OPINIONS

Ολυμπιακός: Αν ο Γκιλιέρμε ήταν 23-24 ετών...

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γκιλιέρμε «εκθέτει» από παιχνίδι σε παιχνίδι αρκετές ομάδες από την PrimeraDivision που δεν ασχολήθηκαν μαζί του το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Λα Κορούνια τον έβαλε στην «transferlist».

Τα περισσότερα βλέμματα από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν πέσει στον Φορτούνη, στον Σισέ, στον Καμαρά, στον Ομάρ, στον Κούτρη... Το καλό με τον φετινό Ολυμπιακό είναι ότι ποτέ δεν βαριέσαι! Πέρσι ψάχναμε με το... τουφέκι να βρούμε διακριθέντες. Τώρα ψάχνουμε με το... τουφέκι να βρούμε αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Είναι άδικο λοιπόν να στεκόμαστε μόνο στα πέντε παιδιά που προαναφέραμε. Όπως άδικο είναι να σταθούμε π.χ. μόνο στον παίκτη – κομπιούτερ που λέγεται Νάτχο ή στον Ποντένσε που έχει αρχίσει να παίρνει μπρος ως προς το σκοράρισμα. Υπάρχει και ένας τύπος στη μεσαία γραμμή που το όνομά του είναι Γκιλιέρμε Ντος Σάντος Τόρες και έχει καταφέρει να εξελιχθεί δικαίως σε μία βασική και αναντικατάστατη μονάδα.

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος χαφ ήρθε το καλοκαίρι από την Λα Κορούνια και η μεταγραφή του δεν πολυδιαφημίστηκε. Επεσε και πάνω στον παροξυσμό με τον Ντάνιελ Ποντένσε, με αποτέλεσμα να περάσει κατά κάποιο τρόπο σε δεύτερη μοίρα.

Μετά από 17 συμμετοχές του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με σιγουριά: Ότι αν ήταν 23-24 ετών, να είστε σίγουροι ότι το όνομά του θα έπαιζε δυνατά στα ρεπορτάζ του εξωτερικού όπως παίζουν και αυτά των Φορτούνη, Σισέ, Καμαρά, Ομάρ και Κούτρη. Τέτοιους χαφ δεν τους αφήνουν εύκολα οι ομάδες των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

ΕΙΧΑΝ... ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΣΤΗΝPRIMERA DIVISION

Θα αναρωτηθεί βεβαίως κάποιος: «Στην Λα Κορούνια δεν έπαιζε; Δεν μπορούσε να τον δει κάποιος στην Ντεπορτίβο και να τον αποκτήσει;». Πράγματι, δεν θα έχει άδικο αν εκφραστεί μία τέτοια απορία. Μόνο που θα πρέπει να βάζουμε κάτω όλα τα δεδομένα. Ο Γκιλιέρμε έπαιζε σε μία ομάδα που πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, την είχε πάρει η κάτω βόλτα και έφτασε τελικά στο σημείο να υποβιβαστεί στηSegundaDivision.

Από την άλλη ο Γκιλιέρμε απασχόλησε ομάδες τηςPrimera Division. Ωστόσο, δεν ήταν στις βασικές επιλογές τους. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε στις βασικές επιλογές του Ολυμπιακού ήταν ο Βραζιλιάνος. Προέκυψε στην πορεία, αλλά του βγήκε «λαχείο»!

Το αξιοπερίεργο είναι ότι στην Ισπανία ορισμένες ομάδες τον έβλεπαν κάθε Κυριακή και όχι αραιά και πού όπως συνέβαινε με τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων». Μάλλον είχαν... τσίμπλες στα μάτια τους οι Ισπανοί ποδοσφαιράνθρωποι και δεν τον είχαν στις πρώτες τους επιλογές.

Απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε, αιφνιδιάστηκαν ομάδες όπως η Λεγανές, η Εσπανιόλ, η Χιρόνα και η Λεβάντε που τον είδαν να σαρώνει τα πάντα στο διάβα του στα δύο ματς με την Μπέτις στην Ισπανία και με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη. Δεν πίστευαν στα μάτια τους! Τον είχαν μέσα στα πόδια τους και δεν ασχολήθηκαν σοβαρά μαζί τους. Και τώρα έχουν βγει στην αγορά και ψάχνουν «κόφτες».

Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι τα ρεπορτάζ των σεβιγιάνικων εφημερίδων αμέσως μετά τη νίκη της Μπέτις επί του Ολυμπιακού στην Ισπανία, είχαν εκτενείς αναφορές στον Γκιλιέρμε.

Το ξαναλέμε πάντως: Αν ο Γκιλιέρμε δεν ήταν 28 και ήταν 23-24 ετών, τότε θα καθόμασταν να συζητάγαμε για τις προτάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα έφταναν στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ. Ποτέ δεν είναι όμως αργά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ