OPINIONS

Ο Τσιτσιπάς δεν είναι πλέον έκπληξη

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts as he plays against Felix Auger-Aliassime of Canada in the men's singles match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Wednesday, Oct. 9, 2019. (AP Photo/Andy Wong)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts as he plays against Felix Auger-Aliassime of Canada in the men's singles match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Wednesday, Oct. 9, 2019. (AP Photo/Andy Wong) AP

Ο Γιάννης Λαμπίρης γράφει για τον Στέφανο Τσιτσιπά του οποίου οι νίκες κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους δεν συνιστούν πλέον έκπληξη μετά τα όσα έχει πετύχει.

Αρκεί μια ματιά στα ξένα διεθνή ΜΜΕ για να έχει κάποιος μια πιο εμπεριστατωμένη γνώμη για το που έχει φτάσει πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς ή το μέγεθος αυτών που έχει καταφέρει. Ακόμα και το BBC.com την είδηση της νίκης του Ελληνα πρωταθλητή στον προημιτελικό της Σανγκάης επί του Νο1 τενίστα του κόσμου του Νόβακ Τζόκοβιτς την έχει ως απλή είδηση.

Ούτε τίτλοι "Βόμβα", "Σούπερ έκπληξη" κλπ. Πάνε αυτά είναι παρελθόν.

Εκεί είναι και η μεγάλη επιτυχία του πλέον διότι λείπει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, όλοι οι υπόλοιποι κορυφαίοι τον ξέρουν και τον περιμένουν ανάλογα. Και αυτός τα καταφέρνει ακόμα και με ανατροπή και ενώ έχει χάσει τα τρία πρώτα γκέιμ σε επτά λεπτά κόντρα στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ, ΗΡΘΑΝ ΚΙ ΟΙ ATP FINALS

Ο Στέφανος στα 21 του χρόνια έχει την απόλυτη αποδοχή πλέον όλων των ειδικών του τένις και μη, και αυτό το έχει κερδίσει με το σπαθί του.

Εδώ σε έναν μήνα θα παρελάσει – για πρώτη φορά στην καριέρα του – στο ATP Finals στην Ο2 arena του Λονδίνου όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο οι 8 κορυφαίοι τενίστες του κόσμου σε ένα ξεχωριστό ραντεβού. Το οποίο είχε ξεκινήσει στο μακρινό 1970 στο Τόκιο ως τελικός Masters.

Για μας εδώ στα πάτρια εδάφη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει πολλές φορές να μας εκπλήσει πολύ απλά διότι δεν είμαστε δίπλα του, δεν ζούμε πλάι του για να δούμε την καθημερινότητά του.

Οταν για παράδειγμα, ένας δικός του άνθρωπος που μπορεί να είναι κοντά του, βλέπει στο τουρνουά των ηπείρων να κάθονται δίπλα του και να του δίνουν συμβουλές πριν τον αγώνα, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ, αμέσως συνειδητοποιεί αυτό που λέμε, το που έχει φτάσει αυτός ο εκπληκτικός νεαρός τενίστας.

Πολύ απλά διότι όταν νίκησε για πρώτη φορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην καριέρα του, το Τορόντο τον Αύγουστο του 2018, ο Στέφανος ήταν στο Νο 27 (αν και ο Τζόκοβιτς είχε πέσει στο Νο 10).

Οταν βρέθηκαν ξανά αρκετούς μήνες αργότερα στον τελικό της Μαδρίτης (με το Στέφανο να έχει αποκλείσει τον Ναδάλ στην έδρα του στον ημιτελικό!), ο Νόλε πήρε τη ρεβάνς αλλά μίλησε και ελληνικά στο τέλος αποθεώνοντας τόσο τον Τσιτσιπά (είχε φτάσει πλέον στο Νο 6) όσο και το επιτελείο του.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ

Ο Ελληνας τενίστας όλα αυτά τα έχει κερδίσει με την αξία του μέσα στα κόρτ καθώς (και) στο τένις δεν αρκούν μόνο οι δημόσιες σχέσεις.

Στο Τορόντο πέρυσι ο Στέφανος είχε γενέθλια (12 Αυγούστου) και έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του έχοντας αποκλείσει σε εκείνο το τουρνουά εκτός του Τζόκοβιτς και τους Ζβέρεφ (Νο3 τότε), Αντερσον (Νο 6 τότε) και Τίμ (Νο 8 τότε).

Δηλαδή σε μια εβδομάδα είχε "πετάξει" εκτός του τουρνουά τέσσερις παίκτες της πρώτης δεκάδας κάτι που δεν είχε πετύχει άλλος τενίστας από το 1999 μέχρι και το 2018!

Ποιός ο Στέφανος Τσιτσιπάς που πριν δύο χρόνια ήταν στο Νο 168 ενώ είχε κλείσει το 2017 στο Νο 91 και πλέον είναι σταθερά στην πρώτη πεντάδα – εξάδα του κόσμου!

Ο ίδιος αποφάσισε να κόψει τα social media πριν λίγο καιρό νοιώθoντας πως τον επηρεάζουν αρνητικά και του αποσπούν την προσοχή του. Ακόμα και αν το έκανε για άλλη αφορμή, είναι φανερό ότι γύρισε και πάλι το κουμπί και βρήκε τον εαυτό του.

Για αυτό επιμένουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είναι πλέον έκπληξη ότι και αν πετύχει και η λέξη σοκ μπήκε μόνο σε σερβικά Μέσα (ελέω Τζόκοβιτς). Στο BBC δεν έβαλαν καν θαυμαστικό στο τέλος της είδησης πως ο Τσιτσιπάς απέκλεισε το Νο1 Τζόκοβιτς.

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ