OPINIONS

Τα "μηνύματα" ενόψει Λουκέρνης

Τα "μηνύματα" ενόψει Λουκέρνης

Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει για το 0-0 με την Λεγκανές που εμφάνισε ξανά κάποιες αδυναμίες του Ολυμπιακού ως προς την επιθετική δυστοκία. Με την ίδια ενδεκάδα κόντρα στους Ελβετούς, αλλά απαιτείται καθαρό μυαλό επιθετικά και όχι τα τελευταία συμπτώματα.

Όποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο στα δύο ματς με την Λουκέρνη, καλό θα είναι να μην το βροντοφωνάζει. Όχι γιατί οι Ελβετοί είναι καμιά ομάδα της προκοπής. Αντιθέτως, είναι μία ομάδα που σύμφωνα με τα ντόπια ρεπορτάζ, τα αποδυτήριά της μυρίζουν... μπαρούτι μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα του ελβετικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να ξεγελάσει τους “ερυθρόλευκους”. Κι ευτυχώς που ήρθε το 0-0 με την Λεγκανές για να μην καλύψει κάποιες αδυναμίες που έχει εντοπίσει ούτως ή άλλως ο Πέδρο Μαρτίνς από το ξεκίνημα σχεδόν της προετοιμασίας στο Βέλγιο.

Μετά την φιλική ήττα από την Έουπεν με 2-3, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε προβληματιστεί με τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας των παικτών του! Παρότι η ομάδα του σκόραρε δύο φορές, είχε την άποψη ότι η ομάδα του ήταν πολύ κακή επιθετικά ως προς τα τελειώματα.

Ακολούθησε το 1-1 με την Σιντ Τρούιντεν, οι δύο “τεσσάρες” από Γκενκ καιPSV,η νίκη με 1-0 με την Γκεζτέπε και το αποψινό 0-0 με την Λεγκανές.

Κοινό σημείο σε όλα αυτά τα ματς; Ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε φάσεις. Ακόμα και με την Γκενκ, και με τηνPSV,είχε κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει. Υποτίθεται ποδοσφαιριστές επιπέδου Ολυμπιακού πρέπει να βρίσκουν δίχτυα όταν βρίσκονται απέναντι από τον τερματοφύλακα. Τέτοιες φάσεις λοιπόν είχε – επαναλαμβάνουμε – και κόντρα σε Γκενκ καιPSV,όπως και με την Λεγκανές με τον Φορτούνη και τον Καμαρά.

Το δεύτερο κοινό σημείο ωστόσο είναι ότι δεν σκόραρε! Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που ο Πέδρο Μαρτίνς με κάποιον τρόπο θα πρέπει να βρει μια λύση...

Το ξαναλέμε: Η Λουκέρνη είναι μία ομάδα που ένας στοιχειωδώς σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς του Φαλήρου. Όμως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αλλάξει... μυαλά στις τελικές προσπάθειες. Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι Ελβετοί είναι σαφέστατα πιο έτοιμοι από τους “ερυθρόλευκους” και θα έρθουν στην Ελλάδα με άγνοια κινδύνου και χωρίς άγχος.

Το άγχος θα το έχει ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να ζήσει η ομάδα του Πειραιά βραδιά... Αρούκα, τότε που είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της άσημης πορτογαλικής ομάδας στην παράταση, επειδή στην κανονική διάρκεια οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο είχαν βαλθεί να σημαδέψουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την πορτογαλική εστία.

Τα μηνύματα λοιπόν εστάλησαν. Μηνύματα που προκαλούν προβληματισμό και χρήζουν άμεσης λύσης. Δεν υπάρχει άλλωστε άλλο φιλικό. Το επόμενο ματς είναι... επίσημο απέναντι σε μία αδύναμη ομάδα, αλλά πολύ πιο έτοιμη. Κι αυτό έχει πάντοτε τη σημασία του στα προκριματικά του καλοκαιριού.

Από το 0-0 με την Λεγκανές κρατάμε σίγουρα τον Καμαρά που ακόμα... τρέχει, την διάθεση του Χριστοδουλόπουλου, την φούρια του Φορτούνη στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους και τον Γκερέρο που σε ακόμη ένα ματς του βγήκε η γλώσσα να πιέζει ψηλά. Σίγουρα και τον Βούκοβιτς που στο πρώτο ημίχρονο “εξαφάνισε” τον Καρίγιο.

Από εκεί και πέρα, αναπόφευκτα ένας προπονητής θα κρατήσει τις “μουντζούρες”. Και τα χαμηλά νούμερα στα γκολ είναι κάτι που χρήζει άμεσης βελτίωσης. Σε μία εβδομάδα αρχίζουν τα νοκ άουτ ματς. Υπάρχει κάποιος λόγος να γίνει... ντέρμπι η ρεβάνς της Ελβετίας;

Σε οκτώ βράδια οι Πειραιώτες καλούνται να ξεμπερδέψουν με την πρόκριση από το πρώτο ματς. Τόσο απλά...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ