OPINIONS

Έπαιξαν φουλ στο κόκκινο

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για την μεταμόρφωση του Ολυμπιακού, από μια φοβισμένη ομάδα σε ομάδα-δυναμίτη, που έφτασε στο 2-2.

Υπήρξε ξεκάθαρη … δήλωση προθέσεων από τον Ολυμπιακό στον 4ο τελικό. Οι 4 συνεχόμενοι πόντοι από τον Πρίντεζη στο ξεκίνημα, τα αποφασιστικά πατήματα του Σπανούλη ήταν οι ισχυρές ενδείξεις ότι οι Πειραιώτες είχαν μπει αποφασισμένοι για την ισοφάριση. Την πέτυχαν τρέχοντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά και βγάζοντας περισσεύματα ενέργειας.

Ο Ολυμπιακός ήταν ένα κλικ πιο δυνατός. Πιο γρήγορος. Κι όταν του βγήκαν όλα πάνω από το παρκέ (στο πρώτο μέρος) έκανε πολύ πιο εύκολο και το έργο του. Ίσως γιατί ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ΣΕΦ με το μαξιλαράκι ασφαλείας που του παρείχε το 2-1 (πέμπτος τελικός στο ΟΑΚΑ), ίσως πάλι επειδή δεν μπορούσαν οι πράσινοι να ακολουθήσουν αυτό τον ρυθμό.

Η φοβισμένη ομάδα, χωρίς ψυχολογία, χωρίς καθαρό μυαλό όπως ήταν ο Ολυμπιακός στα δυο ματς τα οποία έχασε, άλλαξε πρόσωπο. Έβγαλε πείσμα, έβγαλε μαχητικότητα και έτρεξε πάρα πολύ πάνω στο γήπεδο . Αυτή τη φορά όλα εξελίχθηκαν σε κόκκινο φόντο. Έκλεινε την άμυνά του ο ΠΑΟ, είχε έξτρα πάσα ο Ολυμπιακός και καλό μακρινό σουτ από Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς.

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Εντάξει δεν χρειάζεται να πολυψάξει κανείς για να βρει τα στοιχεία που του έδωσαν τη νίκη και το 2-2

  • Δεκατέσσερα ριμπάουντ περισσότερα, σημαίνει αντίστοιχες επιπλέον κατοχές.
  • Περισσότερες ασίστ (15 έναντι 8) δείγμα της καλής συνεργασίας που είχαν οι «ερυθρόλευκοι»
  • Και φυσικά ένας σέντερ που πήρε αμπάριζα τους αντιπάλους του. Ο Τζαμέλ Μακ Λιν έκανε εξαιρετικό ματς, χάνοντας μόλις μια προσπάθεια κοντά στο καλάθι, κανείς δεν μπόρεσε να τον κοιτάξει στα μάτια και ήταν ένας συνεχής πονοκέφαλος για τη ρακέτα του ΠΑΟ.

Ο Ολυμπιακός διαφοροποίησε την τακτική του, όσον αφορά στην ταχύτητα, ενώ θεωρητικά κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό. Έτρεξαν οι Πειραιώτες, σε κάποια στιγμή μάλιστα είχαν βάλει 14 πόντους από λάθη των αντιπάλων, δείγμα του ότι όποτε μπορούσαν έκλεβαν μπάλες και έφευγαν στον αιφνιδιασμό. Ο ΠΑΟ είχε κακές επιστροφές. Δεν μπόρεσε (πλην Γκιστ) να ακουμπήσει την μπάλα στη ρακέτα (ο Βουγιούκας έχει πρόβλημα με τον Μακ Λιν, ο Όγκαστ είναι ουσιαστικά αναλώσιμος), ο Σίνγκλετον έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό κι έτσι όλα εναποτέθηκαν στον Καλάθη τον οποίο … εξουθένωσε ο Παπανικολάου, στον καυτό Λοτζέσκι και στον Τζέιμς. Ο Αμερικανός ήταν πρώτος σκόρερ με 20π, έβαλε 12 συνεχόμενους, αλλά στο τέλος το παράκανε και ολοκλήρωσε 4/16 σουτ.

ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΡΟΥΛΕΤΑ

Το πρωτάθλημα, λοιπόν, θα κριθεί σε 5ο τελικό. Άλλο ματς δεν πρόκειται να υπάρξει, θα τα μάθουμε όλα την Κυριακή το βράδυ. Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει την παράδοσή του να κερδίζει πέμπτο παιχνίδι στο γήπεδό του ή αν ο Ολυμπιακός πανηγυρίσει για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια ένα πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ.

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το νικητή. Ποιος θα βρεθεί σε κατάλληλη διάθεση, ποιος μικρός ή μεγάλος ήρωας θα «βγει μπροστά» πλην των γνωστών «υπόπτων».

Έχουμε ήδη δει τέσσερα παιχνίδια, όχι συναρπαστικά σε θέαμα, εντυπωσιακά ωστόσο σε εξέλιξη, αν αναλογιστούμε ότι το αρχικό 0-1 έγινε 2-1 και τελικά 2-2. Ευκαιρία έχει χάσει και ο Ολυμπιακός (που δεν εκμεταλλεύτηκε το μπρέικ) αλλά και ο ΠΑΟ που απώλεσε το πρώτο «ματς-μπολ» μακριά όμως από το γήπεδό του.

ΥΓ: Αν για την ήττα μιας ομάδας ευθύνεται η … μετάδοση του σπίκερ από την τηλεόραση , η λογική έχει πάει περίπατο στην Ελλάδα. Εκτός αν θέλουν οι ΚΑΕ και οι ΠΑΕ, να υπαγορεύουν στους δημοσιογράφους τι ακριβώς πρέπει να λένε για να μην υπάρχουν ενστάσεις, παράπονα και ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ