OPINIONS

Τον κορονοϊό φοβάται ο Μαρτίνς, όχι τον τελικό

Τον κορονοϊό φοβάται ο Μαρτίνς, όχι τον τελικό

Τα τρία κρούσματα κορονοϊού σε ένα δεκαήμερο στον Ολυμπιακό και ο προβληματισμός του Πέδρο Μαρτίνς που δεν είναι ο τελικός του Κυπέλλου. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Ο τελικός Κυπέλλου δεν έγινε λόγω του κρούσματος στον κορονοϊό με τον Λοβέρα. Ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς δεν φοβήθηκαν την ΑΕΚ. Όμως, ο Μαρτίνς όντως φοβάται. Τον κορονοϊό και ό,τι αυτός φέρνει.

Τα κρούσματα καθημερινά στη χώρα μας είναι σε τριψήφιο αριθμό. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που επέστρεψε πιο αργά από όλες τις άλλες από την άδεια που είχαν οι ποδοσφαιριστές του. Τι έχουμε από τότε;

Στις 20 Αυγούστου, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Στις 22 Αυγούστου, θετικός ο τερματοφύλακας Τζολάκης, ο νεαρός πορτιέρε.

Και στις 29 Αυγούστου, θετικός μετά τα σχετικά τεστ, ο Λοβέρα.

Σε ένα δεκαήμερο ουσιαστικά, τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρέθηκαν θετικοί. Δεν είναι η μοναδική ομάδα ο Ολυμπιακός άλλωστε που δοκιμάστηκε από την πανδημία. Θυμίζω πως δύο κρούσματα είχε ο ΠΑΟΚ, στις 21/8 κρούσμα είχε και ο Παναθηναϊκός. Για κρούσμα στην Ξάνθη πήγε πιο πίσω το πρώτο μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Μήπως δεν είχε η ΑΕΚ και ο Προμηθέας κρούσματα στο μπάσκετ; Ή μήπως δεν είχε η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ; Και άλλες πολλές…

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, βλέποντας τρία κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορεί να μην ανησυχεί. Κάθε άλλο. Οι παίκτες του μπαίνουν σε απομόνωση, υποβάλλονται σε νέα τεστ, αλλάζει όλος ο προγραμματισμός. Και αν πολλοί νομίζουν ότι ο τελικός είναι που "καίει" τον Ολυμπιακό, κάνουν λάθος. Μέσα στον Σεπτέμβρη υπάρχουν τα πλέι οφ του Champions League και την Τρίτη (1/9) ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του μετά τη σχετική κλήρωση.

Τι να φοβηθεί λοιπόν; Τον κορονοϊό και να μην έχει άλλα κρούσματα που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν. Όταν έρχονται και νέοι παίκτες, το τελευταίο που θες, είναι να χάνεις προπονήσεις. Να χάνεις στιγμές που μπορείς να μοντάρεις την ομάδα σου. Δεν μπορείς, όμως, να μην σεβαστείς το πρωτόκολλο. Πρέπει να είσαι υπεύθυνος απέναντι σε αυτό…

4-2-0 ΚΑΙ 12-3 ΓΚΟΛ ΜΕ ΑΕΚ

Έγραψα πιο πάνω για το… φόβο του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ας δούμε κάτι. Τι αποτελέσματα έχει ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ, έχοντας στον πάγκο του τον Πέδρο Μαρτίνς. Στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων τον Οκτώβρη του 2018 για το πρωτάθλημα, ήρθε 1-1. Ισοφαρίστηκε στο 91', μετά έχασε την ευκαιρία της ζωής του ο Φετφατζίδης. Ένα ματς πιο κοντά στο διπλό πάντως. Στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο Καραϊσκάκη, Φλεβάρη του 2019, βρέθηκε να χάνει 0-1 στο ημίχρονο και στο τέλος συνέτριψε την ΑΕΚ με 4-1.

Τη φετινή σεζόν, τον Οκτώβρη του 2019, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 στο Καραϊσκάκη. Στο δεύτερο γύρο ήρθε ισόπαλος 0-0 στο ΟΑΚΑ, τον Γενάρη του 2020. Και είχαμε τα δύο ματς στα πλέι οφ. Τον Ιούνιο στο ΟΑΚΑ, επικράτηση του Ολυμπιακού με 2-1 και τον Ιούλιο, άνετη νίκη με 3-0 στο Καραϊσκάκη.

Κάνοντας… ταμείο, τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες, καμία ήττα. Και τα γκολ, 12-3 υπέρ του Ολυμπιακού.

Και για να προλάβω τις διάφορες ανησυχίες περί ρόστερ, σε σχέση με το 3-0 στο Καραϊσκάκη στα πλέι οφ, το πιο πρόσφατο ματς δηλαδή των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός θα είχε στον τελικό στην εντεκάδα του τους Σισέ, Μπα, Βαλμπουενά, Φορτούνη, Ραντζέλοβιτς, Καμαρά, Ελ Αραμπί. Επτά δηλαδή από τους δέκα, γιατί ο τερματοφύλακας (Σα τότε) ήταν έτσι κι αλλιώς τραυματίας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ…

Για το 12 Σεπτέμβρη, τι να σχολιάσει κανείς; Μια χαρά το εξήγησε στην ανάρτησή του ο διευθυντής επικοινωνίας, Νίκος Γαβαλάς. Θέλουν να τις… στείλουν έτσι τις ομάδες στην Ευρώπη, δεν τρέχει μία! Ο τελικός… να γίνει όπως θέλουν, όπου θέλουν και το ελληνικό ποδόσφαιρο τώρα δεν θα ενδιαφέρει.

Δεν θα κάνω τον ειδικό, αλλά εκτιμώ πως με τον κορονοϊό δεν έχουμε τελειώσει. Βλέπουμε περισσότερα κρούσματα και η κατάσταση είναι οριακή και στη χώρα μας. Με την ελπίδα ότι δεν θα ξεφύγει, ας ελπίσουμε πως θα αντιμετωπίζουμε πιο σοβαρά την όλη κατάσταση. Κι εμείς οι δημοσιογράφοι φυσικά. Αισιόδοξος για την πορεία των πρωταθλημάτων δεν είμαι. Όπως και για την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

Στο εξωτερικό, τους είδα πειθαρχημένους. Με αποστάσεις. Εδώ; Και κάτι ακόμη. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γίνονται τα τεστ, οι ομάδες πληρώνουν αρκετά χρήματα γι’ αυτά. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό έχει συνειδητοποιήσει κανείς τι θα γίνει; Έχω τις επιφυλάξεις μου για το πως θα κυλήσει και αυτή η σεζόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ