OPINIONS

Εθνική Ελλάδας: Η αληθινή αποτυχία του Σκίμπε

UEFA NATIONS LEAGUE / ÖÉÍËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÖÉÍËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Καραλής γράφει για την Εθνική ομάδα και την αποτυχημένη συνταγή με τον Μίχαελ Σκίμπε ο οποίος δεν κατάφερε τίποτα απ' αυτά που διατράνωνε ότι θα εντάξει στο παιχνίδι των "γαλανόλευκων".

Πρέπει να παραδεχτείτε (-ούμε) όλοι πως η σχέση κάθε Έλληνα που ασχολείται με την Εθνική του ομάδα είναι λίγο... ανώμαλη, ποδοσφαιρικά. Εννοώ πως δεν γίνεται 1-2 ημέρες πριν τα παιχνίδια της και 2-3 μετά από αυτά να εκφράζει άποψη, αποδοχή και (κυρίως) αντιρρήσεις και η... κουτσή Μαρία, αλλά παρότι η συντριπτική πλειοψηφία αποδέχεται ότι " τίποτα δεν πάει καλά", το ενδιαφέρον κι η ένταση να εξαντλούνται σε... 48 ώρες!!!

Νομίζω πως το όλο θέμα - πρόβλημα είναι... τηλεοπτικό.

Ναι, καλά διαβάσατε. Όσο παίζουν τα... τηλεοπτικά τρέιλερ και -πολύ περισσότερο- όσο διαρκούν οι αγώνες της... ΧΑΜΟΣ.

Μόλις τελειώσουν αυτά και επανέλθουμε σε αυτό που (και εμείς οι δημοσιογράφοι, λανθασμένα) αποκαλούμε " κανονικότητα της ποδοσφαιρικής ροής", στο... πρωτάθλημα, δηλαδή, Εθνική... ΤΕΛΟΣ.

Και το Νοέμβρη, καλή ώρα, πάλι θα φουντώσει - ξαφνικά και για... 2-3 μέρες - το... εθνικό ενδιαφέρον.

Δεν μπορεί έτσι, όμως, να λειτουργήσει ο οργανισμός Εθνική ομάδα.

Εύλογα θα με ρωτήσει κάποιος " μα καλά το ενδιαφέρον του κόσμου θα καθορίσει τη λειτουργία της Εθνικής ομάδας";

Κανονικά δεν θα έπρεπε. Όμως όλοι οι... "παροικούντες", γνωρίζουν, χρόνια τώρα, πως χωρίς ΠΙΕΣΗ -ειδικά σε χώρους όπως η ΕΠΟ - ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Στο δια ταύτα, τώρα, ακόμη και κάποιος που ελάχιστα ασχολείται με το ποδόσφαιρο, παρακολουθώντας την ποδοσφαιρική -και μόνον αυτή- εικόνα της Εθνικής μας, αντιλαμβάνεται ότι το πράγμα δεν πάει καθόλου καλά.

Σε μία ομάδα που ο προπονητής της διατράνωνε τη θέλησή του να την κάνει σύνολο με κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία και επιθετική διάθεση στο παιχνίδι της, η εικόνα έρχεται να (απο-) δείξει τα εντελώς αντίθετα:

-Αδυναμία σωστής κυκλοφορίας της μπάλας,

-Από μέτρια έως ανούσια κατοχή,

-Με το σταγονόμετρο και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, κάθε φορά, οι (πραγματικές) ευκαιρίες, άρα κι ελάχιστα τα γκολ.

Με μια λέξη; ΑΠΟΤΥΧΙΑ!!!

Κι όλα αυτά σε μία ομάδα που έχει την τύχη (σε σχέση με το άμεσο παρελθόν) να διαθέτει στο ρόστερ της Φορτούνη, Μάνταλο και Πέλκα, στο δημιουργικό της μέρος, ταυτόχρονα με τον Μήτρογλου μέσα στις αντίπαλες περιοχές. Κι όμως...

Στον αγωνιστικό χώρο μοιάζει σαν κάποιος να τους πέταξε μια μπάλα και να τους άφησε (παντελώς άνευ σχεδίου) να κάνουν... Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ο καθένας...

Δεν γνωρίζω, ούτε μπορώ να εκφράσω τη σιγουριά πως η αλλαγή προπονητή θα βελτιώσει άμεσα και δραματικά την εικόνα της ομάδας.

Όμως, δεν απαιτείται ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από απλή ποδοσφαιρική λογική για να δει κανείς πως η ομάδα παίζει χωρίς προπονητικό σχέδιο και ότι λείπουν πολύ η δραστική παρέμβαση κι οι ιδέες από τον πάγκο της.

Άρα, αρχικά, φαντάζει ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ η αντικατάσταση Σκίμπε.

Με πολύ δύσκολο, βέβαια, το επόμενο βήμα: Την επιλογή του επόμενου ομοσπονδιακού τεχνικού. Βήμα, κατά το οποίο το λάθος δεν συγχωρείται.

Υ.Γ Και θυμηθείτε ότι η "δεύτερη ευκαιρία" μοιάζει (αν και όχι μαθηματικά) χαμένη. Η ΠΡΩΤΗ ευκαιρία, τα προκριματικά του επόμενου Euro, ακόμη δεν έχει αρχίσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ