OPINIONS

Fortou-Leone!

Fortou-Leone!

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τον Ολυμπιακό που πατάει γερά, παίζει κάθε φορά και καλύτερα, έχοντας για αναμφισβήτητο ηγέτη τον προικισμένο, Κώστα Φορτούνη.

O Ολυμπιακός έβγαλε ξανά την εικόνα μιας κανονικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κέρδος -εκτός βέβαια από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, εφόσον κατακτηθεί- του Ολυμπιακού στην καλοκαιρινή του διαδρομή των προκριματικών.

Οι Πειραιώτες έδειξαν απέναντι σε ένα σκληρό, καμιά φορά περισσότερο από τα επιτρεπτά όρια, αντίπαλο ότι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, αλλά και πως βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Αν νομίζει κανείς ότι σε μια ομάδα όπου άλλαξαν σχεδόν τα πάντα, αυτή η μεταμόρφωση είναι εύκολη κάνει λάθος.

Θα πρέπει να πιστωθεί τόσο ο Μαρτίνς, όσο και οι παίκτες του τη δουλειά στην προετοιμασία, για να βρεθεί η ομάδα σε καλή κατάσταση και απέναντι σε μια αγγλική ομάδα να βάλει τρία γκολ και να θέσει ισχυρές βάσεις πρόκρισης στους ομίλους.

Η σωστή ανάπτυξη του Ολυμπιακού, το ορθολογικό ποδόσφαιρο που παίζει, εμφανίστηκαν σαν στοιχεία και στον αγώνα με τους σκληροτράχηλους άσους της Μπέρνλι, που πολλές φορές εκτός από τα πόδια τους έβαζαν χέρια και ... κορμιά, για να μαρκάρουν. Οι "ερυθρόλευκοι" επιστράτευσαν πολλή δύναμη για να κερδίσουν τις μονομαχίες, έπαιξαν με ηρεμία και μόνο στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν βοήθησε και ο αλλοπρόσαλλος Σλοβένος ρέφερι, έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Σιγά-σιγά, ο Ολυμπιακός που παίζει κάθε φορά και καλύτερα, αρέσει στον κόσμο του. Φαίνεται από τις αντιδράσεις της εξέδρας, φαίνεται κι από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών: "Απολαμβάνω, πλέον, να παίζω σε αυτή την ομάδα" σχολίασε ο Κώστας Φορτούνης μετά τον αγώνα. Και το είπε, έχοντας κάνει ένα σπουδαίο παιχνίδι, από τα καλύτερα της καριέρας του, ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο "Fortou" έχει κέφια, το δείχνει από την αρχή της χρονιάς. Δούλεψε ο ίδιος αρκετά σε ατομικό επίπεδο, έχει δυναμώσει και μοιάζει ... άλλος άνθρωπος. Έχει περισσότερες δυνάμεις, βγάζει τρεξίματα μέσα στο γήπεδο, ακόμη και τάκλιν στη γραμμή του πλάγιου κάνει, ενθουσιάζοντας τον κόσμο.

Μεταξύ μας, ο Φορτούνης δεν ξέχασε ποτέ να παίζει μπάλα. Ούτε υπάρχει κάποιος που μπορεί στα σοβαρά να αμφισβητήσει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Η φάση, που φτιάχνει στον αντίπαλό του, στη φάση που κέρδισε το φάουλ για το 2-1 (το εκτέλεσε ο ίδιος σημαδεύοντας απευθείας το κεφάλι του Μπουχαλάκη) δείχνει ανάγλυφα την ευφυΐα του. Ξεφεύγει από τα δεξιά, με την μπάλα στα αριστερά και τον αντίπαλο να ... παθαίνει "κοκομπλόκο"!

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΪΣ

Αυτός ο παίκτης δεν μπορεί παρά να είναι ο ηγέτης ενός ανανεωμένου Ολυμπιακού. Μιας ομάδας που θυμάται τις βασικές αρχές της, ακόμη κι όταν ο αγώνας της στραβώνει (το 1-1 του ημιχρόνου με την Μπέρνλι, ήταν μια τέτοια περίπτωση). Ο Φορτούνης που παρασέρνει και τους υπόλοιπους, που ξεσηκώνει την εξέδρα και έχει τη δική του συμβολή με δυο γκολ και μία ασίστ.

Παραμονές του αγώνα στο Καραϊσκάκη, ο προπονητής της Μπέρνλι, Σον Ντάις, είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του: "Αυτόν (τον Φορτούνη) δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τον αφήσετε από τα μάτια σας. Θα κάνει ζημιά και μεγάλη...".

Δικαιώθηκε στο έπακρο ο Άγγλος κόουτς. Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ένα διαφορετικό δρόμο, απ' αυτόν των τελευταίων μηνών, με τον καλύτερο παίκτη του σε ρόλο οδηγού.

Ο Φορτούνης παίζει μπάλα ξανά. Ή μάλλον παίζει και ... έχει συμπαραστάτες. Δεν πάνε στράφι οι εμπνεύσεις του. Έχει μπροστά του ένα σέντερ φορ που του ανοίγει χώρους, που μάχεται διαρκώς, που τα δίνει όλα. Έχει δίπλα του τόσο μια τεράστια προσωπικότητα όπως ο Χριστοδουλόπουλος, η αύρα του οποίου έχει επιρροή σε όλη την ομάδα, όσο και ένα εξαιρετικά προικισμένο μπαλαδόρο όπως ο Ποντένσε.

Οι καλοί συμπαίκτες κάνουν καλό και στον ... καλύτερο. Έχει ακούσει πολλά ο διεθνής άσος. Τις περισσότερες φορές αδίκως. Τώρα, ακούει ρυθμικά το όνομά του απ' όλη την εξέδρα.

ΥΓ: Υπάρχει αισιοδοξία στον Ολυμπιακό και για ένα ακόμη λόγο. Έρχονται, οσονούπω και οι παίκτες που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο ποιοτική την ενδεκάδα του Μαρτίνς. Και ο Γκιλιέρμε και ο Νάτχο είναι τέτοιου είδους χαφ, αν και με την εμφάνιση που έκαναν κόντρα στην Μπέρνλι, Καμαρά και Μπουχαλάκης... πως θα φύγουν από την ενδεκάδα;

ΥΓ 2: Αν έχει κάποιος μια ένσταση για το ματς της Πέμπτης είναι ότι στο 3-1 και απέναντι σε 10 παίκτες, ο Ολυμπιακός δεν πίεσε για ένα τέταρτο γκολ. Ο Μαρτίνς, βέβαια, έπαιξε με δυο κυνηγούς (Ανσαριφάρντ-Γκερέρο) αλλά η ομάδα του μετά το 72' (πάσα του Φορτούνη, ωραίο σουτ του Γκερέρο λίγο άουτ) δεν έχασε κάποια άλλη ευκαιρία.

ΥΓ3: Ο τρόπος παιχνιδιού της Μπέρνλι δείχνει πως θα ήταν το αγγλικό ποδόσφαιρο αν δεν είχαν μπει τόσοι ξένοι στις κορυφαίες ομάδες της Premier League. Κάτι μεταξύ αερομαχίας, ράγκμπι και κλωτσιά στο ψαχνό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα χρήματα που θα εισπράξει ο Ολυμπιακός από το Europa League
Πέδρο Μαρτίνς, η ήρεμη δύναμη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ