OPINIONS

Ψυχραιμία, για να βγει η σεζόν

Ψυχραιμία, για να βγει η σεζόν
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την υποχρέωση που έχει ο Παναθηναϊκός να ολοκληρώσει τη σεζόν με νηφαλιότητα και να αποφύγει το εφιαλτικό σενάριο της τέταρτης θέσης.

Μία ήττα, παραμένει μία ήττα ανεξαρτήτως του τρόπου που σημειώθηκε. Ακόμα και αν η ΑΕΚ προηγήθηκε έχοντας «μπασκετικά» ποσοστά στις τελικές προσπάθειες της, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σκοράρει στις καθαρές ευκαιρίες του.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο και ο παράγοντας «τύχη» πότε θα ευνοήσει τη μία ομάδα και πότε την άλλη. Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι πως χειρίζεται ο καθένας τις καταστάσεις. Και ο Παναθηναϊκός απέτυχε στους χειρισμούς.

Φυσικά, δεν αποτελεί τύχη ή σύμπτωση το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός για άλλη μία φορά σε κρίσιμο αγωνιστικό ραντεβού, ήταν απών. Είχε την ευκαιρία να διατηρηθεί πρώτος και να θέσει εκτός διεκδίκησης Champions League την ΑΕΚ, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, απέτυχε παταγωδώς, όπως έχει συμβεί με κάθε στόχο τη φετινή σεζόν.

Εξυπακούεται πως ο υπεύθυνος έχει ονοματεπώνυμο: Αντρέα Στραματσόνι. Η συγκυρία ήταν ιδανική, αφού προερχόταν από το προ ημερών 3-0 του «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ ο αντίπαλος ήταν κουρασμένος. Γενικά, όποιο πλεονέκτημα είχε ο Παναθηναϊκός, εξαλείφθηκε στη διάρκεια του ματς.

Σαφώς, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε όταν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Μείωσε το σκορ και πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά γιατί αυτή η συγκέντρωση πρέπει να καθυστερήσει; Δεν μπορούσε η ομάδα να την έχει από την αρχή;

Δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή για την απόδοση ευθυνών. Λίγο πολύ, η άποψη για τον Αντρέα Στραματσόνι έχει καταγραφεί σε προηγούμενα κείμενα. Αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν και να αποτιμηθεί το έργο του καθενός στο οργανόγραμμα του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, η Τετάρτη 1 Ιουνίου απέχει λίγες μέρες και θα αποτελέσει την ιδανική ευκαιρία για τον απολογισμό.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κυριακή τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η νίκη είναι αυτοσκοπός. Για να διατηρήσει τις ελπίδες για την πρώτη θέση, σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα, για να εξαλείψει οριστικά τον κίνδυνο της τέταρτης θέσης. Ξέρω ότι κανένας δεν θέλει να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο, όμως με τη φετινή σεζόν όλα μοιάζουν πιθανά…

Εν κατακλείδι, δεν μπορώ να διακρίνω τι έχει εντοπίσει ο Αλαφούζος στον Στραματσόνι και θέλει να τον ανανεώσει έως τον Ιούνιο του 2018. Αλλά, επαναλαμβάνω, αυτά θα τα σχολιάσουμε ξανά μετά την Τούμπα. Το τριήμερο προμηνύεται δύσκολο, οπότε ας πρυτανεύσει η λογική.

Υ.Γ.: Η διαιτησία του Κουκουλάκη ήταν... ανέκδοτο. Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται και η ΠΑΕ οφείλει να την αναδείξει, ακόμα και αν πρόκειται για εύνοια προς τον σύμμαχο, Δημήτρη Μελισσανίδη. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο...

Στον Μπεργκ δεν υποδείχτηκε ένα καθαρό πέναλτι, η κόκκινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες είναι "αστεία" και αρκετά σφυρίγματα δεν στέκουν σε λογική κρίση. Πάντως, για να προλάβουμε τη συζήτηση, όχι, ο Κουκουλάκης δεν ήταν σε "εντεταλμένη διαιτησία", όπως σε αντίστοιχες διαιτησίες του Ολυμπιακού. Απλώς, δεν μπορεί.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

Διαβάστε, ακόμα:

Στραματσόνι: "Τώρα πια είναι δύσκολη η πρώτη θέση"

Ζέκα: "Όποιος δεν το πιστεύει, να πάει σπίτι του"

"Μουρμούρα" για τις αποφάσεις του Κουκουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ