OPINIONS

Παναθηναϊκός: Άνευ λόγου διχασμός

Παναθηναϊκός: Άνευ λόγου διχασμός

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας επισημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει να ασχοληθεί με πιο σοβαρά προβλήματα από κάτι που δεν προκάλεσε ο ίδιος και παίρνει θέση για την κατάθεση της ένστασης.

Ο νόμος του Μέρφι είναι ξεκάθαρος: " ότι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει". Επίσης, τα συμπληρώματα που μπήκαν κατά καιρούς στο νόμο του Μέρφι, έχουν το νόημά τους. " Ότι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στη χειρότερη δυνατή στιγμή" είναι μία από τις προεκτάσεις που έχει πάρει η διάσημη φράση του Αμερικανού μηχανικού αεροναυπηγικής Edward Aloysius Murphy (11 Ιανουαρίου 1918 – 17 Ιουλίου 1990).

Λιγότερο ή περισσότερο, όλοι γνωρίζουν ότι ο νόμος του Μέρφι χρησιμοποιείται για να καταδείξει την αλληλουχία αρνητικών γεγονότων που βιώνει κάποιος. Ακόμα και αν δεν είναι άνθρωπος, όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με τον Παναθηναϊκό. Διότι ο Σύλλογος κινδύνευσε να βυθιστεί πιο πολύ στην κρίση και στην εσωστρέφεια, χωρίς να έχει την ευθύνη!

Έτσι και αλλιώς, ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε περιδίνηση μετά τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο από τη Λαμία. Η θετική αύρα που δημιούργησε η ομάδα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος εξανεμίστηκε στις αρχές του 2019 και η πλειονότητα των οπαδών θεωρεί ότι η σεζόν τελείωσε πρόωρα. Ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του θα λειτουργήσουν υπό πίεση στους επόμενους μήνες, ενώ κάποιοι παίκτες θα αισθανθούν έντονη αμφισβήτηση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

Σε όλο αυτό τον "σωρό" των προβλημάτων, ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε από μία νέα διχαστική συζήτηση: αν έπρεπε ή όχι να καταθέσει ένσταση για το ματς Κυπέλλου με τη Λαμία. Η ιστορία άρχισε από την απόφαση του διαιτητή Παπαπέτρου να μην επιτρέψει στους Δώνη και Χάβο να πραγματοποιήσουν τέταρτη αλλαγή στην παράταση και στη θέση της ΕΠΟ μετά το ματς, ότι ο Αθηναίος ρέφερι παραβίασε τους κανονισμούς. Μία παράλειψη που επιτρέπει μέχρι και την επανάληψη της αναμέτρησης, εφόσον το ζητήσει κάποια από τις δύο ομάδες.

Ασφαλώς, η Λαμία που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου δεν θα ανακινούσε την υπόθεση. Ο Παναθηναϊκός ο οποίος αποκλείστηκε, είχε το συμφέρον να επιδιώξει τη διεξαγωγή του παιχνιδιού για δεύτερη φορά, με την προσδοκία ότι θα εξασφαλίσει την πρόκριση. Αυτομάτως, στον κόσμο του Τριφυλλιού τέθηκε το δίλημμα της ένστασης.

" Όχι, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ σε τέτοιες λογικές, τίποτα δεν του έχει χαριστεί και δεν θα γίνει σαν τους αντιπάλους του, ακόμα και στις δυσκολότερες εποχές του. Έχασε στο γήπεδο, τελεία και παύλα" τονίζει περιληπτικά η μία πλευρά. " Είδαμε τι καταφέραμε τόσα χρόνια με τον σταυρό στο χέρι, οι νόμοι ισχύουν μόνο για τον Παναθηναϊκό, πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και να μην το παίζουμε υπεράνω" αναφέρει μέσες άκρες η θέση της άλλης πλευράς.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Σε μία οικογενειακή συζήτηση κάθε επιχείρημα είναι δεκτό, αφού και τα δύο έχουν τη βάση τους και την αλήθεια τους. Έτσι και αλλιώς, πλέον το δίλημμα υφίσταται μόνο στη θεωρία, αφού στην πράξη η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα καταθέσει ένσταση. Πρόκειται για μία απόφαση που βρίσκει σύμφωνο τον υπογράφοντα, ο οποίος δεν θα ήθελε να δει τον Παναθηναϊκό να μεταχειρίζεται πρακτικές που δεν αρμόζουν στις αρχές του.

Η διατήρηση του Παναθηναϊκού στη Superleague με τον τρόπο που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο συνιστά μια παραβίαση του αξιακού του κώδικα. Δεν χρειάζεται να προστεθεί άλλη μία, ειδικά όταν δεν επηρεάζει την επιβίωση του Συλλόγου. Διότι παρότι η μέθοδος ενοχλεί πάρα πολύ, το να παραμένεις όσο περισσότερο μπορείς άσπιλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο της "παράγκας" και της "εξυγίανσης" είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Το διακύβευμα είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Το ζήτημα που προέκυψε τις δύο τελευταίες μέρες δεν πρέπει να επιβαρύνει την τεταμένη ατμόσφαιρα. Δεν είναι ώρα για ακόμη έναν διχασμό στον σύλλογο. Σεβαστή η γνώμη του καθενός, όμως η ΠΑΕ δεν θα κυνηγήσει την επανάληψη του ματς με τη Λαμία. Επομένως, η συζήτηση δεν πρέπει να συνεχιστεί οι τόνοι πρέπει να πέσουν στον απόλυτο βαθμό. Ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρότερα προβλήματα να επιλύσει από ένα ζήτημα που προέκυψε από την ασυνεννοησία μεταξύ της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και των διαιτητών.

Υ.Γ.: Οπαδέ του Παναθηναϊκού, μην νιώθεις την ανάγκη να απαντήσεις στα social media σε όσους σου κουνούν το δάχτυλο. Κανένας δεν έχει το ηθικό ανάστημα να σου προσάψει κάτι. Δεν ήσουν κτήτορας σε "παράγκες", δεν έφερες την "εξυγίανση", δεν σου διέγραψαν χρέη, η ΠΑΕ σου δεν διαλύθηκε και πληρώνει τα πάντα. Σαφώς, στο ποδόσφαιρο ουδείς αναμάρτητος. Αλλά ο κατάλογος των αμαρτιών δεν είναι ίδιος για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ