OPINIONS

Εδώ και τώρα εξηγήσεις!

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Φιλέρης δεν μπορεί να ασχοληθεί με το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, από τη στιγμή που υπάρχει μια τόσο σοβαρή καταγγελία στον αέρα για δωροδοκία των διαιτητών!

Όσο κι αν αυτά που γίνονται στο παρκέ έχουν τη μεγαλύτερη αξία, όσο κι αν είναι λάθος να μη δίνουμε σημασία στο μπάσκετ αυτό καθαυτό, την παράσταση στο πρώτο ματς Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού δεν την έκλεψε ούτε ο Αντετοκούνμπο, ούτε ο Λεκαβίτσιους, ούτε η αφόρητη πίεση στον Σπανούλη, ούτε εν τέλει το 93-80 που έγραψε το ταμπλό του ΟΑΚΑ.

Δηλαδή γίναμε τόσο ... αναίσθητοι στο μπάσκετ, που μια ΚΑΕ καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας διαιτητών και θα το περάσουμε έτσι, σα να μην έγινε τίποτε; Ο Παναθηναϊκός, αργά το βράδυ, το είπε ξεκάθαρα. Ο Δ. Γιαννακόπουλος δεν είπε στους ρέφερι του αγώνα αυτό που σημείωσαν οι ίδιοι (ότι τους κατηγόρησε τους δυο εκ των τριών για στοιχηματισμό του αγώνα έναντι 20.000 ευρώ) αλλά ότι ο “ Ολυμπιακός έχει τάξει τα χρήματα” στους διαιτητές! Πρόσθεσε μάλιστα ότι ... ξέρει και τον άνθρωπο που κινήθηκε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αφού ο (Τάκης) Λιβιεράτος εκδιώχθηκε από τους “ερυθρολεύκους”.

Μετά συγχωρήσεως αλλά όλα αυτά ξεπερνούν τον ίδιο τον αγώνα. Και πρέπει να ξεκαθαριστούν πράγματα. Δεν είναι το πρωτάθλημα της Β ΕΣΚΑΗ η Ευρωλίγκα , για να “ανεχθεί” τέτοιου είδους καταγγελίες. Θα πρέπει να αποδειχθούν, γιατί αλλιώς θα μιλάμε για λόγια του αέρα. Δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τον κ.Γιαννακόπουλο και τους διαιτητές του αγώνα, αλλά εμπλέκεται ο Ολυμπιακός, ένας ιδιώτης (ο Τάκης Λιβιεράτος) και βεβαίως η ίδια διοργάνωση, που ακούει από μια ομάδα (ΠΑΟ) ότι μια άλλη (ο Ολυμπιακός) κάνει απόπειρα δωροδοκίας.

ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Έχει σημασία πως θα τοποθετηθούν οι διαιτητές, οι οποίοι έγραψαν στο Φύλλο Αγώνα όσα τους είπε ο κ. Γιαννακόπουλος . Να θεωρήσουμε ότι τα αγγλικά τους ήταν τόσο άσχημα, που δεν κατάλαβαν τι τους έλεγε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού; Να υποθέσουμε ότι σκοπίμως διαστρέβλωσαν τα λόγια του “πράσινου” παράγοντα, γιατί προφανώς δεν ήθελαν να γράψουν την αλήθεια; Όπως και να΄χει μετά την τοποθέτηση του επίσημου Παναθηναϊκού (έστω κι αν αυτή διατυπώθηκε προφορικά, όλα τα μέσα ενημέρωσης τη θεώρησαν σαν θέση της ΚΑΕ ΠΑΟ) είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν.

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ο ΠΑΟ;

Υποχρέωση για επίσημη καταγγελία έχει και ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με τους "πράσινους" ο κ. Γιαννακόπουλος είπε στους διαιτητές ότι θα ενημερώσει Μπερτομέου και Στόουκς (ο υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα). Φυσικά μια απόπειρα δωροδοκίας δεν γίνεται μόνο μέσω τηλεφώνου. Ειδικά όταν ο κ.Γιαννακόπουλος λέει ότι γνωρίζει και τον “μεσάζοντα” που λειτούργησε για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Θα πρέπει όλα αυτά να αποδειχθούν με αποδείξεις, διευθύνσεις και ονόματα. Και φυσικά δεν φτάνει μόνο η ενημέρωση της Ευρωλίγκας, η οποία θα πρέπει να επιληφθεί των δικών της διαδικαστικών θεμάτων.

Η απόπειρα καταγγελίας δεν καταγγέλλεται ... στα αποδυτήρια των διαιτητών, ή με ένα τηλέφωνο στη Βαρκελώνη. Η δωροδοκία είναι αδίκημα που τιμωρείται και φυσικά θα πρέπει να ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές. Είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό θέμα, που πρέπει να απασχολήσει και τον αθλητικό εισαγγελέα, εκτός αν θεωρούμε πολύ λογικό να λέγονται όλα αυτά στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, να γράφονται σε σάιτ και εφημερίδες και να συνεχίζουμε σα να μη συμβαίνει τίποτε; Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δώσει “λεπτομέρειες” για την απόπειρα χρηματισμού των ρέφερι του αγώνα, να ονοματίσει βεβαίως τον μεσάζοντα που πήρε, αν καταλαβαίνουμε καλά, τη θέση του Τάκη Λιβιεράτου, ο οποίος έκανε τη δουλειά μέχρι που τον έδιωξαν; Σοβαρά τώρα, θα περάσουν έτσι όλα αυτά, χωρίς ούτε μια εξήγηση;

ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

Περιμένουμε, βέβαια, και την αντίδραση του Ολυμπιακού. Αυτά που ισχυρίζεται ο Παναθηναϊκός είναι ευθείες βολές και δεν παρερμηνεύονται. Η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ οφείλει να ζητήσει εδώ και τώρα εξηγήσεις, γιατί όλα όσα αιωρούνται αυτή την στιγμή στον αέρα δεν είναι μια ... απλή σελίδα στη “μάχη εντυπώσεων” με τους “πράσινους”. Και δεν μπορούν όλα αυτά να είναι απλά “λόγια του αέρα” ή να ερμηνευτούν διαφορετικά μέσα στις επόμενες μέρες. Αν συμβεί, κάτι τέτοιο, θα έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και αξιοπιστίας...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ