OPINIONS

Μεταγραφή "win - win" ο Σολδάνο

Μεταγραφή "win - win" ο Σολδάνο

Ο Ολυμπιακός πήρε έναν παίκτη που εμπεριέχει μία δόση... μυστηρίου ως προς το πότε θα μπορέσει να βοηθήσει, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το ότι για να ασχολήθηκαν ομάδες από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, προφανώς κάτι είδαν.

Ο Φράνκο Σολδάνο είναι μία μεταγραφή «win-win». Τι θέλουμε να πούμε; Πρώτον, ένας 24χρονος φορ που το όνομά του «έπαιξε» στα ρεπορτάζ αγγλικών ισπανικών, ιταλικών και γερμανικών ομάδων (σ.σ. δεν βάζουμε καν στο τραπέζι τις μεξικάνικες, τις αργεντίνικες και τις βραζιλιάνικες), δεν μπορεί να είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που θα μας αφήσει αδιάφορους.

Τον Σολδάνο τον έβλεπαν οι Καρεμπέ και Μοντέστο εδώ και περίπου οκτώ μήνες. Τον έδειξαν το καλοκαίρι και στον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να λέει αμέσως «ναι». Το ότι αποκτήθηκε μερικούς μήνες αργότερα είχε να κάνει καθαρά με τις... τρέλες του προέδρου της Ουνιόν.

Η μεταγραφή του λοιπόν είναι «win-win», γιατί πολύ απλά ο παίκτης αποκτήθηκε με μόλις 750 χιλιάρικα (συν τα διάφορα μπόνους), ενώ η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή στα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Αν κάνουμε μία υπόθεση εργασίας και πούμε ότι ο Σολδάνο έρχεται την Τετάρτη (2/1) στον Ολυμπιακό και στο λιμάνι ξαφνικά... τρελαίνονται και τον βγάλουν προς πώληση την αμέσως επόμενη μέρα, τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν κέρδος κάποιων εκατομμυρίων με χαρακτηριστική ευκολία! Ένα κέρδος χωρίς να έχει παίξει ο 24χρονος φορ με τα ερυθρόλευκα.

Παραθέτουμε ένα υπερβολικό παράδειγμα, αλλά όπως και να το κάνουμε, διαφορετικά πουλάει και διαπραγματεύεται ο Ολυμπιακός και διαφορετικά η Ουνιόν. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που ασχολήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο ομάδες όπως η Γουέστ Μπρομ, η Στουτγκάρδη, η Μπέτις, η Γαλατά, η Τζένοα... Λέτε δηλαδή να μην βρει προσφορά άνω του 1 εκ. ευρώ ο Ολυμπιακός;

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Σίγουρα σοβαρή άκρη δεν μπορεί να βγει από τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οι πληροφορίες μας από την Αργεντινή αναφέρουν τα εξής:

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι ο ορισμός του φορ περιοχής. Όλη η Ουνιόν δούλευε για πάρτη του, αλλά η μεγάλη διαφορά με τον Ολυμπιακό έγκειται στο γεγονός ότι οι Αργεντίνοι δεν ήταν τόσο παραγωγικοί στις φάσεις. Κάπου εκεί εξηγείται και το γεγονός ότι ο Σολδάνο δεν ήταν τόσο παραγωγικός το τελευταίο τετράμηνο.

Αντιθέτως, με τον φετινό Ολυμπιακό έχουμε βαρεθεί να τον βλέπουμε να πετάει στα σκουπίδια τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται. Η αλήθεια είναι βεβαίως πώς στα τελευταία δύο ματς με Μίλαν και Λαμία, λύθηκαν αρκετά... μάγια! Όμως στο μεγαλύτερο διάστημα του α’ γύρου καθόμασταν και συζητάγαμε για τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας...

Ο Σολδάνο είναι ο φορ της μίας επαφής, ο φορ που δεν το πολυσυζητάει όταν θα του έρθει η μπάλα. Θα σουτάρει με τη μία. Ωστόσο, η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι θέλει στήριξη. Τέσσερα χρόνια στην Ουνιόν δεν είχε δείξει ότι είναι ένας φορ που φτιάχνει φάσεις μόνος του, αλλά ένας φορ που ζητάει στήριξη κυρίως από τους εξτρέμ. Άλλωστε πολλά γκολ τα πέτυχε κυρίως με το κεφάλι έπειτα από σέντρες από τα πλάγια. Γκολ με κεφαλιές - κανονιές.

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ

Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Ο Σολδάνο ναι μεν ανυπομονεί να πατήσει το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά θα πρέπει να του δοθεί και χρόνος να προσαρμοστεί.

Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη φορά που περνάει τον Ατλαντικό και συν τοις άλλοις η τελευταία του συμμετοχή καταγράφηκε στις 8 Δεκεμβρίου. Οπότε, απαιτείται χρόνος. Δώστε του τον χρόνο να αποδείξει αν άξιζε όλος αυτός ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του εδώ και έξι μήνες.

Εννιά στις δέκα φορές οι Λατινοαμερικάνοι που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θέλουν έναν μήνα σίγουρα για να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον.

Ο Ντιόγο στην πρώτη του καλή σεζόν με τον Βαλβέρδε τη σεζόν 2008-09 χρειάστηκε γύρω στον έναν μήνα. Ο Μπελούτσι λίγο περισσότερο. Κατά συνέπεια, μην αρχίσετε να βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα αν στο ξεκίνημά του δεν «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα δίχτυα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Συνιστάται ψυχραιμία.

Κι εδώ που τα λέμε, αφού ο Μοντέστο μεταξύ άλλων εισηγήθηκε την απόκτησή του, καλό είναι να έχουμε υπομονή. Άλλωστε, ο Μοντέστο έχει αποδείξει ότι κάτι παραπάνω βλέπει απ’ όλους μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ