OPINIONS

Ο Ολυμπιακός που ξέρει πώς να το κάνει

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είπε αρχικά το "όχι" σε Νις και Νάπολι, στη συνέχεια έκανε υπομονή και στο τέλος ήρθε η… έκπληξη με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ, για τον Κώστα Τσιμίκα.

Τυπικές λεπτομέρειες φαίνεται πως απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ. Μια μεταγραφή έκπληξη για πολλούς, με τον αριστερό μπακ ωστόσο να βλέπει τη δουλειά του τα τελευταία χρόνια να ανταμείβεται.

Αν γυρίσει κανείς το χρόνο λίγο πίσω, θα δει πως τίποτα στην περίπτωση του Τσιμίκα δεν ήταν εύκολη. Τον Δεκέμβρη, ακόμη και οι στοιχηματικές εταιρείες πλήρωναν με χαμηλή απόδοση ότι το καλοκαίρι του 2020 θα είναι ποδοσφαιριστής της Νάπολι. Οι Ιταλοί, ήταν η ομάδα που είχε δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Με κρούσεις στην "ερυθρόλευκη" διοίκηση, αλλά με τον Ολυμπιακό να μην ενδίδει και να περιμένει το καλοκαίρι.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΝΙΣ

Τα πράγματα για τη μεταγραφή του Τσιμίκα, άρχισαν να δυσκολεύουν μετά την εξάπλωση του κορονοϊού. Το ποδόσφαιρο άλλαζε δραματικά, τα νούμερα για μεταγραφές φάνηκαν να κατρακυλούν. Στο ίδιο διάστημα η Νάπολι έπαιζε… άμυνα χωρίς τον Τσιμίκα και η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, πήγαινε για μέσα Αυγούστου και Σεπτέμβρη. Όλα ήταν διαφορετικά. Την ίδια ώρα, η ομάδα που ήθελε περισσότερο από όλες τον Σερραίο μπακ, ήταν η Νις. Ναι, οι Γάλλοι είχαν κάνει την καλύτερη πρόταση στη διοίκηση του Ολυμπιακού που βέβαια, δεν έδειχνε διατεθειμένη και πάλι να πει εύκολα το "ναι".

"ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…"

Η απόφαση των "ερυθρολεύκων" ήταν οριστική. Να περιμένει και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη μεταγραφή του Τσιμίκα. Ελπίζοντας πως η καλή του χρονιά, θα φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα, καλές προτάσεις. Ομάδες που έπαιξαν στο ρεπορτάζ ακόμη; Αρκετές. Η Λέστερ, η Ατλέτικο Μαδρίτης…

Ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του Έλληνα μπακ, διεθνή, δεν έχει λόγο να βιάζεται. Έχοντας κάνει καλό πρώτο ματς απέναντι στους Γουλβς και στον Τραορέ, έχει και τη ρεβάνς. Ενδιάμεσα, κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδας και η ομάδα προκρίνεται και στον τελικό του Κυπέλλου. Ανεξάρτητα αν αυτός δεν πραγματοποιήθηκε και φυσικά θα ζήσουμε το παράδοξο να πάει η ομάδα με άλλους μπακ (καθώς αποχώρησε και ο Ομάρ ως ελεύθερος).

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίγες ώρες πριν ο Ολυμπιακός αγωνιστεί απέναντι στους Γουλβς, έρχεται το… μήνυμα. Η Λίβερπουλ θέλει τον Τσιμίκα. Όχι φιλολογικό ενδιαφέρον. Πρόταση, συγκεκριμένη. Στο περιβάλλον του ποδοσφαιριστή τα πάντα είναι γνωστά. Ο Ολυμπιακός δεν βγάζει τίποτα προς τα έξω και ο Τσιμίκας παίζει και στέκεται μια χαρά και πάλι απέναντι στους Γουλβς και τον Τραορέ. Η πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ δεν καλύπτει τον Ολυμπιακό, αλλά και οι δύο πλευρές, γνωρίζουν ότι θα ξαναμιλήσουν. Και σύντομα μάλιστα. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι πλευρές είχαν την αίσθηση πως μέσα στο Σαββατοκύριακο τα πάντα θα τελείωναν. Είτε θετικά είτε αρνητικά, αν και ποτέ η υπόθεση δεν έδειχνε να οδηγείται σε αδιέξοδο.

SUPER DEAL ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ

Φτάσαμε έτσι στο σημείο, ο Ολυμπιακός να βάζει στα ταμεία του ένα ποσό 16.500.000 ευρώ. Για τέτοια εποχή, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί το deal είναι super. Κι έχει σημασία που δίνεις τον παίκτη, που… ανοίγεις λογαριασμό. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ, είναι αυτή που επιλέγει τον καλύτερο Έλληνα αριστερό μπακ. Που σου κάνει μια δελεαστική πρόταση και μάλιστα και με κίνητρα για bonus στο μέλλον.

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε. Απέδειξε περίτρανα πως ξέρει να πουλάει και μάλιστα καλά και την ώρα που πρέπει. Πάνω στο… άγχος, θα μπορούσε να έχει πει "ναι" μήνες νωρίτερα, είτε στη Νάπολι είτε στη Νις. Περίμενε, όμως, δεν παρασύρθηκε από τα παρελκόμενα της πανδημίας και έτσι φτάνει στη συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο.

Καταλαβαίνετε δε, πόσο καλό του κάνει εκτός από το θέμα του τι θα εισπράξει και στο πρεστίζ. Παίζει το όνομά του παντού και παραμένει ενεργός σε σημαντικές αγορές. Πλέον, το θέμα του είναι να βρει και τον ιδανικό αντικαταστάτη του Τσιμίκα για την αριστερή πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ