OPINIONS

Αυτοί που άλλαξαν άθλημα

Αυτοί που άλλαξαν άθλημα
Τζόρνταν Τσέιμπερς Τζόουνς

Στις 7/9/1984 ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, υπέγραψε σε μπασκετική ομάδα και ο Γιάννης Λαμπίρης 30 χρόνια μετά, θυμάται γνωστούς αθλητές που επέλεξαν στο τέλος της καριέρας τους να αλλάξουν άθλημα.

Οι αποκρούσεις του Βασίλη Κωνσταντίνου, ήταν ονομαστές, τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην εθνική Ελλάδος. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο έμπειρος πορτιέρο ήταν καλός και στα λέι άπ!

Η αγάπη του για το μπάσκετ ήταν γνωστή σε συγγενείς και φίλους και όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του στο τριφύλλι, υπέγραψε συμβόλαιο στην ομάδα μπάσκετ των Βριλησσίων. Ήταν μάλιστα σαν σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου, με τον έμπειρο κήπερ να αφοσιώνεται πλέον στο αγαπημένο του μπάσκετ (είχε θητεύσει άλλωστε ως μπασκετμπολίστας και στο Μαρούσι).

Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν και στο εξωτερικό, όπου πολύ γνωστοί αθλητές στο τέλος της καριέρας τους, επιλέγουν να αλλάξουν άθλημα, αλλά δεν το κάνουν πάντα επειδή το αγαπάνε. Το Sport 24 σας θυμίζει τα πιο χαρακτηριστικά.

Η Μάριον Τζόουνς παίζει μπάσκετ...

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα αυτόν που επικαλέστηκε μια εκ των κορυφαίων σπρίντερ του κόσμου, η Μάριον Τζόουνς. Η Αμερικανίδα είχε σαρώσει τα πάντα στο στίβο, με κορυφαία ίσως στιγμή τα τρία χρυσά (100, 200 και 4χ400) και δύο χάλκινα (4χ100 και μήκος) ολυμπιακά μετάλλια στους αγώνες του Σίδνεϊ. Οπως αποδείχθηκε – και ομολόγησε και η ίδια- έκανε συστηματικά χρήση απαγορευμένων ουσιών και της αφαιρέθηκαν οι μεγαλύτεροι τίτλοι και όλα τα ολυμπιακά μετάλλια.

Μάλιστα στα αρχεία της ΔΟΕ παραμένει κενή η θέση της νικήτριας των 100 μέτρων το 2000 και δεν έχει δοθεί το χρυσό μετάλιο στη δεύτερη γυναίκα εκείνης της κούρσας, που δεν ήταν άλλη από την Κατερίνα Θάνου !

Η Τζόουνς συντετριμένη μετά τις αποκαλύψεις περί ντόπινγκ και τη φυλάκισή της, ξέχασε μια και καλή τον στίβο και είπε να δοκιμάσει για λίγο διάστημα την τύχη της στο γυναικείο ΝΒΑ, χωρίς όμως να στεριώσει και έτσι εγκατέλειψε την προσπάθεια σύντομα. Ουσιαστικά έμεινε ένα χρόνο (2010-11) στην Τulsa Shock με πενιχρά ποσοστά (2.6 π., 1.3 ριμπ)

Αυτοί που άλλαξαν άθλημα

Από τα σπρίντ στο...ξύλο

Ο Βρετανός Ντουέιν Τσέιμπερς, πρωταθλήτής Ευρώπης το 2006 με την εθνική του ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4χ100, απέτυχε να περάσει ένα ντράγκ τέστ λίγους μήνες αργότερα και ουσιαστικά είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτόν στα κουλουάρ. Βρήκε παρηγοριά στο ράγκμπι και στο ΝFL δοκιμάζοντας αρχικά στο Γιουρόπα Λίγκ με τους Sea Devils του Αμβούργου.

Βάλε το μπαλάκι στην τρύπα

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο πιο διάσημος παίκτης που άλλαξε άθλημα μετά το τέλος της καριέρας του, Μάλιστα εις διπλούν, διότι αρχικά ο πιο διάσημος μπασκετμπολίστας του κόσμου είχε δοκιμάσει να παίζει μπέιζμπολ στην ομάδα της πόλης τους Chicago White Sox θέλοντας να ικανοποιήσει μια παλαιότερη φιλοδοξία του πατέρα του. Στο σύντομο πέρασμά του πέτυχε ένα τριπλό home run αλλά μέχρι εκεί, με αποτέλεσμα να επιστρέψει – ευτυχώς για τους θαυμαστές του- και πάλι στο μπάσκετ. Τελικά όταν αποχώρησε οριστικά από την πορτοκαλί μπάλα, έπιασε το μπαστούνι του γκολφ, παίζοντας ακόμα και με τον καλό του φίλο και διασημότερο γκολφέρ στον κόσμο, Τάιγκερ Γούντς.

Από το ράγκμπι στο κρίκετ

Το έκανε ο ΝεοΖηλανδόνς Τζέφ Γουίλσον, από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της χώρας στο ράγκμπι. Προς το τέλος της καριέρας του, επέλεξε να δοκιμάσει τις επιδόσεις του και στο κρίκετ με αρκετή επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ