OPINIONS

Από τον Λουκά στον... Τσίπρα!

Από τον Λουκά στον... Τσίπρα!

Πώς μπορούν να συνδυαστούν τα Ελευσίνια μυστήρια του Λουκά, ο Μπάτμαν της εξέδρας, ο μπον βιβέρ Ιβάνοβιτς και ο Τούρκος ταξιτζής οπαδός του Τσίπρα; Ο Γιάννης Λαμπίρης, βρέθηκε στο Βερολίνο και εξηγεί

Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη στη Γερμανία επί της Αλμπα Βερολίνου, την πρώτη εκτός έδρας στο τοπ-16 και κατά σύμπτωση όπως και στην πρώτη επιτυχία μακριά από το ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε κέφια.

- Μήπως να βάλεις ναρθηκάκι και στο άλλο χέρι, γιατί είδαμε ότι το σουτ σου ήταν…αλφαδιασμένο ρωτάμε τον διεθνή άσο των Πρασίνων (αγωνίστηκε με ειδικό ναρθηκάκι στον παράμεσο, από χτύπημα στο φιλικό με τον Πανιώνιο) που ουσιαστικά έπαιξε κάποιες φορές και ως βαρύ σέντερ κόντρα στην Αλμπα.

"Λες να βοήθησε το ναρθηκάκι ; Δεν νομίζω ότι αρκεί αυτό. Το καλό πάντως είναι ότι δεν με ενοχλεί καθόλου και παίζω σαν να μην έχω τίποτε. Απλά ο στόχος είναι να κρατάει ίσιο σε εκείνο το σημείο το δάχτυλο για να μην ενοχλεί τον τένοντα" λέει στοSport24.gr ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που σε κάθε ταξίδι στο εξωτερικό έχει την ευκαιρία να συγκρίνει και τον τρόπο ζωής.

"Επιμένω ότι δεν υπάρχει καλύτερος από αυτός της Ελλάδας και είναι κρίμα που έχουμε καταντήσει τα τελευταία χρόνια πιο μελαγχολικοί

Νομίζω ότι ο τρόπος που απολαμβάνουμε τη ζωή και την κάθε μέρα στη χώρα μας είναι μοναδικός και δεν τον συναντάς πουθενά αλλού. Απλά κάποια άλλα πράγματα θα έπρεπε να προσέξουμε για να μην φτάσουμε εδώ.

Αν οι Γερμανοί για παράδειγμα, είχαν έστω ένα μνημείο σαν τα δικά μας, θα το είχαν αναδείξει σε κορυφαίο γεγονός της χώρας. Δεν μιλάω για την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, κάτι τόσο μεγάλο. Αλλά ας πούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας που είχα πάει πρόσφατα με τη γυναίκα μου που ασχολείται με τα Ελευσίνια μυστήρια και έπαθα πλάκα. Είναι υπέροχος χώρος αλλά τον έχουμε αφήσει λίγο στην τύχη του.

Εκεί πρέπει να ρίξουμε λίγο το βάρος πιστεύω"λέει ο Λουκάς και τον επαναφέρουμε στα…μυστήρια του Παναθηναϊκου τουλάχιστον στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα στο Βερολίνο ζητώντας του να μας αποκρυπτογραφήσει το τι έφταιξε σε αυτό το διάστημα.

«Μα το γεγονός ότι μπήκαμε πολύ χαλαρά κόντρα σε μια ομάδα που έχει ταλέντο στην επιθετική αλλά και δυνατή άμυνα, πολλές φορές στα όρια του φάουλ. Χάναμε δικά μας ριμπάουντ, τρώγαμε εύκολα καλάθια και απλά παρακολουθούσαμε.

Ο κόουτς στο ημίχρονο μας είπε να βάλουμε δύναμη στη δύναμη όπως και κάναμε, ενώ τα ψηλό σχήμα με την είσοδο και του Γκίστ, μας βοήθησε να λειτουργήσουμε καλύτερα, να αλλάξουμε πάσες πιο εύκολα και να κάνουμε τη ζωή μας πιο άνετη πετυχαίνοντας μια νίκη σε μια έδρα που δεν θα περάσουν πολλοί» συνεχίζει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και έχει δίκιο καθώς στην Ο2 αρένα του Βερολίνου έχει ήδη ηττηθεί η Μπαρτσελόνα αλλά ακόμα και οι Σαν Αντόνιο Σπέρς !

«Απλά πλέον νοιώθουμε σε πιο πλεονεκτική θέση, πάμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με μια ακόμα νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα και να μπούμε στον δεύτερο με άλλο αέρα, ενισχυμένοι και με τον Λαουάλ κοιτώντας στα μάτια κάθε αντίπαλο» καταλήγει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και δίνουμε πάσα το λόγο στον μπον βιβέρ Ντούσκο Ιβάνοβιτς ποιυ θα ήθελε ενδεχομένως να είχε λίγο χρόνο να αγοράσει ένα από τα αγαπημένα του κρασιά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, όμως η καθυστερημένη άφιξη εκεί, σε συνδυασμό με την αναχώρηση της πτήσης για Αθήνα ανάγκασε την αποστολή του Παναθηναϊκού σε ένα μίνι ράλι μέχρι την έξοδο Α74 για Αθήνα.

Iβάνοβιτς: "Ο Λαουάλ είναι ό,τι θέλαμε"

Συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε λοιπόν, με τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού τον Λαουάλ και ρωτάμε τον κόουτς Ιβάνοβιτς ποια είναι τα πρώτα στοιχεία που έχει διακρίνει πάνω του.

«Αθλητικός πολύ και έχει και όγκο παρά το γεγονός ότι είναι λεπτός. Δείχνει καλά στοιχεία στις πρώτες προπονήσεις και επειδή χρειαζόμασταν έναν αθλητικό ψηλό, θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει σημαντικά» λέει ο κόουτς που απόλαυσε τη νίκη με τον τρόπο που τελικά ήρθε.

«Ξέρετε εμείς οι προπονητές θέλουμε να κυλάει ένα παιχνίδι ήρεμα από την αρχή και να το κερδίζουμε άνετα. Όταν όμως βγαίνουν κάποιες δυσκολίες και εκεί δείχνεις χαρακτήρα και σωστή αντίδραση όπως έκαναν και οι παίκτες μου στο -11, τότε είσαι διπλά ευχαριστημένος από τη νίκη» είπε όλο χαμόγελο ο κόουτς που μάταια βέβαια οι παίκτες του περίμεναν μήπως και τους χαρίσει την προπόνηση της Παρασκευής.

Από το Ελευθέριος Βενιζέλος απ’ ευθείας στο ΟΑΚΑ έλεγε το πρόγραμμα του Ντούσκο και τηρήθηκε κατά γράμμα, αν και πλέον έχει χαλαρώσει λίγο την ένταση των προπονήσεων που ακολουθούν αμέσως μετά από ταξίδι.

Στις εξέδρες του Βερολίνου εμφανίστηκε και ο «Μπάτμαν», Αντώνης Φώτσης.

Οι Έλληνες του εξωτερικού (κυρίως) αλλά και του εσωτερικού (καθώς είχαν έρθει αρκετοί και από Ελλάδα) τον είχαν πολιορκήσει για αυτόγραφα και φωτογραφίεςselfies, μόνο που οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου – που έπαιζαν το ρόλο των φωτογράφων – μέχρι να προσαρμοστούν με τα έξυπνα κινητά των Ελλήνων είχαν τραβήξει 2-3 φορές και τον εαυτό τους !

«Αντώνη εδώ έλα ψηλά να βγάλουμε μια φωτό» φώναξε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού από την εξέδρα με τον Φώτση να του λέει: «Μα πως θα ανέβω εκεί πάνω» για να πάρει πληρωμένη απάντηση:

«Τι σόι Μπάτμαν είσαι αν δεν μπορείς να κάνεις ένα άλμα». Ας πρόσεχε.

«Έλα και από εμάς, τους Έλληνες της Αγγλίας τον φώναξαν από την άλλη εξέδρα και ο Αντώνης υπομονετικά πήγε. Τελευταία φωτογραφία έβγαλε με μια κοπέλα και πάλι του την είπαν:

«Μόνο με την κοπέλα έβγαλες Αντώνη, εμείς δεν θα βγάλουμε ;» με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού να έχει τις ενστάσεις του:

«Ε όχι ρε φίλε μόνο με κορίτσι, είναι και η γυναίκα μου έξω και θα μας παρεξηγήσει. Τόση ώρα φωτογραφίες βγάζουμε» είπε και είχε δίκιο.

Κλείνοντας το κεφάλαιο «Μπάτμαν» προσθέτουμε τη δήλωση που μας έκανε ζωντανά στο Sport24radio

« Είναι διπλή ικανοποίηση να δίνεις χαρά στους Έλληνες του εξωτερικού και να ξέρεις ότι την άλλη μέρα θα πάνε με ένα τεράστιο χαμόγελο στη δουλειά τους».

Ένας Τούρκος οπαδός του Τσίπρα!

Ο Τούρκος ταξιτζής που μας πήγε από το αεροδρόμιο στο ξεοδοεχίο, δουλεύει 43 χρόνια στη Γερμανία και αποδείχθηκε φανατικός οπαδός του Αλέξη Τσίπρα.

« Επιτέλους και ένας άνθρωπος που ζήτησε λίγο χρόνο και διαπραγματεύτηκε χωρίς να πληρώνει στα τυφλά χρέη που δεν μπορεί να αντέξει κανένας λαός. Εδώ στην Ευρώπη έχουμε όλοι καταντήσει να δουλεύουμε για τη Γερμανία και αυτή (προφανώς εννοούσε την Ανγκελα Μέρκελ) κάθεται στην καρέκλα της και εισπράττει χρήματα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό και να πληρώνουν συνέχεια οι αδύναμοι. Μακάρι να αντέξει αυτός ο νέος πολιτικός που έχετε για να βοηθηθούν και άλλες χώρες» μας λέει ο αγανακτισμένος ταξιτζής. Λέτε να έχει δίκιο ;

Για επιδόρπιο αυτής της σύντομης αθλητικής (και όχι μόνο) επίσκεψης στο Βερολίνο σας αφήσαμε το περιστατικό στο εστιατόριο το βράδυ μετά τον αγώνα.

Μετά το –αυστηρά ελαφρύ- βραδινό γεύμα, αξίας μόλις 11 ευρώ (ιδιαίτερα οικονομικό αν αναλογιστείτε ότι το μπουκάλι το νερό των 750mlτο χρεώνουν 7 ευρώ !) ζητάμε να χρεωθεί το ποσό στο δωμάτιο μας του ξενοδοχείου.

Επακολουθεί δεκάλεπτη σύσκεψη μεταξύ του σερβιτόρου και του υπευθύνου του εστιατορίου και παρά το γεγονός ότι δεν τα πάμε καλά με τα γερμανικά, η λέξη Ελλάδα και Έλληνας ακούγεται δύο φορές.

Μπροστά στην διαφαινόμενη αγωνία τους μήπως δεν πληρωθεί το χρέος των 11 ευρώ, βγάζουμε ένα χαρτονόμισμα και πάμε προς το μέρος τους.

Τότε βλέπεις στην έκφρασή τους πόσο άσχημα νοιώθουν, ζητούν με τον τρόπο τους συγγνώμη και μας ρωτάνε τον αριθμό του δωματίου.

Μην ανησυχείτε καλοί μου άνθρωποι δεν θα χάσετε τα λεφτά σας, γιατί αν μη τι άλλο είμαστε ωραίοι ως Ελληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ