο όμως να το κάνεις με "κεφάλι καζάνι" και άλλο με ηρεμία και όντας πρώτος στην βαθμολογία.

ΙΔΑΝΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Η αλήθεια είναι, λοιπόν, πως η ομάδα μπήκε με… κεκτημένη ταχύτητα από το Βελιγράδι και αυτό την "πόνεσε". Πάλι γκολ με κεφαλιά δέχτηκαν , άσχετα αν ήταν διαφορετική η δημιουργία, το σημείο που ξεκίνησε η φάση και η εκτέλεση του Ντιγκινί. Αυτό που είχε σημασία, ήταν, πως ξανά μάζεψε τη μπάλα από το τέρμα ο Σα και οι πονοκεφάλοι "γεννήθηκαν". Ποια ήταν η διαφορά; Η αντίδραση των "ερυθρόλευκων" ήταν η ιδανική για ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ. Κέρδισαν μέτρα σιγά- σιγά και κατάφεραν να ανατρέψουν μέσα στο 45λεπτο την κατάσταση. Ο εξαιρετικός Τσιμίκας προσέφερε το γκολ του Μασούρα και ο Ελ Αραμπί διπλασίασε τα τέρματα. Σε ένα διάστημα που η ομάδα του Πειραιά έπαιζε μόνη στο "Βικελίδης".

Ο Άρης δεν διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του σκορ. Όπως με τη Λάρισα, έτσι και με τον Ολυμπιακό, οι "κίτρινοι" διέλυσαν ότι πήγαν να χτίσουν. Εντάξει, δε συγκρίνονται οι δυο ομάδες, αλλά ο Άρης δεν ήλεγξε σε καμία περίπτωση το προβάδισμα. Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο δίπλα στον Σεμέδο. Και ο Αβραάμ σε ένα γήπεδο που ξέρει καλά, έδειξε ότι δεν έχει να ζηλέψει κάτι τούτη την περίοδο, από όλα τα άλλα στόπερ της ομάδας. Ήταν δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι θα ανέβαζαν την πίεσή τους. Και αν κάτι έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός, αυτό ήταν να βρει τους χώρους στην πλάτη της άμυνας του Άρη, που ούτως ή άλλως, δεν είναι και η καλύτερη του κόσμου.

ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κρατήσει στα υπέρ του και το γεγονός ότι δεν "λιποθύμησε" από τις αναγκαστικές αλλαγές, που καμιά φορά σου χαλάνε την ισορροπία. Δεν έκανε τις μεγάλες φάσεις στο δεύτερο μέρος, αλλά εμένα προσωπικά δε με χαλάει η κυνικότητα. Γουστάρω μια ομάδα να ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και ας είναι αυτό και το "μη φάω γκολ". Δε κατάλαβα. Τόσες ομαδάρες το πάνε με νοικοκυριό ανασταλτικά όταν κερδίζουν, γιατί να μην το κάνει και ο Ολυμπιακός; Αυτό που δεν αντέχω είναι ο πανικός , η ανακατωσούρα και οι γκάφες, όσα δηλαδή παρακολουθήσαμε μεσοβδόμαδα.

Αυτό το βράδυ οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν πλήρη γνώση του τι μπορεί να πάθουν από τον Άρη. Και προφυλάχθηκαν. Και για πρώτη φορά φέτος, μπήκαν στο δεύτερο μέρος δύσκολου αγώνα που προηγούνται και δεν τα έκαναν χάλια. Γιατί και στο ΟΑΚΑ αυτό έπαθαν και στην Σερβία. Κέρδιζαν και μετά το ημίχρονο τα έκαναν λαμπόγυαλο. Τώρα ήταν διαφορετικά. Και αν δείχνεις ότι μαθαίνεις, αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ξεροκέφαλος. Και αν δεν είσαι ξεροκέφαλος, τότε θα σου βγαίνουν και οι αγώνες. Την υποχρέωση του Βικελίδης, ο Ολυμπιακός την πέρασε με νίκη. Και κυρίως με ποδοσφαιρική λογική. Ανατροπή, διαχείριση και όχι εξυπνάδες. Έτσι κατακτώνται οι τίτλοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Πρώτος και επαγγελματίας
Η βαθμολογία της Super League μετά από την 6η αγωνιστική
Άρης - Ολυμπιακός: Τα τρία γκολ του πρώτου ημιχρόνου από τον Sport24 Radio 103,3
Μαρτίνς: "Δεν υπάρχει καμία κούραση, μπορούμε να πετύχουμε πολλά"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ