OPINIONS

Γιώργος Μασούρας: Για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÓÖÐ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÓÖÐ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Σαμόλης αναλύει την περίπτωση Μασούρα. Του ποδοσφαιριστή που στηρίζει ο Μαρτίνς γιατί εξυπηρετεί σε απόλυτο βαθμό τα σχέδιά του και που μπορεί να μείνει για χρόνια στον Ολυμπιακό.

Ήταν 23 Ιουλίου 2019 όταν ο Ολυμπιακός έδινε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν, εκείνο το 0-0 στην Τσεχία με τη Βικτόρια Πλζεν. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από εκείνο βράδυ, στο οποίο ο Γιώργος Μασούρας πραγματοποιούσε την πρώτη του συμμετοχή για φέτος. Θα ακολουθούσαν άλλες 42 μέχρι σήμερα!

Άλλος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων" που να έχει δώσει αυτόν τον αριθμό αγώνων, αν εξαιρεθεί ο γκολκίπερ Ζοζέ Σα, δεν υπάρχει. Είναι εντυπωσιακό αυτό το στοιχείο, αλλά και πραγματικό. Δείχνει με απόλυτη σαφήνεια πόσο πολύ πιστεύει στον διεθνή εξτρέμ ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε μια ομάδα με τόσο μεγάλες απαιτήσεις, στην οποία τόσοι και τόσοι Έλληνες ποδοσφαιριστές δυσκολεύτηκαν να μείνουν, ο 26χρονος αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Όχι απλά παίζει, αλλά είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε τόσα ματς. Ο Πορτογάλος προπονητής στηρίζει αυτούς που δουλεύουν και ασφαλώς αυτούς που αξίζουν. Ο Μασούρας είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα.

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑ

Από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Ρέντη, προερχόμενος από τον Πανιώνιο, ουδέποτε προκάλεσε προβλήματα. Είναι ξεκάθαρα παίκτης του προπονητή. Κάνει ακριβώς όσα του ζητά, έχει φιλότιμο και παρότι έχει αντικατασταθεί στα 23 από τα 43 ματς, δηλαδή στο 53% των αγώνων που έχει χρησιμοποιηθεί, σκύβει το κεφάλι, προχωρά και συνεχίζει τη δουλειά, δίχως να παραπονιέται. Ότι ξεκινά βασικός, όμως, κάτι δείχνει. Ειδικά στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, ο Μασούρας είναι υπερπολύτιμος για τον Μαρτίνς. Διότι οι βοήθειες που δίνει στους ακραίους αμυντικούς είναι τεράστιες.

Όλοι το γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να βρίσκει πιο συχνά το δρόμο προς τα δίχτυα και πως θα μπορούσε να είναι καλύτερος στο ένας εναντίον ενός. Και στις ντρίμπλες θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα. Αν τα έκανε όμως όλα αυτά, θα έπαιζε στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα, σε κορυφαία ομάδα της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας ή της Γαλλίας. Κι ο ίδιος ξέρει πού χωλαίνει. Κάνει όμως πολλές άλλες δουλειές για τις οποίες είναι ξεχωριστός. Πιέζει δυναμικά τις αντίπαλες άμυνες, δίνει πολλές βοήθειες στους μπακ και στην τριάδα της μεσαίας γραμμής.

Το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη ήταν ενδεικτικό. Από το δικό του ασφυκτικό πρέσινγκ στον Σάσα προήλθε το κλέψιμο της μπάλας, που έφτασε στον Αραμπί και ακολούθως στον Καμαρά για το 2-0. Στο ίδιο ματς έβαλε και το όγδοο γκολ του στη σεζόν, το έβδομο στη Super League. Το άλλο, το πρώτο χρονικά, ήταν στην Κωνσταντινούπολη με τη Μπασακσεχίρ. Αυτός είχε δώσει τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη (0-1).

Ένας εξτρέμ, ειδικά στο επίπεδο του Ολυμπιακού, υποχρεούται να βρίσκει περισσότερα γκολ. Και ο Ποντένσε, όμως, που ουδείς αμφισβητεί ότι είναι επιθετικά ανώτερος του Μασούρα, οκτώ γκολ είχε βάλει το 2018-2019 και πέντε φέτος, μέχρι να φύγει για να πάρει μεταγραφή στη Γουλβς με 20 εκατ. ευρώ. Κρίνοντας από τον τρόπο που συμπεριφέρεται, που λειτουργεί και συμμετέχει στην "ερυθρόλευκη" καθημερινότητα ο Έλληνας ποδοσφαιριστής από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα, έχω την αίσθηση πως θα μείνει για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό.

Ασφαλώς και πρόκειται για πρόβλεψη, αφού το μέλλον ενός ποδοσφαιριστή μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη, για πολλούς και διάφορους λόγους. Με βάση ωστόσο τον χαρακτήρα του, την αγωνιστική του αξία, γιατί όχι και τα συναισθήματά του προς τους "ερυθρόλευκους", δεν είναι απίθανο το σενάριο παραμονής τους για αρκετές σεζόν στο λιμάνι.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Είναι κάτι που θα το ήθελε κι ο ίδιος. Τον αγαπάει τον Ολυμπιακό και αυτό δεν είναι κρυφό. Σε παλαιότερη συνέντευξή του, άλλωστε, είχε δηλώσει: "Η μέρα που υπέγραψα με τον Ολυμπιακό, ήταν από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου, διότι είναι κάτι για το οποίο πάλευα σε όλη μου τη ζωή, να αγωνιστώ κάποια στιγμή με τα ερυθρόλευκα και είμαι πολύ χαρούμενος που τα έχω καταφέρει. Παλιότερα όταν έβλεπα τον Ολυμπιακό από την τηλεόραση, ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Το έβλεπα απ’ έξω αλλά δεν ήξερα πως είναι να το ζεις από μέσα. Πραγματικά είμαι τυχερός που το έχω ζήσει και συνεχίζω να το ζω, πρόκειται για όνειρο που έγινε πραγματικότητα".

Το συμβόλαιο του Γιώργου Μασούρα στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το 2022. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν όνειρο να αγωνιστούν κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Κι ο ίδιος θα το ήθελε κάποια στιγμή. Τώρα όμως απολαμβάνει την κάθε μέρα που περνάει με τους "ερυθρόλευκους" και δεν σκέφτεται κάτι άλλο από την καθημερινή βελτίωση και την κατάκτηση τίτλων με την αγαπημένη του ομάδα. Συνεχίζει να σέβεται απεριόριστα τον προπονητή του και τους συνεργάτες του και κάθε φορά επιδιώκει να κάνει βήματα μπροστά. Ο Μασούρας είναι ο παίκτης που θα ήθελαν πολλοί προπονητές. Όχι μόνο για τον χαρακτήρα του, αλλά και για όσα δίνει κάθε φορά στο γήπεδο.

Ιδρώνει τη φανέλα, εξυπηρετεί το σχέδιο της ομάδας και πάντα βάζει το εγώ κάτω από το εμείς. Γόνος κτηνοτρόφων και γεωργών, άλλωστε, βοηθούσε συνεχώς τον πατέρα του και τη μητέρα του στις δουλειές για τα προς το ζην προτού πάρει το δρόμο από την Κεχρινιά Βάλτου για την Αθήνα. Γνωρίζει τι θα πει σκληρή δουλειά κι αυτή είναι που τον έφτασε σε αυτό το σημείο που βρίσκεται σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Γιώργος Μασούρας είναι (ο) Ολυμπιακός
Ο νέος ρόλος του Φορτούνη στο 4-3-3 του Μαρτίνς
Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς δεν θα ρισκάρει με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός: Ζητά ξένους διαιτητές στα ημιτελικά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ