OPINIONS

Εξαντλήστε τα διαρκείας!

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός με την Μπέρνλι, ήταν μία ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα ακόμα κι όταν παίζει κόντρα σε θεούς και δαίμονες και προϊδεάζει τον κόσμο να τρέξει να εξαντλήσει τα εισιτήρια διαρκείας.

Απόλαυση! Χορταστικός! Άλλο... πράγμα! Θα μπορούσαμε και άλλους τέτοιους πολλούς χαρακτηρισμούς να κάνουμε για όσα είδαμε στο ματς με την Μπέρνλι. Ένας Ολυμπιακός – μαγεία και ένας Φορτούνης – Κόπερφιλντ...

Το 3-1 κόντρα στους Άγγλους οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον στον διαιτητή που έκανε ό,τι μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο για να κρατήσει την Μπέρνλι στο παιχνίδι. Αν δεν ήταν ο ανεκδιήγητος Σλοβένος ρέφερι, μπορεί τώρα να συζητάγαμε για... τυπική διαδικασία στο Μπέρνλι δίχως ίχνος υπερβολής.

Ξέρετε τι είναι να μην σου δίνει το πέναλτι για να πετύχεις το 2-0 και τελικά να δίνει στην άλλη πλευρά ένα “φάντασμα” και να ισοφαρίζεσαι σε 1-1; Ξέρετε τι είναι αυτό πρώτα απ' όλα για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Ο Σλοβένος τα κατάφερε για ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο να γίνει πρωταγωνιστής και να εκνευρίσει τους παίκτες του Μαρτίνς.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Ήταν ένας Ολυμπιακός από τα... παλιά, θύμισε την εποχή που φιλοξενούσε διάφορα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τους κατατρόπωνε, τους ανάγκαζε να φεύγουν... κυνηγημένοι από το Καραϊσκάκη με ένα τσουβάλι γκολ στην πλάτη τους.

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÑÍËÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÑÍËÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα πείθει ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα τη φετινή σεζόν και προϊδεάζει τον κόσμο της ότι θα πρέπει να τρέξει να πάρει οπωσδήποτε διαρκείας ή για την ακρίβεια να εξαντλήσει τα διαρκείας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΙΡΑΝΤΑ

Ο Φορτούνης ήταν "χάρμα ιδέσθαι". Ένας πραγματικός ηγέτης, ένας "μαέστρος" , ένας ποδοσφαιριστής που (και) με αυτή την εμφάνιση αποδεικνύει ότι έχει γυρίσει αποφασισμένος για "απαντήσεις" από τις διακοπές του καλοκαιριού. Το έδειξε από την πρώτη του μέρα στο Ζέεφελντ και συνεχίζει χωρίς σταματημό!

Θα έρθουν και οι κακές στιγμές όπως έρχονται σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Το σημαντικό όμως είναι ότι βλέπουμε έναν Φορτούνη που δεν μασάει, που κλοτσάει, που μάχεται, που αμύνεται σαν σκύλος. Δεν είναι μόνο ο Φορτούνης που ξέραμε, ο δημιουργός, ο ασίστμαν, ο σκόρερ ...

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βούκοβιτς ήταν "κέρβερος". Ο Μιράντα δίπλα του αξιοπρεπέστατος και μαχητικότατος. Οι Ομάρ και Τσιμίκας έκαναν τη δουλειά που τους είχε αναθέσει ο Μαρτίνς. Όχι πολλά ανεβάσματα, γιατί η Μπέρνλι ήταν κίνδυνος – θάνατος στις αντεπιθέσεις. Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά όργωσαν το γήπεδο. Ο Γκερέρο έκανε άνω - κάτω τους αμυντικούς με τα τρεξίματά του. Ο Λάζαρος και ο Ποντένσε ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλαν τη δική τους πινελιά.

Ο Φορτούνης όμως ήταν ο... καθοδηγητής όλων!

ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Η Μπέρνλι δεν ήρθε αδιάφορη στην Ελλάδα. Ήρθε για να πάρει σκορ πρόκρισης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάποιοι θα αρχίσουν να λένε για τις διάφορες αλλαγές στην ενδεκάδα των Άγγλων. Παραμύθια είναι όλα αυτά.

Ήθελαν το αποτέλεσμα και το διεκδίκησαν με όλα τους τα “όπλα”. Από το να εκνευρίσουν τους παίκτες του Μαρτίνς εώς και την όποια ποιότητα διαθέτουν. Μια ποιότητα που δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Στο ζουμί της ιστορίας, ο Ολυμπιακός αν εμφανιστεί στην Αγγλία όπως στο Καραϊσκάκη, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει την πρόκριση. Είναι ένας Ολυμπιακός που πατάει γερά στα πόδια του, που έχει αυτοπεποίθηση και ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο. Και κυρίως ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει με υπομονή και συγκέντρωση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ