OPINIONS

Η δουλειά κέρδισε το Netflix στην καραντίνα

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα περιθώρια βελτίωσης, το προβάδισμα του Καμαρά και οι τρεις νίκες που δίνουν νταμπλ. Υπάρχει εξήγηση για την εικόνα του Ολυμπιακού στα playoffs και το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Μετά τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση και του Άρη (3-1), έκανε το "δύο στα δύο" στα playoffs και μετρά αντίστροφα για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Πιο εύκολα από ότι πολλοί περίμεναν, αλλά…

Όσοι παρακολουθείτε το ρεπορτάζ καθημερινά, εδώ στο SPORT24, θα πρέπει να περιμένατε και αυτή την καλή εικόνα από τον Ολυμπιακό. Ακόμη και στο διάστημα της καραντίνας, είχαμε σταθεί στον τρόπο δουλειάς των "ερυθρολεύκων". Κι όπως φαίνεται, εδώ γίνεται η διαφορά. Κατά γενική ομολογία, ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει καλά μετά την καραντίνα. Βλέπεις τους ποδοσφαιριστές του να έχουν ενέργεια. Να δείχνουν σε καλή κατάσταση, να βγάζουν μια αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο.

Ουκ ολίγες φορές, είχαμε σταθεί στο πως προσέγγισε ο σύλλογος την καραντίνα. Δεν ρίσκαρε. Η εντολή ήταν να μείνουν οι παίκτες στα σπίτια τους, ήταν δίπλα σε όποια τους επιθυμία. Υπήρχε, όμως και ένα πρόγραμμα που είχε μοιραστεί ανάλογα και με τις συνθήκες που μπορούσε κάποιος να δουλέψει. Το τεχνικό τιμ με τους γυμναστές, αλλά και τον γιατρό, είχαν πλήρη εικόνα για τον τρόπο δουλειάς. Και όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής έστω και ανά γκρουπ, η προσέγγιση ήταν επαγγελματική.

Ανέβαινε ο ρυθμός, έγινε κάτι σαν μίνι προετοιμασία και η ομάδα με την επιστροφή στη δράση, δείχνει πως δούλεψε. Δεν έμειναν σπίτι για να βλέπουν NETFLIX. Η δουλειά αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο γήπεδο. Η γνώμη των αντιπάλων, ακόμη και αν δεν την εκφράζουν δημοσίως, λέει πολλά. Άριστη προσέγγιση και καθοδήγηση και ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα…

ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Αν νομίζει κανείς πως ο Μαρτίνς είναι 100% ευχαριστημένος από την ως τώρα εικόνα της ομάδας του, θα γελαστεί. Παραδέχεται πως ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλή κατάσταση. Είπε, όμως, μια αλήθεια στις δηλώσεις του. " Δεν είμαστε όπως ήμασταν πριν τη διακοπή…", τόνισε ο Πορτογάλος κόουτς και φυσικά εδώ, εννοεί το θέμα του ρυθμού. Το αναλύσαμε και σε σχετικό κείμενο την Κυριακή, γι’ αυτό πορεύεται με την ομάδα που βγήκε μπροστά στα δύσκολα. Θέλει να δώσει ρυθμό στους παίκτες του, έτσι άλλαξε μόνο τον Σεμέδο με τον Σισέ. Οι άλλοι δέκα ήταν από την πρεμιέρα της Τούμπας και μην απορήσετε αν κόντρα στον Παναθηναϊκό, τους ξαναδείτε… Έχει το σκεπτικό του ο Μαρτίνς που θέλει να δει τον Ολυμπιακό ακόμη καλύτερο στη συνέχεια.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΚΑΜΑΡΑ…

Ρεαλιστικά, όταν βάζεις δύο γκολ και κάνεις μια ασίστ, δεν μπορείς να μην είσαι ο MVP της αναμέτρησης. Ο Μαντί Καμαρά, έκανε ματς που το βλέπουν οι σκάουτ και σου λένε, "ωπ, τι έχουμε εδώ;". Χαφ να ανεβαίνει τόσο ψηλά, να πιέζει, να αναγκάζει τους αντιπάλους σε λάθη, να σκοράρει, να κάνει ασίστ, τι άλλο να κάνει. Σε ματς playoffs, με καλή ομάδα απέναντι.

Και εδώ, προκύπτει ένα ζήτημα. Ο τρόπος που ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Καμαρά, μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια. Κι αυτή τη στιγμή, είναι πιθανότερο να ξαναδούμε πάλι τον Καμαρά εκεί, παρά τον Φορτούνη στο αρχικό σχήμα. Τουλάχιστον έτσι δείχνει να το αντιμετωπίζει ο Μαρτίνς, όπως έχει διαπιστώσει και μέσω των προπονήσεων.

Ξεχωριστά και τα λόγια ενός αντιπάλου. Ο Γιώργος Δώνης, αναφέρθηκε στο Mega στον Καμαρά. Και έδειξε, έχοντας παίξει στην Αγγλία, πως εκεί μπορεί να πιάσει. Φυσικά και δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει. Απλά ο Καμαρά με τέτοια ματς, μπορεί να αλλάξει εύκολα την ατζέντα των παικτών που θα φέρουν προτάσεις. Κάνεις άλλα δύο τέτοια παιχνίδια στη συνέχεια, πως να μην έρθει πρόταση μετά; Δεν γίνεται…

ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ… ΝΤΑΜΠΛ

Για τον Ολυμπιακό, αρχίζει ένα διάστημα με ματς "φωτιά". Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στη σειρά. Με τρεις νίκες, ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του νταμπλ. Πλέον είναι στο +17 από τη δεύτερη ΑΕΚ, άφησε τον ΠΑΟΚ στο -19. Αν νικήσει τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θα έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, την τέταρτη (από τις δέκα) αγωνιστικές των playoffs!

Και ενδιάμεσα, με νίκη επί του ΠΑΟΚ (το 3-2 οδηγεί στην παράταση, 4-3 τον αποκλείει), θα έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Καταλαβαίνετε έτσι, γιατί ο Μαρτίνς δεν πρόκειται να πειραματιστεί στα επόμενα ματς. Παίζει πολλά. Για να ακριβολογώ, σχεδόν όλη τη χρονιά στην Ελλάδα! Η αναμέτρηση με τους Γουλβς άλλωστε, θα πάει στο τέλος της χρονιάς με την τροπή που πήραν τα πράγματα και εν αναμονή των αποφάσεων της UEFA.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ

Ο Ολυμπιακός είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, δουλεύει σε άλλο επίπεδο. Το πιο εύκολο χθες, ήταν να… αραδιάσει μια φανέλα του χορηγού στην εξέδρα, δύο σημαίες στο πέταλο και "όλα καλά". Στην επιστροφή του στη δράση, όμως, τα στελέχη του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Έτσι, στις θύρες απέναντι από τα επίσημα, τοποθετήθηκε… κόσμος μέσω ενός πανό πολλών μέτρων, ενώ υπήρχε και ο ήχος συνθημάτων από τα μεγάφωνα που έδινε το στίγμα του στην ήδη… περίεργη ατμόσφαιρα. Ποιος θα μας το έλεγε άλλωστε, πως κάποια στιγμή θα μας τσέκαραν με θερμόμετρο για να μπούμε στο γήπεδο, θα φορούσαμε μάσκα, δεν θα γίνονταν δηλώσεις στη μικτή ζώνη… Ο Ολυμπιακός πάντως, έδωσε μια άλλη εικόνα στο γήπεδό του και ήταν κάτι που προξένησε εντύπωση και στους ποδοσφαιριστές. Μια κίνηση που δείχνει πως τίποτα φέτος δεν ήρθε τυχαία, όταν μετράει η κάθε λεπτομέρεια…

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Είδα διάφορα σχόλια για την εικόνα του Φορτούνη. Να μπεις σε ματς που έχει γίνει 3-0 και η ομάδα σου… κατεβάζει ρυθμό, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Το γεγονός ότι από τις αλλαγές, ο Καφού είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα, λέει πολλά από μόνο του. Κέρδισε το πέναλτι, αστόχησε ο ίδιος. Και δεν είναι τυχαίο πως δεν έδειχνε αποφασισμένος. Φαίνεται να μην έχει την ψυχολογία με το μέρος του αυτό το διάστημα. Δεν είναι εύκολο.

Από πρωταγωνιστής σε αυτή την ομάδα, έχει βρεθεί στον πάγκο. Μετά τον τραυματισμό του, κάνει την προσπάθεια να επιστρέψει, αλλά ο χρόνος και τα ματς δεν είναι σύμμαχοι για να διεκδικήσει άμεσα φανέλα βασικού. Κι εδώ, είναι αυτό που πρέπει να παλέψει. Το ψυχολογικό θέμα, μέσα του. Ο ίδιος ξέρει. Την μπάλα δεν την ξεχνάς άλλωστε… Η ψυχολογία, όμως, ο τρόπος που βάζεις το μυαλό σου, παίζουν μεγάλο ρόλο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Άρης 3-1: "Καθάρισε" σε έντεκα λεπτά
Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη
Γαζέλα από Γουινέα
Το παράπονο του Μαρτίνς μετά το Ολυμπιακός - Άρης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ