OPINIONS

Παναθηναϊκός: Οι αντιδράσεις έδειξαν τη σημασία του "διπλού"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την ανάγκη που υπήρχε στον Παναθηναϊκό για τη νίκη επί του Παναιτωλικού και σχολιάζει τα λεγόμενα του Δώνη και την αποβολή του Κάτσε.

Το είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός το "διπλό" στο Αγρίνιο. Ως οργανισμός χρειαζόταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα που θα τον αποφόρτιζε από την πίεση, θα του τόνωνε την αυτοπεποίθηση και θα του υπενθύμιζε τη δυναμική εκκίνηση του στη σεζόν. Ήταν απαραίτητο να νικήσει τον Παναιτωλικό, προκειμένου η ζωή στο "Γεώργιος Καλαφάτης" να επανέρθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Πόσο ευεργετική ήταν η νίκη στο Αγρίνιο φάνηκε στις αντιδράσεις των περισσότερων μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Βρέσκα. Η ανακούφιση του Κάτσε στα αποδυτήρια, τα σηκωμένα χέρια του Ινσούα, η σφιγμένη γροθιά του Κουρμπέλη, το χαμόγελο του Γιόχανσον, η αγκαλιά του Δώνη με τον Κολοβέτσιο, το παρατεταμένο "yes" του Κουλιμπαλί.

Ακόμα και οι συνεργάτες του Γιώργου Δώνη στον πάγκο ξέσπασαν. Όχι ο ίδιος ο Δώνης, ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του και έμοιαζε λίγο παράταιρος με το χαρούμενο κλίμα. Αλλά οι υπόλοιποι μαζί με τους φροντιστές έγιναν ένα "κουβάρι" αμέσως μετά τη λήξη, πριν εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρούν τους ποδοσφαιριστές.

Διότι είναι γεγονός ότι όλοι πιέζονταν στον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Λάρισα. Ένιωθαν ένα βάρος, επειδή η δουλειά τους δεν έβγαινε στο γήπεδο, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους και η θετική αύρα που είχαν δημιουργήσει, είχε σχεδόν εξανεμιστεί. Ο Παναθηναϊκός παραπατούσε στα τελευταία παιχνίδια, έχασε τον στόχο του Κυπέλλου και κινδύνευε να αποκτήσει ντεσαβαντάζ για την είσοδο στην πεντάδα.

Επομένως, ο Παναθηναϊκός κάτι έπρεπε να κάνει. Να αντιδράσει, να δείξει ότι έχει σφυγμό και να στείλει το μήνυμα ότι αυτός έχει τον πρώτο λόγο για την πέμπτη θέση. Η νίκη επί του Παναιτωλικού στην Τρίπολη εξυπηρετεί αυτούς τους σκοπούς. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην έδρα ενός ανταγωνιστή του και περιμένει το σημερινό (31/1) Ξάνθη - Άρης στα Πηγάδια για να αυξήσει τη διαφορά από έναν ή και από τους δύο διώκτες του, σε ενδεχόμενη ισοπαλία.

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν έλυσε όλα τα προβλήματα του στο Αγρίνιο. Άλλωστε, δεν έθελξε με την απόδοση του. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσει, ώστε να βελτιωθεί και η κατάληψη της πέμπτης θέσης να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση. Όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος και περιόρισε τα λάθη του στο ελάχιστο.

Πριν την αποβολή του Κάτσε, ο Παναθηναϊκός είχε απειληθεί μόνο από μία κεφαλιά, αμύνθηκε σωστά και "χτύπησε" σε μία από τις αντεπιθέσεις του. Αλλά και όταν είχε αριθμητικό μειονέκτημα, πάλι ο Διούδης πέρασε ένα ήσυχο βράδυ. Ο 26χρονος τερματοφύλακας είχε δύσκολο έργο μόνο στις σέντρες, αλλά φρόντισε να μην δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Με την ομάδα του Δώνη να μην κινδυνεύει στα μετόπισθεν, το γκολ του Μπουζούκη ήταν αρκετό για τη νίκη.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει συνέχεια στο "διπλό" στο Αγρίνιο κατακτώντας τους τρεις βαθμούς στη Λιβαδειά την Κυριακή (3/2). Ανήμερα των γενεθλίων του Συλλόγου, το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό, ο οποίος δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για τη διατήρηση του στη Super League. Δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό, αλλά από εκείνον εξαρτάται να τη φέρει σε πέρας. Με δεύτερο συνεχόμενα διπλό, ο Παναθηναϊκός θα πατήσει πιο γερά και θα θέσει τα θεμέλια για ένα νέο σερί.

Υ.Γ.1: Ο Γιώργος Δώνης έχει δίκιο. Δεν τιμάει τον Παναθηναϊκό η εικόνα του άδειου ΟΑΚΑ. Κανένας δεν περιμένει κοσμοσυρροή, αλλά τουλάχιστον το "Σπύρος Λούης" να μεταμορφωθεί σε πιο φιλόξενη έδρα για τους "πράσινους". Ο Δώνης πέρασε το μήνυμα του και το ζητούμενο είναι να ανταποκριθεί ο κόσμος.

Υ.Γ.2: Πολλοί ασκούν κριτική στον Γιώργο Δώνη επειδή ζητά από τους παίκτες του να μην χρονοτριβούν με καθυστερήσεις και να μην υιοθετούν αντιποδοσφαιρικές πρακτικές. Δεν έχουν δίκιο. Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν πρωτοπορούσε και οφείλει να το πράξει και σε αυτό το κομμάτι. Ο πραγματικός αριστοκράτης δεν ξεχνάει τις αρχές του, ακόμα και όταν αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Η έλλειψη χρημάτων δεν συνεπάγεται κρίση αξιών.

Υ.Γ.3: Η ανυποληψία του Παναθηναϊκού στα κέντρα αποφάσεων φάνηκε στην δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Εργκούς Κάτσε. Σε ένα μαρκάρισμα στον Μάζουρεκ στο 59', ο διαιτητής Βρέσκας τον απέβαλε και άφησε τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο. Ένα απλό φάουλ μετατράπηκε σε αποβολή, σε μία απόφαση πέραν πάσης λογικής. Ένας ρέφερι που αν σφύριζε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό θα έδινε την αμφιβολία υπέρ τους, με τον Παναθηναϊκό αποφασίζει εναντίον του χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ