OPINIONS

Η "προετοιμασία" τελείωσε, αρχίζουν οι κρίσεις

Η "προετοιμασία" τελείωσε, αρχίζουν οι κρίσεις
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι τόνισε ότι έχει βρει τους 11 που θα χρησιμοποιήσει στα play offs και ο Μπάμπης Τσιμπίδας περιμένει την έναρξη της διαδικασίας για να κρίνει το πλάνο του Ιταλού, ενώ εξηγεί γιατί το ματς με τον Πανθρακικό δεν προσφέρεται για συμπεράσματα.

Το σκεπτικό μου για τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, υποστηρίζει ότι δεν μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα. Αυτό δεν άλλαξε ούτε με το 3-2 επί της Βέροιας, ούτε με το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης, ούτε τώρα με το 6-1 επί του Πανθρακικού. Με τον τρόπο που τα διαχειρίστηκε ο Στραματσόνι, ήταν χρήσιμα μόνο σε εκείνον και όχι στους υπόλοιπους. Το παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου, ότι δοκίμασε παίκτες και τακτικές, οπότε ο Ιταλός έχει το δικαίωμα να κριθεί με τη σειρά του στα play offs.

"Έχω την καλύτερη ενδεκάδα στο μυαλό μου" τόνισε ο Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου και περιμένουμε να δούμε πως θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό. Τις επιλογές του στα πρόσωπα και στη φιλοσοφία, ώστε να μάθουμε πως σχεδιάζει τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2016 - 2017. Αναλόγως με τα αποτελέσματα που θα φέρει και από την κατάληψη της πρώτης θέσης στα play offs, θα καταλήξουμε στο πρόσημο για τον Στραματσόνι. Τώρα κλίνει προς το αρνητικό, αλλά έχει την ευχέρεια να το γυρίσει.

Στο αγωνιστικό σκέλος, νομίζω πως όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, διαπίστωσαν ότι ο Πανθρακικός είναι μια παραιτημένη ομάδα. Ο σοβαρός Παναθηναϊκός πέτυχε μία άνετη νίκη με 6-1, που η αλήθεια είναι πως την είχε ανάγκη. Για την αυτοπεποίθηση του, για τους φιλάθλους του, για όλο τον "οργανισμό". Φυσικά, δεν πρέπει να γίνει το λάθος ο Παναθηναϊκός να παρασυρθεί από την έκταση του σκορ.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα και στο χρονικό διάστημα που έχει στη διάθεση του μέχρι την έναρξη των play offs, πρέπει να τα λύσει. Το θετικό είναι πως οι αντίπαλοι του δεν δείχνουν σε καλή κατάσταση και δεν έχουν την άνεση του Παναθηναϊκού να διορθωθούν.

Η ΑΕΚ είναι κουρασμένη και έχει μπροστά της τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας και ίσως τον τελικό. Και ανάλογα με την κατάληξη της διοργάνωσης, ίσως να μην έχει και ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ έτσι και αλλιώς είναι προβληματικός τη φετινή σεζόν, σε μεγαλύτερο βαθμό από τον Παναθηναϊκό και μοιάζει ολότελα αποπροσανατολισμένος από το αγωνιστικό κομμάτι. Όσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα ή τον Πανιώνιο, αναλόγως ποιος θα συμπληρώσει την τετράδα, αλίμονο εάν τρομάζει τον Παναθηναϊκό.

Τα πέντε γκολ του Μπεργκ είναι ένα σημαντικό γεγονός που θα γραφτεί στην ιστορία της ομάδας, ενώ η συνεργασία του με τον Λέτο δημιουργεί προσδοκίες. Ειδικά για την επόμενη σεζόν, όταν ο Αργεντινός θα έχει προετοιμαστεί κανονικά και θα έχει μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Στα συν ότι ο Μπεργκ δείχνει να "ψήνεται" με το πρότζεκτ που στήνεται γύρω του - εγώ επιμένω ότι δεν το έχω κατανοήσει - και εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει.

Σε μία σύντομη κριτική για τους παίκτες οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από τον Στραματσόνι για να κριθούν και δεν λογίζονται ως βασικοί στα πλάνα του, νομίζω πως η κριτική πρέπει να γίνει σωστά, με ένα ελαφρυντικό. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι δεν έδειξαν κάτι το τρομερό και δεν έπεισαν τον Ιταλό. Από την άλλη, όμως, πολλοί παίκτες έχουν να παίξουν ένα μήνα ή περισσότερο, οπότε είναι άδικο να βγει η τελική κρίση από αυτό.

Αυτά και επειδή μεσολαβούν αρκετές ημέρες μέχρι την έναρξη των play offs, θα αναλύσουμε στη διάρκεια της εβδομάδας τα υπόλοιπα ζητήματα.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ