OPINIONS

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης όπως Σιώπης

ÖÉËÉÊÏ / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÖÉËÉÊÏ / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Βιρβίλης εξηγεί γιατί η περίπτωση του Ανδρέα Γιαννιώτη θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την περίπτωση του Μανώλη Σιώπη και των όσων είχαν συμβεί το περασμένο καλοκαίρι.

Επιτέλους… μπάλα αύριο! Βαρεθήκαμε 20 μέρες… Όχι ότι δεν είχε ειδησεογραφία στον Ολυμπιακό. Ίσα-ίσα που είχε μπόλικη μεταγραφολογία, είχε μπόλικο ρεπορτάζ από τον Ρέντη με την παρουσία των Μασούρα και Σολδάνο, είχε "καυτό" ρεπορτάζ και σε επίπεδο αποχωρήσεων. Όμως η μπάλα είναι… άλλο πράγμα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δοκιμάζεται την Τρίτη (8/1, 17:15) στην Ξάνθη και εκεί δεν θα δούμε τον Σολδάνο, ο οποίος όσο και να "διψούσε" να μπει στην αποστολή, ο Μαρτίνς προσπαθεί να τον… ηρεμήσει και να του δώσει να καταλάβει ότι θα έρθει η ευκαιρία του. Αντιθέτως, θα δούμε τον Γιώργο Μασούρα αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά στην τελευταία προπόνηση που θα γίνει την Δευτέρα (7/1).

Αυτά για μπάλα λοιπόν… Πάμε ξανά στα καθαρά ρεπορταζιακά που αφορούν θέματα μεταγραφικής φύσεως. Μήπως η περίπτωση του Ανδρέα Γιαννιώτη σάς θυμίζει κάτι από Μανώλη Σιώπη; Μήπως σε διάστημα έξι μηνών βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές;

Ο Ολυμπιακός για τον Σιώπη εκτιμούσε ότι πίσω από την επιθυμία του να φύγει, κρυβόταν η ΑΕΚ. Η Ένωση από την πλευρά της το διέψευδε. Το διέψευδε επίσης και ο παίκτης. Για να είμαστε ειλικρινείς μαζί σας, αυτό που γνωρίζαμε ήταν ότι ο Σιώπης ήθελε να πάει στην Λεχ Πόζναν που τον "κυνηγούσε" δύο-τρία καλοκαίρια.

Ο λόγος που ήθελε να πάει εκεί; Είναι πολύ απλά τα πράγματα… Ο "κοντός" ήθελε να παίζει! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Εκτιμούσε ότι ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που έψαχνε τον περασμένο Ιούνιο για χαφ, δύσκολα θα έβρισκε χρόνο. Ζήτησε λοιπόν να φύγει και να πάει να παίξει στην Πολωνία. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το αν κατεβάζει κάποιος τον πήχη ή όχι και να θέλει από τον Ολυμπιακό να πάει στην Λεχ Πόζναν, είναι άλλο θέμα… Από την άλλη όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι ένα παιδί που πολύ απλά δεν ήθελε να κάτσει πάνω στο συμβόλαιό του. Ήθελε να παίζει!

Η ιστορία λοιπόν του Σιώπη μάς θυμίζει έντονα όλο αυτό το στόρι με τον Γιαννιώτη. Αυτή τη στιγμή έχουμε επισήμως μόνο τη θέση του Ολυμπιακού που ουσιαστικά τον "κατηγορεί" ότι δεν είχε το μυαλό του στην ομάδα και πώς σκεφτόταν Ρωσίες και Ουκρανίες αρνούμενος μία "τεράστια προσφορά" όπως είπε και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Αν δεν βγει δημοσίως ο Γιαννιώτης να απαντήσει για τα περί Ρωσίες και Ουκρανίες, εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρώτον η Ντιναμό Κιέβου πράγματι τον έχει στο στόχαστρό της χωρίς ωστόσο να έχει χτυπήσει την πόρτα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Ουκρανία και δεύτερον ο Γιαννιώτης όπως και ο Σιώπης πολύ απλά θέλει να παίζει. Δεν είναι κακό αυτό…

Ο εκάστοτε σύλλογος αφού θεωρεί ότι ένας ποδοσφαιριστής έχει αλλού το μυαλό του, έχει κάθε δικαίωμα να βγάζει οποιαδήποτε ανακοίνωση ή διαρροή. Από την άλλη είναι απολύτως σεβαστό για τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να επιθυμεί να παίζει. Κι όταν δεν βλέπει ότι δεν θα παίζει στην ομάδα που του προτείνει ένα συμβόλαιο, είναι σεβαστό να μην δέχεται να υπογράψει…

Αυτό δεν το λέμε απαραίτητα για το θέμα του Γιαννιώτη με τον Ολυμπιακό, γιατί - επαναλαμβάνουμε - δεν ξέρουμε ακριβώς τη θέση του 26χρονου γκολκίπερ. Μάλιστα, αυτό που προέκυπτε από το ρεπορτάζ ήταν ότι υπήρχε μία πρόθεση από πλευράς Γιαννιώτη να κάνει μία προσέγγιση προς τον Ολυμπιακό για να έφερνε... τούμπα το σκηνικό.

Κάνουμε λοιπόν, όλη αυτή την ανάλυση γιατί πολύ απλά δεν πρέπει να φτάνουμε στο τέλος να κατηγορούμε και τους ποδοσφαιριστές που απλώς θέλουν να παίζουν.

Δηλαδή, τι θα προτιμούσατε; Αφήστε απέξω τις ομάδες και μην σταθείτε στο ότι πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Ας το δούμε λίγο πιο σφαιρικά το θέμα. Τι προτιμάτε δηλαδή; Τον Εμενίκε, τον Εσιέν και τον Πάρντο να κάθονται στα συμβόλαιά τους και να μην το κουνάνε ή τον Γιαννιώτη και τον Σιώπη που θέλουν να παίζουν; Προφανώς και οι δύο ήθελαν να παίξουν στον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή όμως που δεν μπορεί να συμβεί αυτό, πρέπει να τους "πυροβολήσουμε" επειδή δεν θέλουν να είναι… παγκίτες στους "ερυθρόλευκους";

Όπως οι σύλλογοι παίρνουν αποφάσεις ανάλογα με το δικό τους καλό, το ίδιο συμβαίνει και με τους ποδοσφαιριστές... Για κάποιους παίκτες δεν μετρούν μόνο τα χρήματα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ