OPINIONS

Νεύρα, απογοήτευση κι η επόμενη ημέρα

Νεύρα, απογοήτευση κι η επόμενη ημέρα

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το Βελιγράδι λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα και ψάχνει την ηρεμία του μέσω του πρωταθλήματος. Ο Διονύσης Βερβελές γράφει το τρίτο ημίχρονο από το «Ράικο Μίτιτς» και όσα δεν έδειξαν οι κάμερες…

Η ήττα με ανατροπή από τον Ερυθρό Αστέρα όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε νεύρα και απογοήτευση στις τάξεις των «ερυθρολεύκων». Ο Πέδρο Μαρτίνς, πήρε τις αποφάσεις του για αλλαγές στην ενδεκάδα, η ομάδα δεν είχε απειληθεί ουσιαστικά μέχρι την αποβολή του Μπενζιά κι εκεί είναι που στάθηκαν πολλοί.

Έξαλλοι άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, για την αποβολή του Αλγερινού. Το παράπονό του το εξέφρασε και ο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και των ποδοσφαιριστών. Ο Βασίλης Τοροσίδης, ένας από αυτούς, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του Βαλμπουενά. Έφυγε από εκεί που έκανε προθέρμανση, για να διαμαρτυρηθεί στον τέταρτο διαιτητή για την απόφαση του Γάλλου Μπαστιέν…

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ

Αυτή τη στιγμή, προέχει η ηρεμία της ομάδας. Το τι δεν πήγε καλά στο αγωνιστικό κομμάτι, θα αναλυθεί τις επόμενες ημέρες και πριν το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι αποφάσεις που μπορεί στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα της χρονιάς να κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση. Το κλίμα μετά το 3-1, ήταν βαρύ.

Πως να μην είναι. Στο τέλος του ημιχρόνου έκανες σενάρια για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο και τώρα αναρωτιέσαι αν θα προλάβεις να διεκδικήσεις την τρίτη που σου εξασφαλίζει θέση στους «32» του Europa League.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Τελειώνουν ματς δυνατά στο Καραϊσκάκη και οι παίκτες πηγαίνουν μπροστά από τη Θύρα 7. Πανηγυρισμοί και «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό». Τελειώνει αυτό στο Βελιγράδι και έβλεπες τον παίκτη που δεν έπαιξε λεπτό, τον Ματιέ Βαλμπουενά, να καλεί τους άλλους που έφευγαν για αποδυτήρια, ώστε να πάνε και να χαιρετήσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Τους 3.000 που βρέθηκαν στο «Ράικο Μίτιτς» για να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα. Ναι, μπορεί να υπήρχαν νεύρα για το αποτέλεσμα, για τον διαιτητή, για την κακή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά…

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΣΙΜΙΚΑ

Ο Κώστας Τσιμίκας, προς το τέλος του ματς, δέχθηκε μια κλωτσιά από τον Μάρκο Μάριν. Με το ζόρι πήγε στα αποδυτήρια, καθώς δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του. Ο Βαλμπουενά «τρελάθηκε» στην κλωτσιά αυτή και έκανε έντονα παράπονα στον Μάριν, που προσπαθούσε να πείσει πως δεν έκανε τίποτα! Το θέμα είναι ότι ο Τσιμίκας πονούσε και κατά την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στην Αθήνα και θα χρειαστεί να δει το πόδι του ο γιατρός αύριο και μεθαύριο, ώστε να δουν το πρόβλημα.

Η πρώτη αίσθηση έδειχνε πως ο Τσιμίκας θα χάσει προπονήσεις, κάτι που σημαίνει πως φαβορί για να παίξει ως αριστερός μπακ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ο Λεονάρντο Κούτρης.

ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ

Στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Βαλμπουενά, τον Ποντένσε, τον Γκιγιέρμε και τον Ελαμπντελαουί. Ο Ομάρ και ο Ποντένσε, μπήκαν αλλαγή. Οι άλλοι δύο, έμειναν να κάνουν προθέρμανση για ένα ημίχρονο. Είναι δεδομένο πως ο Μαρτίνς θα τους επαναφέρει όλους στο αρχικό σχήμα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Είναι ξεκούραστοι και χρειάζονται σε μια τόσο δύσκολη έδρα, όπου ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βάλει τους δικούς του όρους και να πάρει το τρίποντο, ώστε να μη ρισκάρει με την πρωτιά στη βαθμολογία.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Είχαν περάσει λίγα λεπτά από το τέλος του αγώνα στο Βελιγράδι και ο Μαρτίνς σε δύο πράγματα στάθηκε. Το ένα, η απόφαση του Γάλλου διαιτητή να αποβάλει τον Μπενζιά. Το δεύτερο, η ατάκα του "πρώτος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα". Δεν την είπε τυχαία. Και δεδομένα, θέλησε έτσι να καλύψει και την απόφασή του να ρισκάρει τόσο πολύ με την εντεκάδα. Μια απόφαση που στο πρώτο ημίχρονο δεν σήκωνε πολλή κουβέντα, αλλά μετά τα όσα έγιναν στο δεύτερο, έφεραν το σχετικό ντόρο.

Όλοι ζουν για το πρωτάθλημα, το θέμα είναι να μπορέσει η ομάδα να το αποδείξει μέσα στα γήπεδα κάθε εβδομάδα. Σε μια χρονιά πάντως, που ο πρωταθλητής για πρώτη φορά θα κριθεί στα πλέι οφ.

"ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΡΤΑ…"

Με… κατεβασμένο το κεφάλι ήταν ο Μπενζιά μετά το τέλος του ματς. Δεν μπορούσε να κρύψει τη στεναχώρια του. Πήρε την ευκαιρία να είναι σε ματς του Champions League βασικός, αλλά με την αποβολή του, έγινε ο μοιραίος. Ο Αλγερινός μέσος ωστόσο, αυτό που έλεγε στα αποδυτήρια, ήταν πως δεν έκανε τέτοιο φάουλ που να δικαιολογούσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Θεωρούσε πως δεν υπήρχε παράβαση για κάρτα και ρωτούσε όσους είχαν δει και σε βίντεο τη φάση. Για να εισπράξει την εκτίμησή του, πως η απόφαση του Μπαστιέν, ήταν υπερβολικά αυστηρή.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Τα δύο γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στο 87’ και στο 90’, δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Δύο κόρνερ και κεφαλιές αμαρκάριστες. Να βλέπεις τους στόπερ σου να μη σηκώνονται για κεφαλιά, λες και η μπάλα θα έφευγε μόνη της από την περιοχή. Χτύπησαν οι γηπεδούχοι με δύο εκτελέσεις στον Σα και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

Ένα σκορ που δεν έπρεπε να ανοίξει, γιατί στο τέλος μπορεί να μετρήσει η διαφορά τερμάτων. Δεν μπορούσαν πάντως να εξηγήσουν αυτό που έβλεπαν στο τεχνικό τιμ και θα αναζητήσουν τη δικαιολογία των παικτών. Εύκολα λάθη, που έδωσαν δικαιώματα στον Ερυθρό Αστέρα να πιστέψει στη ανατροπή του σκορ και τελικά να την πραγματοποιήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ

Ο Μαρτίνς στο ματς με τη Λαμία, προτίμησε τον Μπα από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Σισέ παραμένει ασθενής και θα χρειαστεί χρόνο. Με αυτό το δεδομένο, ο Ολυμπιακός στο κέντρο της άμυνας υπολογίζει τον Σεμέδο και τον Μεριά. Ο Τυνήσιος στόπερ, δεν δείχνει σε καλό… φεγγάρι. Έκανε ένα πέναλτι με την Τότεναμ, έκανε δεύτερο με τον Παναθηναϊκό και στο Βελιγράδι, ήταν πάλι μοιραίος.

Λάθος εκτίμηση και απομάκρυνση στο 1-1, μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 86’ και καμία αντίδραση (όπως και ο Σεμέδο) στα δύο κόρνερ που έφεραν το 3-1 στο τέλος. Με τον Μπα εκτός λίστας, ο Μαρτίνς δείχνει εγκλωβισμένος και δεν μπορεί να οδηγηθεί σε άλλη λύση. Εκτός και αν δούμε την έκπληξη και προχωρήσει με τον Αβραάμ. Ενδιαφέρον έχει ποιους θα χρησιμοποιήσει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, με τον Ιντέγε να είναι μαχητικός και να απειλεί…

Ο… ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝ

Η εικόνα του Μάρκο Μάριν, προξένησε εντύπωση σε αρκετούς. Ο αρχηγός του Ερυθρού Αστέρα, έδειχνε να το έχει πάρει προσωπικά. Βλέπετε, ενώ είχε συμβόλαιο, ο Ολυμπιακός τού ζήτησε να προχωρήσει στη λύση του. Κι αυτό, τον έκανε να θέλει να πάρει την… εκδίκησή του, το βράδυ της Τρίτης στο Βελιγράδι. Με γκρίνια στο διαιτητή σε αρκετές φάσεις, που έπιασε τόπο.

Ακόμη και στη φάση που εξέτασε ο Μπαστιέν για πέναλτι και χέρι (που δεν έγινε ποτέ) του Τσιμίκα, φώναζε πως είναι πέναλτι! Όταν δε, διαμορφώθηκε το 3-1, ένα με την εξέδρα. Κι αν κάποια έχουν την εξήγησή τους, στον Ολυμπιακό δεν μπορούσαν να πιστέψουν την ενέργειά του με το αντικανονικό μαρκάρισμα στον Τσιμίκα στο τέλος του ματς. Λες και έψαχνε κάτι…

ΑΛΛΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΑΛΛΟ Η ΝΙΚΗ

Με τους τίτλους του τέλους να πέφτουν στο Βελιγράδι, ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έκρυβε την απογοήτευσή του. Έψαχνε να δει τι φταίει, τη μεταμόρφωση της ομάδας από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι, έγινε απίστευτη ατμόσφαιρα και οι Σέρβοι είχαν φοβερή φιλοξενία στους Έλληνες οπαδούς που βρέθηκαν στο "Ράικο Μίτιτς".

Από εκεί και πέρα, όμως, ο κόσμος θέλει τη νίκη για την ομάδα του. Να τη βλέπει να κερδίζει όπου παίζει. Αυτό δεν έγινε και η απογοήτευση ήταν λογική και στις τάξεις των οπαδών. Βλέπετε, πολλοί θα επιστρέψουν σήμερα οδικώς και το ταξίδι είναι πιο δύσκολο με αυτή την ψυχολογία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ