OPINIONS

Ολυμπιακός: Το μη ακραίο σενάριο για τα άκρα

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Ολυμπιακός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου δεν αποκλείεται να έχει τρεις διαφορετικούς ακραίους στο ρόστερ, σε άμυνα και επιθετική γραμμή. Δεν είναι σίγουρο, αλλά όχι και ακραίο σενάριο. Γράφει ο Δημήτρης Σαμόλης.

Η σεζόν 2019-2020 δεν έχει ολοκληρωθεί. Από τον Μάρτιο έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν μείνει ημιτελείς. Στη Super League, βέβαια, σε αντίθεση με άλλα πρωταθλήματα, η κανονική περίοδος έχει ολοκληρωθεί, με τον Ολυμπιακό στο +14 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, μετά και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να διατηρήσει το -7 του Δικεφάλου για το θέμα της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για τους αγώνες των ομάδων. Τώρα θα διεξάγονταν οι δέκα αγωνιστικές των playoffs και οι επτά των play out. Ο Ολυμπιακός, επίσης, θα είχε δώσει τη ρεβάνς με τη Γουλβς και ενδεχομένως να είχε κατακτήσει πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης. Δεν θα μπαίναμε σε διαδικασία σκέψης και συζήτησης σχετικά με το πώς μπορεί να διαφοροποιηθεί το ρόστερ των "ερυθρόλευκων" τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτή η περίοδος παύσης, ωστόσο, αυτό το διάστημα κατά το οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή αγωνιστική υποχρέωση και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν εξασφαλίσει άδεια μέχρι τις 24 Απριλίου, μας δίνει αυτόν τον χρόνο. Να σκεφτούμε πόσο αλλαγμένο μπορεί να είναι το "ερυθρόλευκο" σύνολο, του οποίου επί της ουσίας τρεις παίκτες μένουν ελεύθεροι (Αβραάμ, Λάζαρος, Ομάρ) και άλλοι τρεις αγωνίζονται ως δανεικοί και με το τέλος των υποχρεώσεων γυρίζουν στις ομάδες που ανήκουν, εκτός κι αν καταβληθεί η οψιόν αγοράς που διατηρούν οι Πειραιώτες (Χασάν, Γκασπάρ, διαφορετική ιστορία ο Μορ).

ΟΙ ΤΡΕΙΣ... ΝΕΟΙ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ

Το κυριότερο... πρόβλημα εντοπίζεται στις θέσεις των ακραίων. Ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο σούπερ ακραίους μπακ, τον Ομάρ Ελαμπντελαουί και τον Κώστα Τσιμίκα. Το συμβόλαιο του Νορβηγού εκπνέει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία για ανανέωση. O 28χρονος αγωνίζεται στους "ερυθρόλευκους" από το 2014, έφτασε να γίνει αρχηγός του, έχει πει αρκετές φορές ότι θέλει να μείνει, αλλά το deal παραμένει στον... αέρα.

Ο Κώστας Τσιμίκας κάνει την καλύτερη χρονιά της σύντομης καριέρας του. Ο 23χρονος έχει ήδη πραγματοποιήσει φέτος 37 συμμετοχές, είναι σήμα κατατεθέν της φετινής ομάδας και έχει μπει στο μάτι κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης. Το συμβόλαιό του λήγει το 2022, αλλά γύρω από το όνομά του έχει στηθεί μεταγραφικό πάρτι και χορός εκατομμυρίων. Δεν είναι σίγουρο ότι θα αποχωρήσει, δεν το θέλει αυτό η ομάδα, αλλά και το σενάριο να πουληθεί συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα ενδεχόμενο να μην υπάρχει στο ρόστερ της σεζόν 2020-2021 οι δύο βασικοί ακραίοι αμυντικοί τούτης της αγωνιστικής περιόδου. Πάμε και στις θέσεις των εξτρέμ. Μετά την αποχώρηση του Ντανιέλ Ποντένσε, αποκτήθηκε ο Εμρέ Μορ, ο οποίος ουδέποτε κατάφερε να εκπληρώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν. Θα συνιστά ένα μικρό θαύμα να μείνει στο λιμάνι ο διεθνής Τούρκος, ο οποίος ανήκει στη Θέλτα.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ

Στην ομάδα υπάρχουν ήδη οι Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας και Λάζαρος, ενώ υπό προϋποθέσεις παίζει εκεί και ο Λοβέρα, ο οποίος βέβαια έχει αποδείξει ότι αποδίδει καλύτερα στη θέση "10" και όχι στα πλάγια της επιθετικής γραμμής. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θα κινηθεί για έναν εξτρέμ. Και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει έναν βασικό εξτρέμ, ώστε να αντικατασταθεί στο έπακρο το κενό που άφησε η πώληση του Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς.

Ένα κενό, βέβαια, που βραχυπρόθεσμα δεν φάνηκε ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα. Μακροπρόθεσμα τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά κι αυτό το γνωρίζουν στον Ολυμπιακό. Έτσι εξηγείται άλλωστε το γεγονός ότι έχουν ήδη προκύψει μεταγραφικά σενάρια με εξτρέμ, όπως ο Κέβιν Μπούα της Βασιλείας, αλλά και ο Ουίλσον Εντουάρντο της Μπράγκα.

Συνοπτικά: Ο Ολυμπιακός μπορεί τη νέα σεζόν να έχει τρεις διαφορετικούς βασικούς παίκτες στα πλάγια, σε άμυνα και επίθεση. Δεν είναι σίγουρο, αλλά όχι και σενάριο που μπορεί να αποκλειστεί. Προς το παρόν, διοίκηση και παίκτες περιμένουν να δουν με ποιο τρόπο θα τελειώσουν τη χρονιά, που στην παρούσα φάση κρίνεται 100% επιτυχημένη. Για τα υπόλοιπα υπάρχει καιρός, δίχως αυτό να σημαίνει ότι τώρα οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν μελετούν πώς θα "χτιστεί" το επόμενο ρόστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Η προπόνηση του Γκιλιέρμε εν μέσω κορονοϊού
Ολυμπιακός: Υπόθεση Μήτρογλου
Βαλμπουενά: "Έμενα στο σπίτι και έκλαιγα"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ