OPINIONS

Αν υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό, τότε...

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα "μετρήσουν" συμπεριφορές και νοοτροπίες από πλευράς Ολυμπιακού, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμάει κανέναν, ούτε καν τον ουραγό Πλατανιά την Κυριακή (11/3) στα Χανιά. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Ωραίες οι δηλώσεις των Όσκαρ Γκαρθία και Καρίμ Ανσαριφάρντ. Βγάζουν προς τα έξω μία εικόνα ότι το απόλυτο ντέρμπι για τον Ολυμπιακό δεν είναι αυτά με τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ, αλλά αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Πολλές φορές ειπώθηκε τόσο από τον Γκαρθία, όσο και από τον Ανσαριφάρντ, ότι δεν μετράει σε τέτοια παιχνίδια η βαθμολογική διαφορά. Ξεκαθάρισαν ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι να καταλάβουν άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ότι απέναντί τους έχουν τον Παναθηναϊκό. Όχι τον Παναθηναϊκό που κυνηγάει την είσοδό του στην πεντάδα, αλλά την ομάδα που διαχρονικά είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Από τα μέσα της εβδομάδας ο Ισπανός τεχνικός έχει επιχειρήσει μαζί με τους ανθρώπους της διοίκησης να βάλουν σε ρυθμούς ντέρμπι τους παίκτες, οι οποίοι – όπως και να το κάνουμε – ήταν λογικό να ασχοληθούν έως έναν βαθμό με τα εξωαγωνιστικά και τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για τα γεγονότα της Τούμπας.

Η δε επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη την Πέμπτη (1/3) στο Ρέντη ήρθε να προστεθεί στην προσπάθεια που γίνεται απ' όλους στο Λιμάνι, να συνειδητοποιήσουν οι ποδοσφαιριστές ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι ως "ελ κλάσικο" και όχι ως ένα ματς με τον...7oτης βαθμολογίας.

Το θέμα λοιπόν είναι να δούμε αν οι παίκτες πήραν τα μηνύματα. Και το λέμε αυτό, γιατί πολλές φορές έχουν γίνει ολόκληρες συζητήσεις για το πόσο σημαντικά ήταν π.χ. τα παιχνίδια σε Λεωφόρο, ΟΑΚΑ, Τρίπολη ή Περιστέρι και οι "ερυθρόλευκοι" αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ, ΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμήσει όχι μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε τον ουραγό της βαθμολογίας Πλατανιά την επόμενη Κυριακή (11/3) στα Περιβόλια.

Κι ο λόγος έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το ότι οι Πειραιώτες έχουν δείξει τη φετινή χρονιά ότι αν εξαιρεθούν κάποια ματς μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, στα υπόλοιπα είτε έχασαν βαθμούς, είτε νίκησαν με... αίμα!

Ποιος θα ξεχάσει π.χ. το διπλό στην Κέρκυρα που ήρθε με κόπο; Ή για παράδειγμα η νίκη επί του Απόλλωνα ή επί του Λεβαδειακού στο τελευταίο δεκάλεπτο; Υπάρχουν ένα σωρό παιχνίδια που μπορούν να λειτουργήσουν ως "καμπανάκι".

Αν ορισμένοι ξένοι θεωρήσουν ότι το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό θα είναι εύκολο και κατ' επέκταση υποτιμήσουν το "τριφύλλι", τότε θα την πατήσουν! Ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν σε μία νίκη, αφού πρώτα ο κόσμος πάρει υπογλώσσια.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ Ο ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων από το ξεκίνημα της σεζόν έχει καταφέρει μετά από το πέρας 23 αγωνιστικών να έχει καλύτερη άμυνα απ' του Ολυμπιακού!

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δεχτεί 21 γκολ και οι “πράσινοι” 20. Μέσα στο 2018 η ομάδα του Ουζουνίδη έχει "φάει" 5 τέρματα και ο Ολυμπιακός 7!

Οι αριθμοί σίγουρα δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά σίγουρα προειδοποιούν. Και ένα στοιχείο που έχουν εντοπίσει ο Γκαρθία και οι συνεργάτες του είναι το γεγονός ότι για να σκοράρεις εναντίον του Παναθηναϊκό θα πρέπει να... ματώσεις.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ