OPINIONS

Όσο αργότερα τα ντέρμπι, τόσο καλύτερα

Όσο αργότερα τα ντέρμπι, τόσο καλύτερα

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού από το "διπλό" στα Περιβόλια και γράφει για το δώρο που μπορεί να φέρει ο Άγιος Βασίλης...

Όμιλος του Κυπέλλου ήταν και πάει για τον Παναθηναϊκό... Στο τελευταίο ματς με τον Κισσαμικό, έκανε τα απαραίτητα και πήρε τη νίκη με 2-1. Πρακτικά, ο σκοπός επετεύχθη: πρόκριση στους "16" με πρώτη θέση, που σημαίνει πιο βατός αντίπαλος και σίγουρα όχι ένας από τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αποκλείσει κάποιον εξ' αυτών, αν είναι να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής: την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, όσο αργότερα, τόσο καλύτερα...

Η εξήγηση του προαναφερόμενου συμπεράσματος είναι απλή: ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Το ρόστερ έχει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι εξελίσσονται και μερικούς έμπειρους, οι οποίοι αποδέχονται σταδιακά το ρόλο του πρωταγωνιστή. Με την πάροδο των αγώνων, αυτό το σύνολο πατά όλο και πιο γερά στα πόδια του. Κερδίζει εμπειρίες, συνοχή, αποκτά αυτοματισμούς, βγάζει προσωπικότητα, διαχειρίζεται αποτελέσματα και συναισθήματα, μαθαίνει και διορθώνεται.

Ακόμα και οι δύο εβδομάδες ίσως να είναι ένα χρονικό διάστημα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός του Φεβρουαρίου θα είναι ανώτερος από τον Παναθηναϊκό του Ιανουαρίου και ούτω καθεξής. Επομένως, το "διπλό" στα Περιβόλια δίνει μεγαλύτερο περιθώριο στον Δώνη και στους συνεργάτες του για να βελτιώσουν τους παίκτες τους και να τους ανεβάσουν επίπεδο. Διότι η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι μία ρεαλιστική επιδίωξη, που είναι πιο εύκολη από το πρωτάθλημα και χρειάζεται φόρμα, ρέντα και τύχη.

Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ

Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων στις 18 Σεπτεμβρίου και ο Παναθηναϊκός έμαθε ότι θα αντιμετωπίσει τους Παναιτωλικό, Ιεράπετρα και Κισσαμικό, όλα ήταν στην αρχή. Ο Παναθηναϊκός είχε δώσει καλά δείγματα, αλλά δεν είχε πείσει και οι περισσότεροι περίμεναν την κατάρρευση στη διάρκεια του φθινοπώρου. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν διαφορετική.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε στα τρία παιχνίδια του ομίλου, αρκετούς νεαρούς και τους παίκτες που δεν αγωνίζονται συχνά στο πρωτάθλημα, είναι ενδεικτικό του "βάθους" που απέκτησε το ρόστερ. Ένα στοιχείο που κάθε άλλο παρά δεδομένο ήταν στην έναρξη της σεζόν. Τότε, που όλοι διαπίστωναν τις ελλείψεις και εξέφραζαν την ανησυχία τους ακόμα και για την παραμονή στη Superleague.

Επίσης, η κριτική που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός για την ισοπαλία με την Ιεράπετρα ή οι απαιτήσεις για καλή απόδοση στο ματς με τον Κισσαμικό, φανερώνουν ότι ο κόσμος συμπεριφέρεται στην ομάδα σαν να υφίσταται κανονικότητα. Το "μαύρο" καλοκαίρι φαντάζει σαν μία μακρινή ανάμνηση στους περισσότερους, παρότι δεν απέχει πολύ. Πρόκειται για άλλη μία κατάκτηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, προϊόν κόπου και προσπάθειας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΔΑΣ

Λαμβάνοντας υπόψη πως άρχισε ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, είναι εύκολα κατανοητό ότι ήδη υπερέβη τα όρια του. Ωστόσο, το πραγματικό μέγεθος του Συλλόγου έχει την τάση να ανεβάζει τον πήχη, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Η πεντάδα φαντάζει ως ο ελάχιστος στόχος και για την επίτευξη του, ο δρόμος περνάει από το "διπλό" στο Αγρίνιο. Τα πράγματα είναι απλά: ο Παναθηναϊκός είναι πέμπτος με 22 βαθμούς και ο Παναιτωλικός έκτος με 21. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει, αυξάνει τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς και βγάζει μία δύσκολη έδρα.

Συγχρόνως, η αγωνιστική περιλαμβάνει άλλα δύο παιχνίδια των μνηστήρων της πεντάδας. Ξάνθη και Άρης ισοβαθμούν στην 7η θέση με 19 βαθμούς και αναμετρώνται στα Πηγάδια. Αστέρας και Πανιώνιος ισοβαθμούν στην 9η θέση με 18 βαθμούς και τίθενται αντιμέτωποι στη Νέα Σμύρνη. Επομένως, κάποιοι από τους ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού θα έχουν απώλειες και θα δοθεί η ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία...

Άρα, ο Παναθηναϊκός έχει μία μοναδική ευκαιρία για πολύ καλά Χριστούγεννα. Νικάει στο Αγρίνιο και ξεφεύγει από αρκετούς στη βαθμολογία. Κερδίζει σε ψυχολογία, έχει και 8 εντός έδρας παιχνίδια στο δεύτερο γύρο, οπότε οι προϋποθέσεις διαμορφώνονται υπέρ του. Πάντως, εάν ο Άγιος Βασίλης αποφασίσει να φέρει ένα δώρο σ' αυτές τις γιορτές, τότε ο Παναθηναϊκός θα νικήσει τον Παναιτωλικό και τα άλλα δύο παιχνίδια θα λήξουν ισόπαλα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ