OPINIONS

Ο τελικός είναι στις 6 Αυγούστου

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει ιστορική ευκαιρία εν μέσω πανδημίας να προκριθεί στο Final - 8 του Europa League και πλέον βλέπει μόνο το ματς απέναντι στην Γουλβς. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Η σεζόν για τον Ολυμπιακό έχει εξελιχθεί ιδανικά. Το ημερολόγιο δείχνει 30 Ιουλίου και η ομάδα είναι μέσα σε όλους της τους στόχους. Τελείωσε με το πρωτάθλημα κατακτώντας το. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει και με το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά η ΕΠΟ τον όρισε για το τέλος Αυγούστου. Αμφιβάλλω αν θα τον δούμε και τότε. Και φυσικά, η ομάδα έχει μπροστά της τη ρεβάνς με τους Γουλβς. Στις 6 Αυγούστου στο Μολινό τελικά.

Για μένα, αυτός είναι ο πραγματικός τελικός του Ολυμπιακού. Το Κύπελλο Ελλάδας, όπως εξελίσσεται στην Ελλάδα, απαξιώνεται συνεχώς. Σας τα έγραψαν στα άρθρα τους και οι συνάδελφοι εδώ αναλυτικά. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να παραμείνω παραπάνω σε αυτό. Έτσι κι αλλιώς, καθημερινά σας μεταφέρουμε από το ρεπορτάζ και ότι υπάρχει γύρω από αυτόν. Επιστολές, εξώδικα, το μόνο σίγουρο εδώ, είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα το αφήσει έτσι. Θα το πάει στα άκρα και εκτιμώ πως έχουμε ακόμη πολλά να δούμε.

ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ… ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Την ίδια ώρα, η ομάδα καλείται πλέον να ετοιμαστεί για τη ρεβάνς με τους Γουλβς. Θα μπει στο αεροπλάνο με στόχο να μην επιστρέψει στην Ελλάδα την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Αν οι Πειραιώτες αποκλείσουν την παρέα του Ποντένσε, μπαίνουν στο αεροπλάνο και πάνε Γερμανία, εκεί που στις 11 Αυγούστου θα αντιμετωπίσουν αυτόν που θαέχει προκριθεί από το ζευγάρι Σεβίλλη-Ρόμα.

Αν εσάς σας φαίνεται ότι αυτή δεν είναι η πραγματική πρόκληση, αλλά το Κύπελλο Ελλάδας, συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Έγιναν πολλά. Ο Ολυμπιακός τέτοια ημέρα πέρσι άφηνε εκτός την Πλζεν και έχτιζε για τα καλά το δρόμο για τους ομίλους του Champions League. Συνέχισε στο Europa League, έγραψε ιστορία σε αυτό το ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο και τώρα καλείται να το ξανακάνει στην Αγγλία.

Οι συνθήκες, είναι τελείως διαφορετικές. Θεωρητικά, το αποτέλεσμα που έχει από το πρώτο ματς (το 1-1), είναι κάπως καλύτερο από το 0-1 από την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ποιος πίστευε τότε; Προφανώς αυτοί που ταξίδεψαν και έζησαν μια από τις ωραιότερες βραδιές της ζωής τους με τον Ολυμπιακό! Τώρα, το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Η Γουλβς, έδειξε πως πατάει καλύτερα από την Άρσεναλ στην Premier League. Έχει ένα…πορτογαλικό στυλ, όμως, δείχνει άλλη… ομάδα σε σχέση με αυτές που παίζουν στο αγγλικό πρωτάθλημα. Αυτό, έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του.

ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο Μαρτίνς ξέρει τις δυσκολίες. Πρέπει η ομάδα του να σκοράρει για να ελπίζει σε πρόκριση στο Final-8. Ο φετινός Ολυμπιακός, γκολ βρίσκει. Και πίσω γνωρίζει τι τον περιμένει. Η αποβολή του Σεμέδο στο πρώτο ματς, έστειλε τις φανέλες των βασικών στα σπίτια του Σισέ και του Μπα. Με το γνωστό στυλ του Ολυμπιακού, τρεις χαφ, σφιχτά θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του. Θα έχουμε χρόνο ως το ματς, θα τα αναλύσουμε όλα.

ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Αυτός άλλωστε είναι ο τελικός για τον Ολυμπιακό. Όλοι γι’ αυτόν ζουν και αναπνέουν. Ο Μαρτίνς θέλει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και το έλεγε ακόμη και μετά το 1-1 στο Καραϊσκάκη. Στους συνεργάτες του, στο οικογενειακό του περιβάλλον, αργότερα και με δηλώσεις του δημοσίως, εκτιμούσε πως το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού δεν έχει ολοκληρωθεί. Πρωτάθλημα έπαιρνε η ομάδα και μαθηματικά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που σήμερα έχει και τα γενέθλιά του, περιμένει ως το καλό δώρο από τους ποδοσφαιριστές την πρόκριση στο Final-8.

Αυτός και αν πιστεύει ότι η ομάδα είναι για πολλά πράγματα ακόμη. Θέλει την υπέρβαση και στην Ευρώπη, είναι κοντά στην ομάδα. Αυτή άλλωστε του έδωσε το δικαίωμα να πιστέψει σε αυτή, με την πορεία της τη φετινή σεζόν που έχει μπει στο 13 ο μήνα και συνεχίζει. Και θα πάει και 14 ο όπως έγινε με τον… μικρό τελικό, αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

Να είστε σίγουροι, πως οι ποδοσφαιριστές το εμπέδωσαν. Δεν περιμένουν από την ΕΠΟ, ό,τι γράψει εκεί. Όπως τόνισα και παραπάνω, έχουμε πολλά ακόμη να δούμε. Οι παίκτες ζουν και αναπνέουν για το ματς της Πέμπτης (6/8) στο Μολινό. Για κάποιους, μπορεί να είναι και το τελευταίο τους ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Άλλοι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν αλλού, άλλοι περιμένουν, αλλά ως τώρα δεν έχουν δείξει ότι… άδειασαν.

Ακόμη και στο φιλικό με την Ομόνοια, το είδαν σοβαρά, ήταν όπως έπρεπε. Ανεξάρτητα αν θεωρώ υπερβολικούς τους τίτλους «ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ» και τα σχετικά. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης μια ομάδα που κάνει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν, με τους Γουλβς… Ο Ολυμπιακός, όμως, είμαι σίγουρος πως ξέρει ότι ο πραγματικός του τελικός είναι αυτός της 6 ης Αυγούστου.

Είναι ματς που σου αλλάζει το status ακόμη περισσότερο. Όχι ότι η ομάδα δεν είναι πετυχημένη φέτος. Κάθε άλλο. Και μόνο που έχει κάνει τον κόσμο της να πιστεύει, όμως, ότι το ταξίδι μπορεί να συνεχιστεί, δείχνει και τι έχει καταφέρει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ