OPINIONS

Αυτά που (δεν) χάσατε από το φιλικό στο Περιστέρι

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας ξεχωρίζει αυτά που του κέντρισαν το ενδιαφέρον στο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Από το ντεμπούτο του Μακέντα, την απόδοση του Θεοχάρη, μέχρι τους αδιόρθωτους της εξέδρας.

Τη σήμερον ημέρα, σπάνια ο δημοσιογράφος βρίσκεται στη θέση να μπορεί να γράψει για ένα παιχνίδι που οι αναγνώστες του δεν έχουν άποψη. Αυτή η συνθήκη παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες, όταν η τηλεοπτική κάλυψη δεν ήταν δεδομένη και οι φίλαθλοι περίμεναν να διαβάσουν στην εφημερίδα ή να ακούσουν στο ραδιόφωνο όσα συνέβησαν σε έναν αγώνα.

Στην εποχή μας, το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και όσοι δεν το παρακολουθήσουν, θα δουν τα στιγμιότυπα σε κανάλι ή στο Διαδίκτυο.

Από την άλλη, δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η μετάδοση από την τηλεόραση δεν είναι εγγυημένη για τα φετινά φιλικά του Παναθηναϊκού... Υπήρξαν αντίστοιχες περιπτώσεις το καλοκαίρι, αλλά στην Ολλανδία αναρτήθηκαν οι καλύτερες φάσεις από το ματς με την Άλκμααρ από ολλανδικό σταθμό, ενώ στην Κύπρο η αναμέτρηση με την Ομόνοια μεταδόθηκε live-streaming από τον επίσημο λογαριασμό της κυπριακής ομάδας στο Facebook.

Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν έχουν εικόνα από το φιλικό με τον Ατρόμητο. Δεν έχασαν και πολλά, είναι η αλήθεια. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν μπάλα, αλλά δεν τα κατάφεραν και οι ευκαιρίες ήταν είδος προς εξαφάνιση. Ο Μάντσον πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ από μακρινή απόσταση, ο Ξενόπουλος έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Μούγιακιτς και ο νεαρός Ρονάλντο είχε μία κεφαλιά στο δοκάρι, στην οποία στεκόμαστε λόγω του ονόματος του! Όχι, δεν είναι ξάδερφος του Κριστιάνο, αλλά ο 18χρονος Σάνι Ρονάλντο από την Αλβανία...

Τι κρατάμε όμως από αυτό το φιλικό; Για πάμε να μετρήσουμε:

  • Μυστήριο τραίνο... ο Δώνης. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή με τον Τζανδάρη ως "εξάρι" και τους ακραίους Χατζηθεοδωρίδη και Κουντουριώτη να τον πλαισιώσουν ήταν μία πρωτότυπη ιδέα. Οι τρεις είχαν τρεξίματα, πρέσαραν πολύ και ψηλά και κέρδισαν μονομαχίες, αλλά δεν είχαν συνοχή (φυσιολογικό), δημιουργία και επιθετικότητα. Ποιος ξέρει αν θα δούμε παρόμοια δοκιμή σε επίσημο;
  • Το ντεμπούτο του Φεντερίκο Μακέντα. Δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει πολλά, αφού είχε παρτενέρ τον Σιφναίο και πίσω τους Μαυρουδή και Ηλιάδη της Κ19. Ωστόσο, είχε όρεξη και έδειξε ότι δεν βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του.
  • Τους Εμμανουηλίδη, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Στάικο, Κότσαρη και εσχάτως τον Μαυρομάτη, τους έχουμε τσεκάρει και τους έχουμε αναλύσει. Αυτός ο οποίος ξεχώρισε στο Περιστέρι ήταν ο Θεοχάρης. Παίζοντας ως κεντρικός στόπερ ήταν ήρεμος, ψύχραιμος, γρήγορος και αποτελεσματικός. Δεν πανικοβλήθηκε και είχε σωστές επιλογές. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
  • Ο Τζανδάρης είναι με διαφορά ο καλύτερος χειριστής της μπάλας από τους χαφ που έχει στη διάθεση του ο Δώνης. Φαίνεται από τον τρόπο που στοπάρει και πασάρει. Θα τον χρειαστεί ο Παναθηναϊκός απέναντι σε κλειστές άμυνες, αφού έχει καλή μεταβίβαση.
  • Απόρροια της περίεργης μεσαίας γραμμής, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε κομμένος στα δύο. Οι Σέχου και Καμπετσής ατομικά είχαν καλές κινήσεις, αλλά ήταν ασυντόνιστοι και δεν συνεργάστηκαν, οπότε ούτε από εκεί πήρε φάσεις το Τριφύλλι. Το ίδιο ισχύει για τους Γιόχανσον και Ινσούα, που κινήθηκαν σε "ρηχά νερά".
  • Ο Παντελάκης έπαιξε σε ολόκληρο το παιχνίδι και είχε καλή απόδοση. Ο Πούγγουρας στο δεύτερο ημίχρονο πήγε καλά, ο Αποστολάκης έχει προσόντα αλλά πρέπει να γίνει ουσιαστικός, ο Χατζηγιοβάνης λειτούργησε ως υπηρεσιακός αριστερός μπακ-χαφ, ο Σιφναίος είχε μεγάλη διάθεση και το πάλεψε, αλλά δεν διακρίθηκε, ενώ οι Μαυρουδής και Ηλιάδης κρατάνε τη συμμετοχή. Σταθερός ο Ξενόπουλος στις εξόδους, έβγαινε γρήγορα και αποφασιστικότητα από την εστία του, δέχτηκε ένα πολύ δύσκολο γκολ.
  • Ο Κάτσε δεν ήταν στο Περιστέρι, αφού κλήθηκε εσπευσμένα στην Εθνική Αλβανίας. Είναι προτιμότερο που ταξίδεψε στην πατρίδα του, παρά να έπαιζε σε ένα αδιάφορο φιλικό. Ίσως το εθνόσημο του να του δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να επανέρθει δριμύτερος. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον φορμαρισμένο Κάτσε και θα κερδίσει πολλά από την ταχύτερη επάνοδο του.
  • Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό... Δεν έχει σημασία που επρόκειτο για φιλικό για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η εικόνα των επεισοδίων χτυπά εξίσου άσχημα σε επίσημο ή σε ανεπίσημο ματς. Ορισμένοι είναι αδιόρθωτοι και επιδιώκουν να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ευτυχώς, υπήρξαν οι ψύχραιμοι και αποφασιστικοί που μάζεψαν αμέσως αυτούς που παραστράτησαν και γλυτώσαμε τα χειρότερα...

Photo credits: Eurokiniss

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ