OPINIONS

Με σπασμένα φρένα!

Με σπασμένα φρένα!

Ο Ολυμπιακός, ασταμάτητος, πρώτος και αήττητος, πλησιάζει στο 45ο του πρωτάθλημα γιατί είναι η καλύτερη ομάδα! Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Καλή Σαρακοστή θα κάνει ο Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν. Η 26η αγωνιστική μπορεί να έδειχνε τυπική διαδικασία για τους δύο πρώτους της βαθμολογίας, αλλά μόνο οι κουρασμένοι ερυθρόλευκοι έκαναν το χρέος τους απέναντι στον Παναιτωλικό και εκμεταλλεύτηκαν το δώρο από την Ξάνθη και το 1-1 με τον ΠΑΟΚ.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε. Ο Ολυμπιακός, πρώτος και αήττητος. Πρώτος με διαφορά επτά βαθμών, με καλύτερη επίθεση και με καλύτερη άμυνα. Όλοι αρχίζουν να παραδέχονται πλέον, πως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΦΟΒΟΤΑΝ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ

Πολλοί παραξενεύτηκαν με την εντεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Που ουσιαστικά, επτά από τους έντεκα παίκτες είχαν παίξει το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο με την Άρσεναλ ως βασικοί. Και που δύο είχαν μπει αλλαγή. Είναι ξεκάθαρο πως ο Πορτογάλος το ματς το φοβόταν. Είδε την ομάδα του να χτίζει διαφορά πέντε βαθμών με τη νίκη στην Τούμπα. Δεν ήθελε καν να σκεφτεί άλλα ρίσκα. Και η αποστολή που είχε ανακοινώσει το Σάββατο σε αυτό παρέπεμπε. Πως θα εμπιστευθεί και πάλι παίκτες που ξέρει, παίκτες που στα δύσκολα βγήκαν μπροστά. Σαφέστατα και γνώριζε πως υπήρχε κούραση, αλλά δεν φοβόταν αυτή. Το ματς υπολόγιζε και ήθελε να κλείσει με το +5. Άλλο αν στο τέλος της βραδιάς η βαθμολογία τον βρήκε στο +7…

ΠΑΛΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΑΤΙΕ

Ολυμπιακός χωρίς Βαλμπουενά φέτος δεν γίνεται. Ο τύπος έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ομάδα και έχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Τον ξεκούραζε ο Μαρτίνς, πίστευε πως μπορεί να μη χρειαστεί, αλλά βλέποντας τις δυσκολίες και στη δημιουργία φάσεων, τον φώναξε. Και τι έγινε; Μπήκε ο Ματιέ και έκανε αυτό που ξέρει εξαιρετικά. Απελευθερώθηκε στη φάση, έκανε τη σέντρα, ο Μασούρας αυτή τη φορά το 1-0. Άλλη μια ασίστ στο τέλος του αγώνα, έφτιαξε τον Μπουχαλάκη αυτή τη φορά και κάπως έτσι, έβαλε τη δική του σφραγίδα. Το έχω επαναλάβει και έχει τεράστια σημασία. Να είναι καλά ο Βαλμπουενά να "καθαρίζει". Οδηγεί τον Ολυμπιακό στο 45ο του πρωτάθλημα. Ένας απόλυτος επαγγελματίας…

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ… ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ειδικά όταν δουλεύεις με το κεφάλι κάτω. Όταν δεν επηρεάζεσαι. Γιατί εκτιμώ πως αν Μπουχαλάκης και Μασούρας άκουγαν τη γκρίνια της εξέδρας πολλές φορές, θα είχαν ζητήσει… δελτίο και θα είχαν πάει σε άλλη ομάδα. Γι’ αυτό, όμως, φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μπορούν, το διαχειρίζονται, δείχνουν μέσα στο γήπεδο τι μπορούν να δώσουν. Το σίγουρο είναι πως δεν κοροϊδεύουν. Δίνουν ό,τι έχουν. Χθες, σκόραραν και οι δύο. Η δικαίωση των… αδικημένων (από μερίδα του κόσμου) θα μπορούσε να πει κανείς. Έτσι είναι η μπάλα όμως. Η αλήθεια είναι πως ο Μασούρας μόλις πήρε κάποιες ανάσες, έδειξε να ξεμπλοκάρει. Θυμίζω πως είχε προηγηθεί μια ματσάρα που έκανε στο Λονδίνο, ως αλλαγή μάλιστα. Είχε δοκάρι, έφτιαξε το γκολ της πρόκρισης, έδωσε πολλά. Για τον Μπουχαλάκη, το να παίζει με τόσους προπονητές, προφανώς και κάτι σημαίνει πλέον. Πως κάτι κάνει καλά.

ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν έχει αποβληθεί ο Μουνιέ για το χτύπημά του στον Σα. Πηγαίνει ξεκάθαρα στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ο οποίος είχε Άγιο μαζί του. 1000%. Πάγωσαν όλοι βλέποντας τον Πορτογάλο πορτιέρο κάτω να αιμορραγεί. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την απόφαση του διαιτητή Τσαγκαράκη και του VARίστα Σέζου. Βλέπει τόση ώρα τη φάση ο τελευταίος, διαιτητής από το Κιλκίς. Ειλικρινά, δεν μπορεί να πει στον Τσαγκαράκη να πάει να δει τη φάση και να πετάξει εκτός τον παίκτη του Παναιτωλικού; Και αυτό το παλικάρι τώρα, μπορεί να ξαναμπεί στην αίθουσα με το μόνιτορ και να αποφασίσει; Να βοηθήσει διαιτητή; Αυτοί πάνε σπίτια τους κανονικά και δικαιώνεται απόλυτα ο Ολυμπιακός που θέλει ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς των playoffs. Οι Έλληνες διαιτητές με ελάχιστες εξαιρέσεις (σε ματς, όχι ως γενική παρουσία), απέδειξαν γιατί οι περισσότερες ομάδες δεν τους θέλουν. Κι αυτό, γίνεται με την ανοχή της ΚΕΔ, πολύ απλά γιατί γνώριζαν πως δεν υπήρχε τιμωρία σε περίπτωση κακής τους απόδοσης.

Για το γκολ του Ελ Αραμπί που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, φαίνεται απλή λεπτομέρεια μπροστά στο χτύπημα στον Σα. Βάλτε το σε σεμινάρια ξένων διαιτητών να ψηφίσουν εκατό ρέφερι. Αν βρεθεί ένας να πει "κίτρινη είναι", σηκώνω τα χέρια ψηλά!

ΧΑΜΗΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ

Ο κόσμος φώναζε "άντε γεια, άντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά" και η αλήθεια είναι πως το 45o το θέλει πολύ. Στην ομάδα πάντως, δεν παρεκκλίνουν των θέσεών τους. Φάνηκε και από τις δηλώσεις του Μαρτίνς, η μπάλα θα μείνει… κάτω. Υπάρχουν δέκα ματς στα playoffs, σε δύσκολες έδρες, ματς άλλου επιπέδου. Εκεί που όλοι θα έχουν τον λόγο τους. Ναι, ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει καλά και περισσότερο στο να συμβιβάζεται με το ότι ο Ολυμπιακός αργά ή γρήγορα θα είναι πρωταθλητής δείχνει. Δεν έχει την περσινή στόφα, το πάθος, τη θέληση. Προφανώς και έχει τα προβλήματά του, αλλά στον Ολυμπιακό δεν… τσιμπάνε.

Ο Μαρτίνς άλλωστε, την Τρίτη θα κληθεί να αποφασίσει για την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτή, θα δείξει και πάλι πολλά για τις προθέσεις του. Υπήρχε μια αίσθηση πως μπορεί να πάει σε αλλαγές, αλλά βλέπει μπροστά του μια ιστορική ευκαιρία. Πέρσι, άκουσε πολλά για τον ΠΑΟΚ. Σκέφτεστε να τον κερδίσει στην Τούμπα, να μην έχει χάσει (στο πρωτάθλημα) στο Καραϊσκάκη και να τον αφήσει και εκτός Κυπέλλου; Μεγάλη η πρόκληση. Όπως και για τους παίκτες φυσικά…

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Ο Μαρτίνς, ήθελε σίγουρα να μπει και ένα τέλος στο θέμα του Φορτούνη. Όπως φάνηκε, δεν ήταν τόσο προς αυτόν. Αυτό που τον ενδιέφερε, ήταν να ζητήσει συγνώμη ο Φορτούνης από τους συμπαίκτες του. Αυτό τον έκαιγε τον Πορτογάλο προπονητή και έτσι και έγινε. Θα φανεί πλέον πώς θα τον διαχειριστεί στη συνέχεια. Με τα ματς να είναι δύσκολα για τα καλά. Ο Φορτούνης έδειχνε να βρίσκει ρυθμό, έμεινε εκτός από Τούμπα και ΠΑΟΚ, Λονδίνο και Άρσεναλ και Καραϊσκάκη με Παναιτωλικό. Τρία συνεχόμενα ματς. Μένει να δούμε πως το έχει πλέον στο μυαλό του ο Μαρτίνς, τι θα του δείξει… Η λογική λέει ότι θα είναι στην αποστολή για την Τούμπα.

ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΓΟΥΛΒΣ

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από την ομάδα των Γουλβς, την προσεχή αντίπαλο στο Europa League. Ουσιαστικά, επιβεβαίωσαν τις αρχικές τους εκτιμήσεις, πως πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, με ποιότητα και ταχύτητα στο παιχνίδι της. Σίγουρα η ανάλυση θα γίνει τις επόμενες ημέρες, άλλωστε υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή. Η αίσθηση που υπάρχει πάντως στους παίκτες, το συμπέρασμα, είναι πως πρόκειται για καλύτερη ομάδα από την Άρσεναλ, σε καλύτερη κατάσταση…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ