OPINIONS

Λείπει στον Ολυμπιακό ο παίκτης που δεν έρχεται

Λείπει στον Ολυμπιακό ο παίκτης που δεν έρχεται

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τη διαφορά του Ολυμπιακού στα ματς με Ρεάλ και Φενέρ και τις αλχημείες του Μπλατ για να καλυφθεί το κενό ενός παίκτη που είναι ακόμη … στο δρόμο.

Στη Μαδρίτη έχασε καθαρά . Το ίδιο και στην Κωνσταντινούπολη . Απέναντι στις τοπ-ομάδες της Ευρωλίγκας και μακριά από το ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός υστερεί. Η διαφορά φαίνεται, όπως και να το δει κανείς. Κι αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν φροντίσουν για την ενίσχυση, όπως οι ίδιοι έχουν εξαγγείλει, το φαινόμενο θα συνεχιστεί γιατί … απλά ο Μπλατ πειραματίζεται, χωρίς να βγάζει άκρη.

Η Φενέρ μια ομάδα δουλεμένη την τελευταία τετραετία σε υψηλούς ρυθμούς, με αντίστοιχους στόχους και σχεδόν τον ίδιο κορμό, προσπαθεί στα τελευταία της ματς να εντάξει τον Ερικ Γκριν που πήγε στην Τουρκία στην 5η αγωνιστική, αλλά μόλις αυτή την εβδομάδα, στο 12ο του παιχνίδι με την ομάδα, μπόρεσε να έχει διψήφιο αριθμό πόντων (17) και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Απόδειξη ότι ειδικά σε αυτό το επίπεδο, ο νέος παίκτης (ακόμη κι αν γνωρίζει την Ευρωλίγκα) χρειάζεται μεγάλο χρόνο προσαρμογής για να βοηθήσει επί της ουσίας. Πάρτε παράδειγμα τον Κιλπάτρικ, που σε δυο αγώνες-φωτιά, εκτός έδρας, για τον ΠΑΟ έχει περάσει απαρατήρητος. Θέλει επίσης το χρόνο του.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού ακόμη δεν έχει βρεθεί, για να πούμε το ίδιο. Είμαστε στην 19η αγωνιστική κι ακόμη δεν έχει βρεθεί ο παίκτης, αν βέβαια, κάποια στιγμή έρθει. Προφανώς δεν πρόκειται να αποκτηθεί ο… μεσσίας, που θα αλλάξει τα πάντα μονομιάς, αλλά έτσι δεν θα βγει η σούμα, αφού όλο και κάτι θα λείπει στο τέλος. Ο Μπλατ προσπαθεί με διάφορες αλχημείες, στο τέλος όμως το μόνο που καταφέρνει είναι να μπερδευτεί.

Αυτό επαναλήφθηκε και στην Κωνσταντινούπολη. Ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε σηκώσει τον Παπανικολάου, για να αντικαταστήσει (μάλλον) τον Τίμα, που είχε μπει στο παρκέ με δυο … λάθος πάσες. Τα τρίποντα του Λετονού, τον κράτησαν στο παιχνίδι, με τον Μπλατ να ρίχνει τον Παπανικολάου σαν δεύτερο γκαρντ στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ να κυκλοφορήσει την μπάλα, η Φενέρ ανέκτησε τη διαφορά και ουσιαστικά άρχισε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.

Λείπει στον Ολυμπιακό ο παίκτης που δεν έρχεται
EUROKINISSI

Ο Γκριν έκανε ρεκόρ πόντων με την Φενέρ, ο Ντίξον αποδείχθηκε δισεπίλυτος γρίφος περνώντας όποιον ήθελε στην προσωπική άμυνα (απέτυχαν όλοι γκαρντ να τον μαρκάρουν πλην ίσως του Στρέλνιεκς) με 13πόντους και 10 ασίστ και ο Ολυμπιακός παρά την προσπάθειά του στο δεύτερο μέρος, έχασε καθαρά με +15 πόντους.

Ήταν και μια άσχημη γενικά βραδιά για τον Πρίντεζη ( έμεινε στο μηδέν μετά από 74 αγώνες ), τον Σπανούλη αλλά και τον Μιλουτίνοφ που έχασε πολλές μάχες, όχι από τον Βέσελι, αλλά τον Δουβερίογλου! Κακό βράδυ και για τον Γκος, που έχει πρόβλημα απέναντι σε πιο γρήγορους γκαρντ όπως ο Ντίξον.

ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΣ ΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ

Ναι η ήττα είναι εντός προγράμματος, δεν εκτροχίασε τον Ολυμπιακό ( αφού η Ρεάλ επικράτησε της Εφές ) και οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν σταθεροί στην πορεία τους. Είναι μεγάλο ματς αυτό με την Μπαρτσελόνα, όπως και εκείνο κόντρα στη Μακάμπι όπου θα ανταμώσουν με τον Σφαιρόπουλο. Προέχει, όμως, η Μπάρτσα για να επιστρέψουν στις νίκες και να μείνουν στο κυνήγι, ή να ισοβαθμήσουν με την Εφές που την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Ελλάδα για να παίξει στο ΟΑΚΑ, εναντίον του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά πρόκρισης και τετράδας. Το πρόγραμμά του είναι σχετικά βατό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και απόλυτα εξασφαλισμένος. Μη ξεχνάμε ότι τον Φεβρουάριο, ανάμεσα στα ματς της Ευρωλίγκας, μεσολαβεί και ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη, όμως, παραμένει στον Πειραιά και ένα ερωτηματικό. Το πότε θα έρθει (κι αν έρθει) ο παίκτης που θα ενισχύσει την περιφέρεια. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και ο Μπλατ στο τέλος θα ξεμείνει από ατάκες. Στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι όταν κανείς παίζει χαρτιά, κάνει ταμείο στο τέλος . Σωστό. Κάποια στιγμή όμως βγάζει και τους κρυφούς άσους από το μανίκι του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ