OPINIONS

Ο Δώνης έθεσε τον στόχο της σεζόν

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας εξηγεί γιατί είναι πολύ σημαντική η αποκάλυψη του Γιώργου Δώνη για αυτό που θέλει να πετύχει ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα.

Η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Δώνη μετά το ισόπαλο 0-0 στο αθηναϊκό ντέρμπι περιλάμβανε πολλά ενδιαφέροντα σημεία. Οι περισσότεροι εστίασαν στην εξήγηση του Δώνη για την τακτική που επέλεξε στην Τούμπα, με την οποία το "τραίνο" διευκρίνισε για ποιο λόγο προτίμησε το επιθετικό δίδυμο Δώνη - Καμπετσή και όχι έναν τρίτο κεντρικό χαφ.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Δώνη έκρυβαν και μία άλλη αποκάλυψη... Για πρώτη φορά, ο Δώνης έθεσε - έμμεσα αλλά επίσημα - τον στόχο του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα: την είσοδο στην πεντάδα. Μέχρι τώρα, ο Δώνης και οι παίκτες απέφευγαν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στις σχετικές ερωτήσεις. Αντίθετα, υποστήριζαν ότι "πάμε παιχνίδι με παιχνίδι" και "στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

Συγκεκριμένα, ο Δώνης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την ΑΕΚ ότι "εμείς έχουμε το άγχος ότι πρέπει να σβήσουμε την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού". Συνεπώς, ο Δώνης αναγνώρισε ότι ο στόχος του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν είναι η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Κάτι που κατά κύριο λόγο θα επιτευχθεί με την είσοδο στην πεντάδα και δευτερευόντως με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ

Είναι πολύ σημαντικό που ο Παναθηναϊκός αποκτά έναν σκοπό στο πρωτάθλημα και δεν θα αρκεστεί στη... χαρά της συμμετοχής. Δεν νοείται ένας οργανισμός με το μέγεθος του Τριφυλλιού να μην έχει στόχους, να πορεύεται χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό. Αρκετοί θα αντικρούσουν αυτή την ανάγκη λόγω των ειδικών συνθηκών υπό τις οποίες συγκροτήθηκε το φετινό ρόστερ και πράγματι, ως ένα βαθμό έχουν δίκιο.

Όμως, η τοποθέτηση ενός στόχου και η προσπάθεια για την επίτευξη του είναι διαδικασίες που βοηθούν μία ομάδα να εξελιχτεί. Ο Νίκος Νταμπίζας, ο Γιώργος Δώνης και όσοι εργάζονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πρέπει να "βλέπουν" προς μία κατεύθυνση και στο τέλος της σεζόν να κάνουν τον απολογισμό τους, αναλόγως με την πρόοδο που θα έχουν σημειώσει. Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, η βελτίωση των παικτών πρέπει να κριθεί σε συνάρτηση με την επίτευξη των στόχων του Τριφυλλιού και όχι καθαρά σε ατομικό επίπεδο.

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Στον σύγχρονο αθλητισμό, είναι αδιανόητο ένας σύλλογος να μην έχει σχέδιο και στόχους, ειδικά με τόσο μεγάλη οντότητα. Ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα του, πρέπει να διαθέτει και τα δύο. Η παρουσία του Νταμπίζα και του Δώνη εγγυάται ότι έχουν ένα πλάνο για την εξέλιξη του Παναθηναϊκού, έστω και μακροπρόθεσμα. Οι δύο άνδρες και οι συνεργάτες τους έχουν την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες ώστε να επιβάλλουν ένα ποδοσφαιρικό μοντέλο, του οποίου ήδη παρατηρούμε τις πρώτες δομές.

Πλέον, από το Σάββατο (3/11) μάθαμε και τον στόχο της φετινής σεζόν. Ένας στόχος που κρίνεται ρεαλιστικός με βάση τις συγκυρίες και που παρέχει ένα σωστό κριτήριο για όλους όσους εργάζονται στο Τριφύλλι. Ασφαλώς, δεν ηχεί ευχάριστα ότι ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την είσοδο του στην πεντάδα, αλλά δεν είναι καλό να αιθεροβατούμε. Το καλοκαίρι εκφράζονταν ανησυχίες για την παραμονή της ομάδας στη Superleague και η πέμπτη θέση έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ