OPINIONS

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς θέλει χρόνο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι πειραματισμοί του Μαρτίνς συνεχίστηκαν και με την Σιντ Τρούιντεν, ορισμένοι από αυτούς που έπαιξαν, δεν θα είναι καν στο ρόστερ και από το Σάββατο (21/7) κόντρα στην Γκενκ θα αρχίσει ουσιαστικά το “μοντάρισμα” ενόψει των προκριματικών του Europa League.

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές. Για να πειραματιστούν, να δουν τι σχήμα ταιριάζει στον Ολυμπιακό, ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να ανταποκριθούν, ποιοι δεν μπορούν. Ένας προπονητής και δη ο Πέδρο Μαρτίνς που θα έχει την ερχόμενη σεζόν μία ολοκαίνουρια ομάδα, χρειάζεται πρώτα απ' όλα χρόνο. Η λογική λέει ότι γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό που έχει στο μυαλό του.

Και για να σας προλάβουμε, γενικότερα τα προκριματικά του καλοκαιριού είναι παραπλανητικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Να σας θυμίσουμε ότι πέρσι ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι κόντρα στην Παρτιζάν, ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ριέκα, αλλά από Σεπτέμβριο άρχισε να ξεφουσκώνει. Οπότε, θέλει πρώτα απ' όλα υπομονή και κυρίως στήριξη.

Κατά συνέπεια, μην δίνετε και πολύ μεγάλη σημασία στα όσα είδατε χθες στο φιλικό με την Σιντ Τρούιντεν. Ο Μαρτίνς πειραματίστηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά, έβαλε μία ενδεκάδα που δεν πρόκειται να την δούμε μέσα στη σεζόν για τον απλούστατο λόγο ότι ορισμένοι από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από την αρχή, δεν θα είναι καν στο ρόστερ την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο τελευταίο τέταρτο μπήκαν οι Φορτούνης, Λάζαρος και Γκερέρο και άλλαξαν θεαματικά τον Ολυμπιακό προς το καλύτερο. Τρεις παίκτες που σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, χτυπούν για... πλάκα την πόρτα της ενδεκάδας.

Αλλά είπαμε: Ας μην στεκόμαστε τόσο πολύ στο φιλικό με την Σιντ Τρούιντεν. Όπως κανονικά δεν θα πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα ούτε κόντρα στην Γκενκ το Σάββατο (21/7), ούτε με την Αϊντχόφεν, ούτε με την Γκεζτέπε, ούτε και με την Λεγκανές. Τα τέσσερα φιλικά που απομένουν δηλαδή εώς τον προκριματικό της 9ης Αυγούστου.

Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Απλώς από το ματς με την Γκενκ θα αρχίσει ο Μαρτίνς να “μοντάρει” την ομάδα, να αρχίσει να “δένει” τους παίκτες μεταξύ τους, αυτούς που τέλος πάντων θεωρούνται στο πλάνο του ως οι πιο βασικές επιλογές.

Κατά τ' άλλα, συμπληρώνοντας 32 μέρες προετοιμασίας, σίγουρα ο Γκερέρο είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν, όχι μόνο για τα γκολ του, αλλά για τη συνολική αγωνιστική του συμπεριφορά.

Ο δε Λάζαρος είναι λες και βρίσκεται χρόνια στην ομάδα, ενώ και ο Καμαρά αποδεικνύει συνεχώς ότι έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει έναν από τους βασικούς χαφ των Πειραιωτών.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ