OPINIONS

"Γκρέμισε" ό,τι έχτισε και αδίκησε την προσπάθειά του!

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα, είχε συνέχεια ένα από τα δεύτερα χειρότερα και αντί για ενθουσιασμό και ψυχολογία, ο Ολυμπιακός εισέπραξε εκνευρισμό και απογοήτευση! Πως θα σταθεί πλέον ο Μεριά; Άργησε να παρέμβει (για μια ακόμη φορά) ο Μαρτίνς… Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Τι να πρωτογράψεις… Πως ο θρίαμβος έγινε συντριβή σε ένα μισάωρο; Ίσως και από μία φάση; Το σίγουρο είναι πως ο ένας στόπερ, αποχαιρέτησε… Δεν ξέρω πως θα σηκώσει κεφάλι μετά το χθεσινό ο Μεριά. Σε ένα λεωφορείο μπήκα μετά το τέλος του αγώνα, στο δρόμο για το ξενοδοχείο, πέφτω πάνω σε οπαδούς.

"Διονύση ποιος χορεύει καλύτερο ζεϊμπέκικο; Ο Μεριά ή εσύ;", ήταν η ατάκα του τύπου με το χιούμορ. Για τους άλλους, δεν μπορώ να τα αποτυπώσω εδώ. Ο Τυνήσιος έδωσε δικαίωμα με ένα λάθος που σε αυτό το επίπεδο… δεν υπάρχει. Ειδικά όταν θες να λες ότι είσαι παίκτης που στέκεσαι στο Champions League.

Και δεν ήταν το πρώτο του λάθος, έτσι; Στον πρώτο γύρο, έκανε πέναλτι στον Κέιν. Έβαλε μπροστά την Τότεναμ, χθες την έβαλε μέσα στο ματς και στην ανατροπή στη συνέχεια. Με τον Παναθηναϊκό κάνει πέναλτι. Με τον Ερυθρό Αστέρα, άλλα δώρα και μοιραίος στη χαμένη ευκαιρία και να γίνει το 1-2. Τι να πιάσουμε τώρα, αφιέρωμα θα κάνουμε. Ο Μεριά μπήκε στο… κάδρο και δεν ξέρω πως θα βγει. Πέρσι, είχαμε τον Γιάγκος Βούκοβιτς να γίνει ο στόχος. Φέτος, μετά από αυτό το "τσαφ" στο Λονδίνο, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα σηκώσει κεφάλι ο Μεριά. Πως μπορεί να γίνει αυτό και πως θα καταφέρει ο προπονητής να τον στηρίξει. Περισσότερο στη… σέντρα τον έβγαλε και ο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου, παρά τον κάλυψε. Προφανώς γιατί και ο ίδιος ήταν απογοητευμένος…

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΑΙ

Κλείνοντας τη μετάδοση για το πρώτο ημίχρονο και με το 1-2 σκορ, έλεγα πως το επόμενο στοίχημα για τον Ολυμπιακό θα ήταν να μπει στο δεύτερο και να μην δείξει επηρεασμένος από το λάθος του Μεριά και το γκολ του Ντέλε Άλι. Μάταια… Ο Ολυμπιακός ένα φάουλ είχε που δεν μπόρεσε να βάλει το πόδι του ο Ελ Αραμπί και στο 50’ το ματς είχε έρθει στα ίσα. Το θέμα, όμως, όταν θες να κάνεις το παραπάνω βήμα, είναι να μην επηρεάζεσαι. Ο Ολυμπιακός αυτό δεν το κατάφερε και μοιραία, έγινε ο σάκος του μποξ για το υπόλοιπο του ματς.

Βέβαια, ο τρόπος με τον οποίο έρχεται το γκολ, δεν… υπάρχει. Ο διαιτητής θεωρεί πως δεν υπάρχει φάουλ πάνω στον Τσιμίκα. Το ball boy δίνει την μπάλα γρήγορα στον Οριέ. Βέβαια, ο δεξιός μπακ της Τότεναμ, πατάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο εκτελώντας το πλάγιο άουτ! Έγιναν, όμως, όλα τόσο γρήγορα, που οι περισσότεροι έμειναν να διαμαρτύρονται για το φάουλ και όχι για το αράουτ. Και είχες τον Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου να δίνει show για τον πιτσιρικά που έδωσε γρήγορα την μπάλα. Αν βρείτε στη φάση τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού και τι κάνουν, όμως, αφήστε το καλύτερα.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο τρόπος που μπήκε η ομάδα στο γήπεδο ήταν εξαιρετικός. Από τα καλύτερα ματς του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό το πρώτο ημίχρονο, άντε λίγα λεπτά πιο… πίσω. Γιατί θεωρώ ότι ο Μουρίνιο με την είσοδο του Έρικσεν αντί του Ντάιερ, κερδίζει στη σκακιέρα των προπονητών, κάτι που φάνηκε μετά στο ματς. Βέβαια, είχε την ανάγκη να το κάνει, να αλλάξει κάτι στο 0-2 του Ολυμπιακού. Στο 61’, όμως, κάνει και τη δεύτερη κίνησή του, βάζοντας τον Σισοκό αντί του Μόουρα.

Ρισκάρει, "φορτώνει" την πλευρά του Τσιμίκα που λίγο αργότερα χρεώνεται και με κίτρινη κάρτα. Ο Μαρτίνς περιμένει. Κι εκεί, γράφει τη μοίρα του. Δεν μπορείς να υποτιμάς τόσο τον αντίπαλο. Γιατί αυτό κάνεις. Βλέπεις τι σου έρχεται. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν ενέργεια, φαίνεται από τις κινήσεις τους με την μπάλα, αλλά και χωρίς αυτή. Αντί να φρεσκάρει την ομάδα, περίμενε, περίμενε, παρότι ο Βαλμπουενά ανέμενε. Ήρθε το 3-2 και… καλό ταξίδι. Καμία παρεμβατικότητα δεν είχε στο ματς ο Μαρτίνς και ματς που από 0-2 έρχεται 4-2, δεν σε αφήνει αμέτοχο στη βραδιά.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Ρεαλιστής θα είμαι, έστω και αν δεν αρέσει σε κάποιους. Ο Ολυμπιακός έκανε όντως φοβερό πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο, όμως, τι ήταν; Δεν ήταν από τα χειρότερά του στην Ευρώπη; Με τον Ερυθρό Αστέρα, ματς από 0-1 σου γυρίζει 3-1. Είχες την αποβολή του Μπενζιά. Με την Τότεναμ, από 0-2 σε 4-2. Χωρίς αποβολή… Το νόμισμα έχει δύο πλευρές και αυτή του δευτέρου ημιχρόνου, κάτι δείχνει… Ναι, απέναντι είναι η Τότεναμ.

Μήπως δεν έκανε λάθη; Δεν σου έδωσε τα δικαιώματα; Στο ματς με την Μπάγερν, τόνισα ότι καλά έκανε και πήγε έτσι. Σε… πνίγει η Μπάγερν, είδατε τον Ερυθρό Αστέρα τι έπαθε μέσα στο Βελιγράδι. Ή και η Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο από τους Γερμανούς. Εδώ, όμως, δεν είχες απέναντι ομάδα με τρελή κυκλοφορία της μπάλας, που σου έβγαζε… τριάντα τελικές. Κατάφερε, όμως, μέσα σε 31 λεπτά ουσιαστικά, να σου βάλει τέσσερα γκολ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει τυχαία. Και όταν κάνεις τέτοια λάθη και μηδέν αντίδραση από τον πάγκο, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο…

ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ "ΣΥΝΕΧΙΣΕ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ";

Όπως πήγε το ματς, αντί ο Ολυμπιακός να πάρει ψυχολογία ενόψει του ΠΑΟΚ, επιστρέφει με επιπρόσθετο εκνευρισμό και απογοήτευση. Για το ματς της Κυριακής, είμαι αισιόδοξος. Εννοώ ότι οι παίκτες θα κάνουν θεωρώ το αυτονόητο και θα πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη. Πιστεύω πως είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ και θα το δείξει. Τώρα αν… χορέψει ζεϊμπέκικο άλλος, τι να… πω! Από εκεί και πέρα, όμως, επειδή διαβάζω κι εγώ διάφορα για το θέμα του Μαρτίνς.

Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να χάσει και να του πουν από την ομάδα, "συνέχισε, δεν πειράζει"; Σοβαροί να είμαστε… Θα έχει χάσει τρία ματς από τον ΠΑΟΚ και θα σταθεί στον πάγκο του Ολυμπιακού για να γυρίσει το κλίμα στον δεύτερο γύρο και να πάρει πρωτάθλημα; Ελάτε τώρα, προσγειωθείτε και αποφασίστε, όπως κάποια στιγμή θα αποφασίσει και η διοίκηση. Η στήριξη στον Μαρτίνς υπάρχει γιατί τον πιστεύετε και γουστάρετε ή γιατί βαρεθήκατε να αλλάζει προπονητές ο Ολυμπιακός; Με το χέρι στην καρδιά απαντήστε στον εαυτό σας και την ξανακάνουμε την κουβέντα όταν έρθει η ώρα…

ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρα πιεσμένος. Φάνηκε και στις δύο συνεντεύξεις του, τόσο πριν το ματς, όσο και μετά. Πριν, έκανε απολογισμό για το τι έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός και πως είναι μέσα σε όλους του τους στόχους. Μετά, δεν κάλυψε τον Μεριά γιατί εισέπραξε το κλίμα και έδειξε εκνευρισμό όταν ρωτήθηκε για τη μη παρεμβατικότητά του στο ματς, σε σύγκριση με τον Μουρίνιο. Μετά τόνισε χαρακτηριστικά πως θα συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη για να προσφέρει βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά γνώριζε πολύ καλά πόσο κακό έκανε αυτή η ανατροπή. Με τον τρόπο που έγινε…

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ

Άντε και παίρνει ο Ολυμπιακός το ματς της Κυριακής. Τελειώνει κάτι; Όχι φυσικά. Γιατί για να δει κάτι και ο κόσμος, θα πρέπει η ομάδα να αλλάξει πρόσωπο στα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Να πάρεις τον ΠΑΟΚ, αν δεν περάσεις από Αγρίνιο, Τρίπολη και Βόλο, πάλι στα ίδια θα είσαι. Κι αυτό που δεν χωνεύει ο κόσμος, είναι την προσπάθεια που είδε στο πρώτο μέρος στο Λονδίνο, γιατί δεν την βλέπει στο πρωτάθλημα. Γιατί άραγε;

ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ!

Απίστευτοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Έχουν τον καημό τους, την πικρία τους από το πως εξελίχθηκε στο ματς, εκεί, στις θέσεις τους, να φωνάζουν για την αγαπημένη τους ομάδα. Κάνουν χιλιόμετρα, πληρώνουν αεροπορικά, διαμονή, εισιτήριο αγώνα, είναι δίπλα στην ομάδα. Θα είναι και την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Ρεσιτάλ έδωσαν στο Λονδίνο και για την εξαιρετική συμπεριφορά τους. Κάτι τους χρωστάει η ομάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άσε με να κάνω λάθος

Control - alt - delete

Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2: Σε κακή Μεριά

Μαρτίνς: "Κάναμε ανεπίτρεπτο λάθος, ακολούθησε το λάθος του διαιτητή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ