OPINIONS

ΜακΚόλουμ: σκόρερ ή οργανωτής;

Ο Ερικ ΜακΚόλουμ είναι διαθέσιμος και ο Σπύρος Καβαλιεράτος αναρωτιέται αν ο Ολυμπιακός θέλει έναν σκόρερ σαν τον Αμερικανό ή χρειάζεται έναν ακόμα οργανωτή στην περιφέρειά του.

Ο Ερικ ΜακΚόλουμ έμεινε ελεύθερος από την Γαλατάσαραϊ και αυτομάτως μπήκε στη λίστα με τους υποψήφιους για τον Ολυμπιακό. Ηταν εκεί και το περασμένο καλοκαίρι, άλλωστε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει συνεργαστεί μαζί του στον Πανιώνιο και τον γνωρίζει ίσως και καλύτερα από τον καθένα, αλλά το ερώτημα που προκύπτει για τους ερυθρόλευκους είναι το εξής: χρειάζονται σκόρερ στην περιφέρεια ή οργανωτή;

Άλλωστε από την ημέρα που ο Ολυμπιακός έδωσε τα "κλειδιά" της ομάδας στον Βασίλη Σπανούλη, ουδέποτε εμφανίστηκε άλλος γκαρντ που να κρατάει την μπάλα περισσότερο ή το ίδιο από τον αρχηγό. Και ο ΜακΚόλουμ είναι ένας παίκτης που θέλει την μπάλα στα δικά του χέρια, έχοντας ως βασική προτεραιότητα να σουτάρει και όχι να πασάρει. Να εκτελέσει και όχι να δημιουργήσει.

Γι αυτό και ο Ντιλέινι δεν φόρεσε ποτέ τα ερυθρόλευκα, παρότι ο Μπαρτζώκας το ήθελε πολύ πριν ο Αμερικανός αφήσει την Μπάγερν Μονάχου, προκειμένου να καταλήξει στην Λοκομοτίβ. Στην πραγματικότητα το πρόβλημα δεν ήταν τα λεφτά, αλλά ο ρόλος του.

Από τη στιγμή που βρέθηκε ο ιδανικός αντί - Εϊσι Λο στο πρόσωπο του Ντάνιελ Χάκετ, πλέον αναζητείται ο παίκτης που θα κάνει ό,τι και ο Κώστας Σλούκας. Θα έρχεται από τον πάγκο και δεν θα έχει πρόβλημα με αυτό. Θα βοηθάει τον Ολυμπιακό, όχι μόνο να μην πέφτει επίπεδο, αλλά να ανεβαίνει κιόλας σε πολλά παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρο ότι όσο υπάρχει Βασίλης Σπανούλης, θα βρίσκεται στο παρκέ και ο μπασκετμπολίστας που καθορίζει την τελική εξέλιξη του ματς. Θα παίρνει τις αποφάσεις όταν η μπάλα καίει. Αλλά είναι παράλληλα αδύνατο να κάνει τα πάντα σε όλα τα ματς, από την αρχή ως το τέλος. Ειδικά στην Ευρωλίγκα της σεζόν 20016-17, που μόνο η κανονική περίοδος θα έχει 30 ματς... Γι αυτό και η περιφέρεια του Ολυμπιακού χρειάζεται μια τετράδα παικτών, που να μην έχει ατέλεια. Παράλληλα όμως να ταιριάζει και η χημεία όλων. Σπανούλης, Μάντζαρης και Χάκετ είναι εξαιρετική τριάδα, αλλά αν ο τέταρτος της παρέας δεν συμπληρώσει ιδανικά το παζλ, μπορεί να χαλάσει ολόκληρη η εικόνα.

Θέλει, λοιπόν, δουλειά και σκέψη. Ο ΜακΚόλουμ είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν "κολλάει" στον Ολυμπιακό και στην υπόλοιπη περιφερειακή του γραμμή. Αυτά όλα καλείται να τα σκεφτεί ο Σφαιρόπουλος με τους συνεργάτες του. Να αναλύσουν όλα τα δεδομένα και να αποφασίσουν. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, την αλήθεια δεν την βρίσκεις στη θεωρεία, αλλά στην πράξη. Μέσα στο γήπεδο φαίνονται όλα. Και η όποια απόφαση ληφθεί, να είναι για το καλό της ομάδας και του Ολυμπιακού.

Άλλωστε δεν είναι όλοι οι παίκτες για όλες τις ομάδες. Μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Και εδώ που τα λέμε δεν είναι το πιο απλό πράγμα να βρεθεί γκαρντ με προσωπικότητα, ικανότητα στο σκοράρισμα και στη δημιουργία, καλός αμυντικός κλπ, που να αποδέχεται και δεύτερο ρόλο. Διότι όσο υπάρχει ο Σπανούλης, όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ