OPINIONS

Συγκεντρωμένος στο στόχο, περιμένοντας το μαέστρο του

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Ματιέ Βαλμπουενά είναι άλλη ομάδα. Οδηγός η άμυνά του, όπλο του το Καραϊσκάκη που "βράζει". Η ματσάρα του Μπουχαλάκη και τι θέλει να αλλάξει στη νοοτροπία.

Ο Ολυμπιακός κλείνοντας έναν κύκλο δέκα αγωνιστικών και οδεύοντας προς το τέλος του πρώτου γύρου, μετρά τέσσερις βαθμούς χαμένους. Δύο στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό και δύο στην Ξάνθη. Κόντρα στον Ατρόμητο την Κυριακή, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν μια ακόμη νίκη, παίζοντας με μυαλό, αλλά δείχνοντας και αδυναμίες.

Είναι πραγματικότητα πως ο Ολυμπιακός «ψάχνεται» δημιουργικά, από τη στιγμή που ο Μαρτίνς δεν υπολογίζει στον Ματιέ Βαλμπουενά. Έχει αλλάξει το στυλ του. Ο Γάλλος άσος, παίζει τελευταία φορά βασικός στον αγώνα με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τραυματίζεται μία ημέρα πριν τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ακολουθεί δύσκολη νίκη 2-1 με τους Κρητικούς.

Στο 2-0 με την ΑΕΚ η ομάδα βρίσκει λύσεις από το εξαιρετικό ματς του Καμαρά, ενώ "μπλοκάρει" με το 0-0 στην Ξάνθη. Εκεί όπου ο Γάλλος μπήκε για λίγα λεπτά στο τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει δείχνοντας ανέτοιμος. Τελευταία παράσταση, το 2-0 επί του Ατρομήτου. Με λίγες φάσεις και πάλι. Χρειάστηκε να δημιουργήσει ο Μπουχαλάκης για να βρεθεί η λύση, καθώς από τα άκρα δεν ερχόταν αυτή.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, βλέπει την ομάδα του να πρέπει να αλλάξει εικόνα. Για τον Ολυμπιακό του πρωταθλήματος, όμως, της ομάδας που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος, επιβάλλεται να γυρίσει καλά ο Βαλμπουενά. Δεν είναι μόνο ότι μπορεί να σκοράρει. Δημιουργεί.

Κυρίως, όμως, απλοποιεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Επίσης μπορεί να πάρει φάουλ, να κερδίσει κατοχές της μπάλας η ομάδα και να βάλει έναν άλλο ρυθμό. Δίχως αμφιβολία, αυτή τη στιγμή ο Βαλμπουενά λείπει από τον Ολυμπιακό, τον… άλλαξε η απουσία του. Δεν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να αναπληρώσει το ρόλο του και χρειάζεται να είναι πανέτοιμος, ειδικά για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την 1η Δεκέμβρη στο Καραϊσκάκη.

ΟΔΗΓΟΣ Η ΑΜΥΝΑ…

Τα τρία γκολ που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός ως τώρα, κάτι δείχνουν. Είναι σε δέκα αγωνιστικές και μάλιστα έχοντας παίξει και δύσκολα ματς. Ουσιαστικά, αυτό με τον ΠΑΟΚ εκκρεμεί, έχοντας βγάλει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμέσως μετά καλύτερη επίδοση, είναι με διψήφιο αριθμό!

Η αμυντική παρουσία του Ολυμπιακού, μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον κρατώντας το μηδέν πίσω, δεν είναι τόσο κοντά στην ήττα. Το θέμα του, είναι να βρει το εύκολο γκολ. Το χρειάζεται για να ξεκλειδώνει νίκες. Στην Ξάνθη δεν το είχε και έμπλεξε. Με τον Ατρόμητο δεν το έβρισκε ως το 60’ και η κατάσταση έδειχνε φουλ της περιπέτειας. "Καθάρισε" ανεβάζοντας ένταση σε ένα δίλεπτο.

ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Ο κόσμος βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. 25.000 φίλοι του ήταν κόντρα στον Ατρόμητο. Με το ματς σχετικά νωρίς και τον καιρό με περίεργη εικόνα. Το Καραϊσκάκη ως τώρα, κάνει τη διαφορά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σε αυτό η ομάδα έχει δώσει τα έξι από τα δέκα ματς. Είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει χάσει βαθμό εντός έδρας και έτσι θέλει να συνεχίσει. Με έβδομο ραντεβού, αυτό με τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος μεσολαβεί η πέμπτη εκτός έδρας αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ

Είναι δεδομένο πως ένα πράγμα που πρέπει να δει ο Πέδρο Μαρτίνς, είναι η νοοτροπία της ομάδας όταν μπαίνει στα ματς. Είναι τέτοιο το στυλ, που φέρνει δυσκολίες. Αυτό με τον Ατρόμητο ήταν το δεύτερο ματς που η ομάδα πήγε στα αποδυτήρια και με αποτέλεσμα το 0-0. Είχε προηγηθεί και αυτό με τη Λαμία, τότε που πάλι ο Ολυμπιακός βρήκε το πρώτο γκολ με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Δεν έχει υπάρξει ματς φέτος που ο Ολυμπιακός να έχει μπορέσει να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Να πάει άνετος με το 2-0. Αυτό, σίγουρα κάτι δείχνει. Γενικότερα με μια φιλοσοφία που βγάζουν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες. Μπορεί να είναι η κούραση και από την Ευρώπη;

Ίσως, αλλά βλέπουμε την ομάδα να ανεβάζει ρυθμό και να δίνει ένταση. Ο Ποντένσε, ο Μπουχαλάκης, ο Γκιγιέρμε, ακόμη και ο Ομάρ που δεν ήταν σε καλό βράδυ, έδειχναν ως το τέλος να τρέχουν… Το γεγονός ότι ήταν το πρώτο ματς του Ατρομήτου που δεν μπήκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι δείχνει…

"ΒΡΑΖΕΙ" ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Σκουλάς κατάφερε να ξεσηκώσει το Καραϊσκάκη. Γκρίνια, με τον διαιτητή να υστερεί στον πειθαρχικό τομέα. Με το VAR έτσι κι αλλιώς, τη βοήθεια θα την πάρεις αν χρειαστεί. Τι μένει για να δεις αν ένας διαιτητής είναι καλός;

Το πως θα τα πάει στον πειθαρχικό τομέα. Ένας ακόμη διαιτητής σε εντός έδρας ματς που χρειάστηκε να φτάσει το 60ό λεπτό για να δείξει την κίτρινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου. Βλέπεις όλο το γήπεδο να «βράζει», κάτι σημαίνει αυτό.

Δεν φωνάζουν… εκατό, ούτε διακόσιοι. Επόμενο ραντεβού του κόσμου με την ομάδα, θα είναι το ματς με τον ΠΑΟΚ την 1 Δεκέμβρη. Μετά τη Νέα Σμύρνη βλέπετε, υπάρχει το ματς στο Λονδίνο με την Τότεναμ, για την 5 αγωνιστική του Champions League.

ΜΑΤΣΑΡΑ Ο ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έχει κερδίσει για τα καλά τον Μαρτίνς. Έχει 17 συμμετοχές φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, όλες ως βασικός! Με τον Ατρόμητο χρειάστηκε να πάρει και έναν πιο ενεργό ρόλο. Πήρε μέτρα, ανέβασε την ομάδα, έβγαζε σιγουριά με την μπάλα στα πόδια.

Από το αριστερό του άλλωστε και με την κάθετη που έκανε, έρχεται το 1-0 από τον Ποντένσε. Κάνει και την κάθετη στον Τσιμίκα στο 9 λεπτό, όπου ο Μέγιερι λέει "όχι" στον αριστερό μπακ των Πειραιωτών. Ματσάρα έκανε ο Κρητικός χαφ που ενσωματώνεται στην Εθνική ομάδα και με στόχο να βοηθήσει και εκεί, αν αποφασιστεί να παίξει. Ασταμάτητος είναι πάντως φέτος, ίσως στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Στην πιο ώριμη σίγουρα.

ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ;

Διακοπή πρωταθλήματος υπάρχει και είναι εύκολο να βάλεις τίτλο ότι ο Μαρτίνς θα δουλέψει με την ομάδα. Θα λείπουν δώδεκα παίκτες! Απίστευτος αριθμός! Δώδεκα διεθνείς και δεδομένα το βάρος θα πέσει σε δύο άξονες. Στον πρώτο, να πάρουν ανάσες κάποιοι που θα μείνουν πίσω. Όπως ο Γκιλιέρμε.

Ο δεύτερος, να επιστρέψει καλά ο Βαλμπουενά και να ανεβάσει ρυθμό ο Χριστοδουλόπουλος στις προπονήσεις. Ο Έλληνας εξτρέμ με την επιστροφή του μπορεί να δώσει λύσεις, αρκεί βέβαια και ο Μαρτίνς να μπορεί να τον διαχειριστεί ανάλογα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ