OPINIONS

"Δικαιοσύνη" στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός μέσα από χίλια-μύρια κύματα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό απέδωσε -με μία άγρια ομορφιά στο φινάλε- ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ο Γιάννης Καραλής γράφει για την κομβική έλλειψη της Ένωσης, τη δουλειά του Μαρτίνς και τη χαμένη ευκαιρία των Ερυθρόλευκων.

Ναι, μπορεί η ΑΕΚ να αισθάνεται "αδικημένη" από το 0-1 στο 58', κόντρα στην εικόνα της πρώτης ώρας. Βεβαίως και μπορεί ο Ολυμπιακός να αναθεματίζει την... ατυχία του, για την χαμένη ευκαιρία του 94ου λεπτού.

Όμως η αλήθεια είναι κάπου στην... μέση. Εξ' ου και το ότι θεωρώ δίκαιο (όσο υπάρχει κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο) το αποτέλεσμα.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΑΕΚ

"Κερδισμένη" σε τελική ανάλυση -πέραν του ΠΑΟΚ που ξέφυγε 3 βαθμούς κι από τους δύο- δείχνει περισσότερο η Ένωση.

"Μα", θα μου πει κάποιος, "η ΑΕΚ ήταν γηπεδούχος και δεν νίκησε". Ορθότατο. Όμως, στάθηκε όρθια μέσα στις αρνητικότατες συγκυρίες που είχαν διαμορφωθεί μέχρι και το 89ο λεπτό, όταν:

- Έχανε με 1-0

- Έπαιζε χωρίς τον Μάνταλο (σ.σ αυτός ήταν η βασική της απώλεια), χωρίς την δυνατότητα επιλογής, για την 11άδα ή τον πάγκο, των Οικονόμου (σ.σ ο βασικότερος σε συμμετοχές στόπερ της φέτος), Λόπεζ, Άλεφ, Πόνσε, Αλμπάνη και στον πάγκο με τον -εκτός ομάδας εδώ και 2 μήνες- Μπογιέ, με τον ανέτοιμο Γιαννιώτα και τους... "άγραφους" Αϊντάρεβιτς και Μοράν!

Προσθέστε τις (αναγκαστικές όπως μάθαμε μετά το ματς) αλλαγές των Κλωναρίδη (50') και Γαλανόπουλου (60') και... "έδεσε το γλυκό"!

Παρόλα αυτά, ήταν σαφώς ανώτερη ως το γκολ του ΟΣΦΠ και ξαναπήρε καθαρά τα ηνία από το 80' και μετά. Βρήκε την ισοφάριση ( μετά από 6 πάσες και κεφαλιά - κανονιά, σε 26'') , έψαξε στον πολύ λίγο χρόνο την πλήρη ανατροπή, όμως από αφέλεια και ολιγωρία παραλίγο να πέσει... τάβλα στο 94'...

Η ΚΟΜΒΙΚΗ... ΕΛΛΕΙΨΗ

Η πλήρης αλήθεια, βέβαια, απαιτεί την συμπλήρωση κι ενός θέματος που συζητείτε εντονότατα εδώ και 40 ημέρες, από το τέλος των μετεγγραφών, δηλαδή: Η ΑΕΚ συνεχίζει να πληρώνει την αστοχία της (γιατί πρόθεση υπήρχε και την επιβεβαιώνουν τα ονόματα που ακούστηκαν εκείνες τις ημέρες) στην απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού μέσου...

Ο οποίος (δεν λέω σίγουρα, όμως ίσως) θα την βοηθούσε κόντρα στην Μπενφίκα να κυνηγήσει την πλήρη ανατροπή ή -ακόμη,ακόμη- και να μην βρεθεί τόσο "εύκολα" στο 0-2 από το πρώτο τέταρτο.

Και σίγουρα θα βοηθούσε πολύ χθες τον Ουζουνίδη, τουλάχιστον στο κομμάτι της "μίας παραπάνω" ποιοτικής επιλογής, όχι, υποχρεωτικά, μόνον στις αλλαγές, αλλά και στον καταρτισμό της 11άδας.

Διότι δεν γνωρίζω - ούτε και κανείς πλην των κοντινών του ανθρώπων μπορεί- τι ακριβώς "παίζει" αυτή την εποχή μέσα στο μυαλό του Σιμόες. Όμως ΒΛΕΠΩ ότι στην κατάσταση που βρίσκεται, ο χαφ που... συζητούσαμε - κι όχι οι παροπλισμένοι μέχρι χθες Μοράν κι Αϊντάρεβιτς- 99% θα ξεκινούσε στο ντέρμπι!!!

Και επειδή "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους", το συγκεκριμένο ΛΑΘΟΣ χρεώνεται 100% στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Που -πετυχημένος επιχειρηματίας γαρ- ξέρει πολύ καλύτερα από τους περισσότερούς μας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται ΑΝΑΠΟΔΑ απ' ότι την έκανε η ΑΕΚ: Πρώτα επενδύεις σε ποιότητα και μετά περιμένεις την απόδοση της επένδυσης.

Πόσο μάλλον που η Ένωση είχε... "δέσει τον γάιδαρό της" έχοντας προκριθεί στους ομίλους του Champions League ΠΡΙΝ το πέρας των μετεγγραφών.

Αφού, λοιπόν, κανείς δεν "πλήρωσε το μάρμαρο" της συγκεκριμένης αστοχίας, το βάρος της ευθύνης πηγαίνει, αυτονόητα, στο... αφεντικό!

Σκεφτείτε, απλά και μόνον, ότι η ισοπαλία με την Μπενφίκα θα της απέφερε 900.000 ευρώ και η (πιθανή) νίκη... 2,7 εκατομμύρια!!!

Έ, πόσο, πια, θα κόστιζε αυτός ο περίφημος χαφ; Μάλλον η -όποια- επένδυση, θα (μπορούσε να) είχε βγει και με το παραπάνω...

ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ

Η ΑΕΚ είχε σε καλή μέρα τους Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο, Χούλτ, Γκάλο, έτοιμο όποτε χρειάστηκε (75') τον Μπάρκα και ηγέτη και σκόρερ τον Μπακασέτα. Άρεσε πολύ στους φίλους της ο Μπογιέ, που γέμισε με την φανερή ποιότητά του το 17λεπτο (77'-94') που αγωνίστηκε. Σίγουρα η είσοδός του στην 11άδα, μετά και τη διακοπή, θα βελτιώσει πολύ την ΑΕΚ μεσοεπιθετικά.

Ο Λιβάϊα, χωρίς να υστερήσει, δεν έκανε το κάτι παραπάνω (σ.σ εξαιτίας και του έξοχου Γιαννιώτη, στο 14'), ενώ ο Μοράν, αν πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ίσως καλύψει μέρος του κενού που λέγαμε. Ως τον... Γενάρη τουλάχιστον.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ

Ο ΟΣΦΠ, τώρα, με δεδομένο πως μόνον ο Γκιλιέρμε έπαιξε στους 11 με την Μίλαν, δεν φάνηκε να εκμεταλλεύεται την... διαφορά φρεσκάδας από την αντίπαλό του. Όμως παρ' ολίγο να αποδειχθεί... απίστευτα ουσιαστικός!

Στην πρώτη του καλή στιγμή (44') είχε... δοκάρι. Στην δεύτερη; Σκόραρε (58', 0-1)! Και μετά από μία επικίνδυνη κεφαλιά του Χασάν (75') στην 3η -και μεγαλύτερή του ευκαιρία στο ματς- έφτασε μια ανάσα από το 1-2 στο 94', με τον Φετφατζίδη να χάνει το... άχαστο!!!

Είναι σαφώς υπέρ της δουλειάς του Μαρτίνς, η εικόνα, σε ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, που μπορεί και έβγαλε, στα ντέρμπι, 90' στο Φάληρο με τον ΠΑΟΚ και 25' - 30' στην έδρα της ΑΕΚ.

Όμως πρέπει να δουλευτούν τα... τελειώματα (κυρίως των μεσοεπιθετικών) και να λειτουργήσει καλύτερα (ο Μαρτίνς) στις αλλαγές. Χθες, π.χ., ούτε η έξοδος του Φορτούνη, ούτε η (ταυτόχρονη) είσοδος του Τουρέ βοήθησαν.

Σαφώς υπάρχει καλό (και... πολύ) υλικό, οπότε η λογική λέει πως ο χρόνος -άρα και η τρέχουσα διακοπή- είναι σύμμαχός του για να δείξει περισσότερα πράγματα και μεγαλύτερη διάρκεια.

Ίδωμεν...

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ