OPINIONS

Ντουντελάνζ - Ολυμπιακός: Ο ορισμός του "πρέπει"

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εμμέσως το παραδέχτηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς, ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να φύγει με το διπλό από το Λουξεμβούργο μετά το σοκ στο Ηράκλειο. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Το αυριανό (25/10, 19.55) ματς του Ολυμπιακού με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο είναι από τα παιχνίδια που λέμε "must win". Δεν υπάρχει ισοπαλία. Για ήττα δεν το συζητάμε καν.

Προσοχή: Η Ντουντελάνζ είναι μία ομάδα που έβαλε δύσκολα σε Μπέτις και Μίλαν έστω για 45 λεπτά. Οπότε, ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλά περιθώρια να υποτιμήσει την ομάδα από το Λουξεμβούργο, ειδικά μετά το πατατράκ στο "Γεντί Κουλέ".

Ο Πέδρο Μαρτίνς είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε τον εγκλεισμό των παικτών στον Ρέντη.

Πάνω – κάτω τους είχαμε αναφέρει και στο Sport24.gr. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι ο ίδιος αισθάνεται ότι οι ποδοσφαιριστές του πήραν τα "μηνύματα" και πώς θα πρέπει να δώσουν τις "απαντήσεις" τους στο Λουξεμβούργο.

Το ξαναλέμε: Όποιος θεωρεί ότι η Ντουντελάνζ θα είναι εύκολο εμπόδιο, δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο σύλλογος του Τοπμέλερ προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο.

Βάζει την μπάλα κάτω, παίζει πολύ με αντεπιθέσεις, ενώ παρατηρώντας τα προηγούμενα παιχνίδια της, ακόμα και τις κόντρες της προσπαθεί να τις δημιουργήσει με κανονικό ποδόσφαιρο και όχι με... γιόμα στη γιόμα!

Είναι πάντως ο ορισμός του "πρέπει" το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν χωράει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Και δεν έχει να κάνει φυσικά μόνο για καθαρά βαθμολογικούς λόγους.

Το καταλαβαίνετε όλοι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πούμε ότι πέρασε μία κρίση, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι ο Μαρτίνς έκλεισε τους παίκτες του στον Ρέντη, πάει να πει ότι ήθελε να προλάβει κάποιες καταστάσεις. Το αν τις πρόλαβε ή όχι, αυτό θα φανεί στην πορεία.

Οι παίκτες δηλώνουν αποφασισμένοι. Ότι έχει πληγωθεί ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός, ότι περιμένουν πώς και πώς την αναμέτρηση με την Ντουντελάνζ για να απαντήσουν σε όσους τους αμφισβήτησαν. Το θέμα είναι να μην μείνουν στα λόγια.

Από το κλίμα πάντως που εισπράττουμε από τον Ρέντη, η αλήθεια είναι ότι τους "τσίγκλησε" ο Μαρτίνς με την κίνηση να τους "κλειδώσει" για δύο μέρες στο προπονητικό κέντρο. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι πλέον δεν θα την πληρώνει συνεχώς ο προπονητής.

Πέρσι έφυγαν αρκετοί από τον κόκκινο πάγκο και έως τον Απρίλιο την είχαν βγάλει... λάδι οι ποδοσφαιριστές. Φέτος, είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

Καλούνται λοιπόν αρχής γενομένης από την Ντουντελάνζ, να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να ξαναφέρουν τον Ολυμπιακό σε τροχιά επιτυχιών, πρωτίστως για να διατηρήσουν την ομάδα τους σε διεκδίκηση του εισιτηρίου για τους "32" του Europa League και δευτερευόντως για να μην... ξανακλειστούν στον Ρέντη.

Αν παρατηρηθούν ξανά φαινόμενα "Γεντί Κουλέ", τότε ο Μαρτίνς θα λάβει χειρότερα μέτρα για τους ποδοσφαιριστές... Ξεκάθαρα πράγματα!

Το σημαντικό πάντως είναι ότι οι παίκτες δείχνουν και στις διάφορες συζητήσεις που έκαναν ότι το πήραν το μάθημά τους.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ