OPINIONS

Τελεία και παύλα τώρα στο θέμα Δώνη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Donis, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει γιατί δεν φτάνει που λείαναν την... ρυτίδα στο"μέτωπο" Αλαφούζου - Δώνη και γιατίένα"διαζύγιο" θα κόστιζε πανακριβά τόσο οικονομικά όσο και στην ομάδα, η οποία το καλοκαίρι πρέπει να κτιστεί από την αρχή με τις επικειμενες 5+2 αποχωρήσεις βασικών.

Στον Παναθηναϊκό, συγκριτικά τουλάχιστον με άλλες ομάδες στην εποχή του κορονοϊού, υπάρχει και ένα θέμα που όσο εκκρεμεί μόνο κακό μπορεί να του κάνει κι ας καθυστερεί ακόμη η επιστροφή στην (όποια) κανονικότητα.

Έστω κι αν την δεδομένη στιγμή θεωρητικά κάποιοι μπορεί να σφυρίζουν... αδιάφορα σαν να μην υπάρχει, την ίδια ώρα που δημιουργούνται "εντυπώσεις".

Είναι αυτό του προπονητή, παρότι έχει κλειστό συμβόλαιο ως το 2021 και δεν είναι καθόλου εύκολο να "σπάσει" αφού ενδεχόμενο "διαζύγιο" χοντρικά θα μπορούσε να κοστίσει στον Αλαφούζο κοντά στο εκατομμύριο (και δεν αναφέρομαι μόνο στην αποζημίωση)!

Ποιός θα μπορούσε να αμφισβητήσει το έργο του Γιώργου Δώνη, ειδικά μετά την εντυπωσιακή βελτίωση (ομάδας και παικτών του) στον δεύτερο γύρο, σε μια εποχή άλλωστε που η μετοχή της δημοφιλίας του στο "πράσινο" στρατόπεδο βρίσκεται στο limit up της; Κανένας λογικός ή αντικειμενικός, θα ήταν μια εύκολη απάντηση ...

Κακά τα ψέμματα όμως, ο μοναδικός που θα μπορούσε να το ξεκαθαρίσει είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Ακόμη και τώρα, στις ημέρες/εβδομάδες του... εγκλεισμού, κι ας απέχει από τα καθηκοντά του, βρισκόμενος στο σπίτι του ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αν υπάρχει καλοπροαίρετη πρόθεση από τον Μίστερ Σκάι, ακόμη και με μια ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, για παράδειγμα, θα μπορούσε να κλείσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το θέμα του κόουτς Δώνη! Εδώ που τα λέμε το φαινόμενο της κοινωνικής απόστασης δεν ακυρώνει/απαγορεύει(τουλάχιστον ακόμη) την επικοινωνία με άλλους τρόπους, εκτός από το δια ζώσης ραντεβού. Έτσι δεν είναι;

Το λέμε αυτό γιατί όσο παραμένει στον αέρα, δεν μπαίνει πρώτα η τελεία και αμέσως μετά παύλα (με την... καλή έννοια, δηλαδή με θετικό φινάλε) στο θέμα του Γιώργου Δώνη, όλο θα βρίσκονται έστω και... χαραμάδες αμφισβήτησης. Ακόμη και η μορφή σεναρίων δεν κάνει καλό στο κλίμα που διαμορφώνεται, εντός και εκτός ομάδας και Οργανισμού.

ΟΙ... ΙΝΤΙΑΚΕΘ/ΚΑΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 5+2 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΩΝ

Ομολογουμένως το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον επικοινωνιακά, φάνηκε πως κάποιος/κάποιοι κατάφεραν να λειάνουν την μεγάλη... ρυτίδα που είχε δημιουργηθεί στο πράσινο "μέτωπο" Αλαφούζου - Δώνη.

Για να μην διαρρέουν και γράφονται όμως, ξανά σενάρια(;) τύπου Ιναμόλ Ιντιάκεθ ( "ο αγαπημένος κόουτς του Τσάβι Ρόκα"), Νταμίρ Κάναντι ("το όνομα του Αυστριακού κόουτς ξανασυζητηθηκε στο περιβάλλον Αλαφούζου"), ενδεχομένως κι άλλων που δεν πήραμε... χαμπάρι, το θέμα Δώνη είναι αποκλειστικά στο χέρι του Γιάννη Αλαφούζου να το τελειώσει τώρα.

Κοινώς να πάνε σε μια λύση που δεν θα φέρει κι άλλη αναστάτωση στην ομάδα, για να μπορούν μετά, o κόουτς Δώνης σε συνεργασία με τον Tσάβι Ρόκα, να ξεκινήσουν απο κοινού τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, εξετάζοντας λύσεις(ανάλογα και με μπάτζετ, που και όταν φιξαριστεί αυτό) για τα μεγάλα κενά που θα δημιουργηθούν στον Παναθηναϊκό, με τις διαφαινόμενες ως βέβαιες ή πιθανές 5+2 αποχωρήσεις βασικών παικτών.

Κι αναφερόμαστε ασφαλώς στους δανεικούς Ζαχίντ-Νάγκι-Ανουάρ, και τους "φευγάτους" (για διαφορετικούς λόγους) Ινσούα - Γιόχανσον - Χρήστο Δώνη - Μακέντα.

Μιλάμε για πάνω απο μισή ντουζίνα ( κι ενω θα υπάρχει η πιθανότητα πώλησης κάποιων απο τους Χατζηγιοβάνη, Πούγγουρα, Διούδη, Κουρμπέλη), με τον Γιώργο Δώνη - εφόσον μείνει - να καλείται ουσιαστικά να κτίσει απο την αρχή μια νέα ομάδα, με συγκεκριμένα υλικά. Έχει βέβαια αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να έχει και τον χρόνο και την υποστήριξη. Την τελευταία από τον κόσμο πάντως σίγουρα θα την έχει...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ