OPINIONS

Ολυμπιακός - Χίμκι: Το 60% και τα όπλα του Μπλατ

Ολυμπιακός - Χίμκι: Το 60% και τα όπλα του Μπλατ
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φιλέρης κοιτάζει το σταθερό διάγραμμα του 60% που έχει ο Ολυμπιακός, τον Βεζένκοφ που ξαναβγήκε στον αφρό, τον πύργο Μιλουτίνοβ και τον τούρμπο Παπανικολάου.

Πρώτα απ’ όλα η 12η νίκη. Σε αυτή τη φάση της Ευρωλίγκας, όπου την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουμε στην τελική ευθεία (συμπληρώνουμε τα 2/3) μετράει πάρα πολύ το μάζεμα των βαθμών. Το διάγραμμα του Ολυμπιακού παραμένει σταθερό, με το ποσοστό (σε νίκες επί του συνόλου των αγώνων) να παραμένει στο 60% και λίγο παραπάνω μετά τη νίκη επί της Χίμκι .

Αν συνεχίσει έτσι, με βάση τα μαθηματικά, είναι σε θέση να βρεθεί στο τέλος στις 18 νίκες, που ενδεχομένως να δώσουν αβαντάζ έδρας . Θα εξαρτηθεί ίσως από το αν θα νικήσει ή όχι στην Κωνσταντινούπολη την Εφές (21/2). Ή αν ηττηθεί, να υπερασπιστεί την διαφορά των 8 πόντων (88-81) με την οποία είχε νικήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ.

Η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι ήταν «βολική» για τον Ολυμπιακό, που υποδέχεται τους Καταλανούς σε δυο εβδομάδες. Αν τους νικήσει, ουσιαστικά τους βγάζει οριστικά νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση της 5ης θέσης, που είναι ο επόμενος στόχος αν δεν έρθει το πλεονέκτημα έδρας που δίνει η 4η θέση της κατάταξης. Μπαίνοντας στο 4-5 και με πιθανή αντίπαλο την Εφές, ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στο φάιναλ-φορ. Λέμε βάσιμα, γιατί η κατάταξη από το 6 μέχρι το 8, φέρνει στα πλέι-οφ αντιπάλους από την ισχυρή τριπλέτα Φενέρ, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ (θα ανακάμψει σύντομα, έχει και πολλά ματς στη Μόσχα) τις οποίες είναι δύσκολο να αποκλείσει κανείς με μειονέκτημα έδρας και σε μια σειρά 5 αγώνων. Τις καλύτερες ομάδες είναι προτιμότερο να τις βρίσκεις απέναντί σου σε ένα βράδυ. Σε αγώνα νοκ-άουτ.

Προστρέξαμε, ωστόσο. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή, να κάνει τέτοια μακροπρόθεσμα όνειρα, γιατί δεν του το επιτρέπει η υφή της Ευρωλίγκας: « Πραγματικά κάποια στιγμή χάνουμε την μπάλα» ομολόγησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια, λίγο πριν δεχθεί τους χαιρετισμούς από τους αδερφούς Αγγελόπουλους , αλλά και τον Γ.Σκινδήλια. Η δική του ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς ( ο Γκιλ πάει στην Αμερική για επέμβαση στο ισχύο, χάνει όλη τη χρονιά ) και … ιατρικά ευτράπελα (κορυφαίο το λάθος δέσιμο του νάρθηκα στο δαχτυλάκι του Σβεντ, που πήγε στη Γερμανία για να βρει κανονικό γιατρό).

Ο Ολυμπιακός, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είχε απώλειες, είναι σαφώς σε καλύτερη θέση. Πιο υγιής, πιο ακμαίος. Ο Μπλατ εξακολουθεί να βγάζει κάθε φορά ένα διαφορετικό πρωταγωνιστή, αλλά και να βρίσκει τις σταθερές της ομάδας, στην πορεία της πρόκρισης.

Ο ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΣΚΟΡΑΡΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ!

Για πρώτη φορά, μετά από 18 ματς κάθισε στον πάγκο και δεν ξεκίνησε στην πεντάδα, ο Γιώργος Πρίντεζης. Στη θέση του εμφανίστηκε στο παρκέ, ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο 23χρονος φόργουροντ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του και μετά από 13 αγωνιστικές είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Πράγματι, ο Βεζένκοφ ξεκίνησε φουριόζος και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε σημειώσει 29 πόντους. Στα επόμενα 13 παιχνίδια σημείωσε μόλις 24!

Ολυμπιακός - Χίμκι: Το 60% και τα όπλα του Μπλατ
EUROKINISSI

ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ

Η επιστροφή του Μιλουτίνοβ ξανάδωσε στον Ολυμπιακό το κύρος του φορμαρισμένου Σέρβου στη θέση «5». Ο «Νίκο» σκόραρε ξανά διψήφιο νούμερο πόντων (13) για 5η φορά στα τελευταία έξι παιχνίδια και πήρε τον συνήθη μέσο όρο του στα ριμπάουντ (7). Δεν είναι μόνο οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν την κλάση του «Μιλού». Είναι η όλη παρουσία του, που τρομάζει τον αντίπαλο και δίνει σιγουριά σε ολόκληρο τον Ολυμπιακό ότι όταν χρειαστεί θα πάρει την μπάλα και θα τελειώνει τα ματς.

Το έκανε και την Πέμπτη με την Χίμκι . Όταν οι Ρώσοι έφτασαν στο -1 (στα μέσα της δεύτερης περιόδου) πήρε όλες τις πάσες, έβαλε έξι συνεχόμενους πόντους και σε συνδυασμό με το τρίποντο του Στρέλνιεκς ακριβώς με την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έπαιρνε διαφορά 10 πόντων .

ΒΑΖΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ Ο ΠΑΠ

Ο άνθρωπος που βάζει διαρκώς βενζίνη στο ντεπόζιτο του Ολυμπιακού παραμένει ο Κώστας Παπανικολάου. Σκοράρει από μακριά, παίρνει ριμπάουντ, κλέβει μπάλες, δίνει ασίστ, παίζει άμυνες και προσφέρει τεράστια ενέργεια στην ομάδα, όσο πατάει στο παρκέ. Πού να παίξει ο Τίμα ; Και πως … να κερδίζει περισσότερο χρόνο ο Τουπάν; Ο «Παπ» κάνει ένα παρατεταμένο ντεμαράζ και είναι σίγουρα μαζί με τον Μιλουτίνοβ οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες του Ολυμπιακού τον τελευταίο μήνα.

Ολυμπιακός - Χίμκι: Το 60% και τα όπλα του Μπλατ
EUROKINISSI

Είναι απίθανος, έχει ξαναβρεί τον εαυτό και το χαμόγελό του αλλά κυρίως έχει γίνει μια τεράστια απειλή και στα δυο κομμάτια του γηπέδου…

ΥΓ: Από το όχι και τόσο ωραίο ματς σε επίπεδο θεάματος, κρατάμε την τελευταία φάση της τρίτης περιόδου. Ο Μπλατ παίρνει τάιμ-άουτ. Η τελευταία επίθεση με τον Σπανούλη να έχει την μπάλα, τα σκριν να γίνονται ιδανικά και η φάση να καταλήγει σε πάσα στον Στρέλνιεκς για ελεύθερο σουτ τριών πόντων (που μπήκε) ήταν βγαλμένη από σεμινάριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ