OPINIONS

Θα προκύψουν κι άλλες... Κύμες

BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÊÕÌÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα ζόρια της Basket League ξεκίνησαν και ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τα δύσκολα ματς που θα προκύψουν στο πρωτάθλημα στο δρόμο των δυο "αιωνίων".

Μόλις τρεις ομάδες ζευγάρωσαν τις νίκες τους στην Basket League, απόδειξη της ανταγωνιστικότητας που υπάρχει, πλέον, στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αν λάβουμε υπόψη τις δυσκολίες που συνάντησε (περισσότερο) ο Ολυμπιακός στην Χαλκίδα με την Κύμη και (λιγότερο) ο Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη, ας μην εκπλαγούμε αν οι αιώνιοι και θεωρητικά ένα επίπεδο πιο πάνω από τους υπόλοιπους, κάνουν ήττες που δεν θα περιμένουμε.

Ο Μπλατ είπε τα αυτονόητα μετά τη δοκιμασία των “ερυθρολεύκων” στη Χαλκίδα. Είχαμε γυρίσει από κοπιαστικό ταξίδι, κάναμε ένα ακόμη (έστω και με το πούλμαν για μια ώρα) λογικό είναι ο αντίπαλος που προετοιμαζόταν μια εβδομάδα για τον αγώνα να έχει μεγαλύτερη ενέργεια.

Σημειώστε ότι ο Ολυμπιακός έφυγε ξημερώματα Σαββάτου (3:20πμ) από τη Μόσχα, για να παίξει την Κυριακή με την Κύμη. Ο Σπανούλης έμεινε εκτός αγώνα γιατί είναι πλέον στην ηλικία που πρέπει να διαλέγει τους αγώνες, η Κύμη που έτσι κι αλλιώς είναι καλή ομάδα, έβαλε δύσκολα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο “μεγάλο σουτ”. Το πέτυχε από τη γωνία ο Αξέλ Τουπάν και το ματς κρίθηκε υπέρ των “ερυθρολεύκων”.

Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το παραδέχθηκε πρόσφατα και ο Πασκουάλ στην συνέντευξή του στην Cosmote TV: "Σε τακτικό επίπεδο είναι ανώτερο από το ισπανικό". Στην Κύμη ο Καστρίτης δεν πόνταρε μόνο στη φρεσκάδα της ομάδας του, αλλά είχε και μια σπουδαία αμυντική στρατηγική δοκιμάζοντας διαρκή νταμπλ-τιμ, ειδικά πάνω στον Πρίντεζη.

Αυτά που δεν είπε ο Μπλατ είναι:

  • Συν την κούραση της ομάδας του, υπάρχει το κίνητρο των αντιπάλων (ειδικά των ξένων) να υπερβάλλουν εαυτόν απέναντι στην ελίτ. Ο Ντεβόν Ουάσιγκτον ... εξαιρείται, διότι και με τον Πανιώνιο είχε κάνει σχεδόν τα ίδια πράγματα. Κόντρα στους “κυανέρυθρους” είχε 23π (5/8δ, 4/4τρ) 4ρ και εναντίον του Ολυμπιακού 24π (5/6δ, 4/7τρ) 6ρ. Αν συνεχίσει έτσι, δύσκολα θα ... παραμείνει στην Κύμη.
  • Ο Ολυμπιακός έπαιξε πάλι με 10 παίκτες. Ούτε δευτερόλεπτο για Μπόγρη-Τολιόπουλο. Αν δεν αγωνιστούν σε αυτά ματς, τότε σε ποια;

Φυσικά και θα συναντήσει στο διάβα του κι άλλα τέτοια παιχνίδια ο Ολυμπιακός. Η σκέψη του Μπλατ είναι σωστή. Προτιμά να ξεκουράζει τους παίκτες του, από το να τους ... τσιτώνει στην κανονική περίοδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Καλώς, λοιπόν ο Σπανούλης έμεινε σπίτι να παίζει με τα παιδιά του.

Πίεση (αρκετά μεγάλη κατά διαστήματα) ένιωσε και ο Παναθηναϊκός. Πέραν του αγωνιστικού, υπήρξε και η πίεση της έδρας, οι δυσκολίες να παίζεις μακριά από το γήπεδό σου. Είναι ένα στοιχείο, που οι “πράσινοι” το αναζητούν συχνά-πυκνά, γιατί έξω από το ΟΑΚΑ (ειδικά στην Ευρωλίγκα) μοιάζουν κάπως ευάλωτοι. Το επεισόδιο Πασκουάλ-Αγγέλου άναψε τα αίματα. Δικαίως αποβλήθηκαν αμφότεροι και είδαν το παιχνιδάκι στα αποδυτήρια

ΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Το Περιστέρι μετά την ΑΕΚ, έβαλε από κάτω και τον Προμηθέα με σπουδαίο διπλό μέσα στην Πάτρα. Κάπως έτσι άρχισε να ακολουθεί κατά πόδας τους αιωνίους, με τους Πατρινούς, ωστόσο, να έχουν βάλει και αυτοί δεύτερο καρπούζι στη μασχάλη (Τσάμπιονς Λιγκ). Μέχρι να το (και αν) το συνηθίσουν, θα περάσει χρόνος. Η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για την ομάδα του Γιατρά ήρθε στο Βέλγιο εναντίον της Οστάνδης, με σπουδαία ενέργεια από τον κόουτς του Προμηθέα. Ξεκίνησε με πέντε παίκτες της περσινής ομάδας τιμώντας και την πορεία της ομάδας που κέρδισε το εισιτήριο για την Ευρώπη. Το Περιστέρι συνέχισε με φόρα ό,τι ξεκίνησε εναντίον της ΑΕΚ. Ο Βασιλόπουλος έκανε μεγάλο παιχνίδι και ο Ράιν Χάροου σε δεύτερο συνεχές ματς δείχνει ότι όταν θα παίρνει τις προσπάθειες στο τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να αστοχήσει.

Κατά τ΄άλλα:

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις υψηλές πτήσεις με κόσμο στο πλευρό της και σπουδαίο +20 επί του (ελλιπούς) ΠΑΟΚ και το Λαύριο μαζί με το διπλό στο Ρέθυμνο, ισχυροποίησε την φροντ-λάιν του, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Kάμερον Τζόουνς που μετά τον Αρκαδικό και την Κύμη, βρήκε και τρίτη ελληνική ομάδα στην καριέρα του.

Φυσικά αυτή η 2η αγωνιστική ήταν αφιερωμένη στους νεοφώτιστους. Πέτυχαν και οι δυο την πρώτη τους νίκη.

Στη Λήμνο, το ανακαινισμένο κλειστό γέμισε από κόσμο που φορούσε τις λευκές φανέλες της ομάδας στα πρότυπα του ... ΝΒΑ και όλο το νησί γιόρτασε το επιβλητικό 86-64 επί του Πανιωνίου. Κάπως έτσι θα είναι πλέον τα Σάββατα στο ακριτικό νησί, όταν είναι γηπεδούχος ο Ήφαιστος. Η ομάδα θα δώσει πνοή σε ολόκληρη τη Λήμνο.

Τα καλά του φόρεσε και το κλειστό του Χολαργού. Η τοπική ομάδα από πρωταγωνίστρια (κάποτε) στην ΕΣΚΑ, έφτασε στην Μπάσκετ Λιγκ. Κι όπως έδειξε στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, δεν θα είναι κομήτης. Έχει φτιάξει καλή ομάδα που θα κερδίσει, μάλλον εύκολα, τη μάχη της παραμονής.

  • Ρόλαντ Φρεϊμάνις, λέγεται ο πρώτος σκόρερ του Ηφαίστου. Λετονός διεθνής, που έχει θητεία σε Ιταλία, Τουρκία και Ρωσία, δεν μπορεί παρά να είναι... τουλάχιστον καλός σουτέρ. Οι 19 πόντοι κόντρα στον Πανιώνιο ήταν το πρώτο δείγμα...

  • Δεν είναι είδηση, αλλά γεγονός. Ο Παναθηναϊκός θα βγάλει φέτος σαν βασικό τεσσάρι (ή εν πάση περιπτώσει με σημαντικό ρόλο) τον Κώστα Μήτογλου. Ο Πασκουάλ, πολύ σωστά, δεν σταματάει να του δίνει ευκαιρίες.

  • Δεκαεννιά σουτ έχει επιχειρήσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Έχει ευστοχήσει στα 15. Σουτάρει δηλαδή με 78.9%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ